reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jeśli chodzi o działania uboczne encortonu to ja ich nie mam, trochę buzia mi się zaokrągliła ale nie przytyłam jakoś strasznie.Teraz mam plus 5 kg. tylko po prostu trzeba jeść normalnie 4 posiłki a nie podjadać bo po encortonie rośnie apetyt. Włosy mi nie wypadają, każdy ma inne zdanie ale ja uważam że szczepienia limfocytami to większa ingerencja niż encorton.
Ja encorton brałąm w cyklu starającym od 9 dnia cyklu. Zaszłam w 3 mies. starań więc brałam przed ciążą kilka tyg. i do 18 tyg. ciaży

reklama
Jeśli chodzi o działania uboczne encortonu to ja ich nie mam, trochę buzia mi się zaokrągliła ale nie przytyłam jakoś strasznie.Teraz mam plus 5 kg. tylko po prostu trzeba jeść normalnie 4 posiłki a nie podjadać bo po encortonie rośnie apetyt. Włosy mi nie wypadają, każdy ma inne zdanie ale ja uważam że szczepienia limfocytami to większa ingerencja niż encorton.
Ja encorton brałąm w cyklu starającym od 9 dnia cyklu. Zaszłam w 3 mies. starań więc brałam przed ciążą kilka tyg. i do 18 tyg. ciaży
zgadza się Agnieszka, ale np na mnie chyba nie działa skoro poroniałam 5 raz :/ dawka 15 mg...chyba, że za mało. Wiadomo, że szczepienia to ingerencja, ale jeśli nie ma wyjścia to i tego trzeba się łapać.

Pamiętacie ile płaciłyście za obie mutacje Mthfr?? bo baba w labie nie mogła znaleźć w cenniku , a chcę się przygotować mniej więcej na koszty

ja nie mowię żeby się nie "łapać" ale fondie strasznie krytykuje encorton a mi akurat pomogł, dla każdego jest inna droga

Motylek niewiem na ile to jest prawda ale lekarz mój zabronił mi i mężowi trzymać telefon w kieszeniach w spodniach... I laptop nie na kolanach w sensie podbrzuszu trzymać...czerwone wino to bardziej ty działa na lepsze ukrwienie endometrium.. Mąż niech je orzechy brazylijskie (selen),ty też podjadaj.. Pijesz wiesiołka? Mężowi możesz też dawać wpływa na lepkość nasienia... Ja też xachodze w ciaze ale z utrzymaniem problem... Jak tracisz na samym początku to może być immunologia (chodź nie musi) a jak potem to noeiwm...

Zrób ana 1.. A mlr robiłaś? Czekaj spokojnie na wyniki a wykluczyli ci zespół antyfosfolipidowy.. Jeśli można spytać w którym tyg stracilas... ;(

Pamiętacie ile płaciłyście za obie mutacje Mthfr?? bo baba w labie nie mogła znaleźć w cenniku , a chcę się przygotować mniej więcej na koszty
JA placilam w diagnostyce z Rz. 250.
Tęczowa w sumie to ja też przytywalam w ciąży, potem zbijalam a potem znowu tylam. Tylko nie traktowałam tego ze przez steryd :) bo masę dość szybko jak na tygodnie robiłam a steryd miałam tylko w dwóch ostatnich, zas do kaczkow zawsze miałam tendencje. Jakby się udało zajść bez to bym pewnie P. posłuchała :)

JA placilam w diagnostyce z Rz. 250.
Tęczowa w sumie to ja też przytywalam w ciąży, potem zbijalam a potem znowu tylam. Tylko nie traktowałam tego ze przez steryd :) bo masę dość szybko jak na tygodnie robiłam a steryd miałam tylko w dwóch ostatnich, zas do kaczkow zawsze miałam tendencje. Jakby się udało zajść bez to bym pewnie P. posłuchała :)
dziękuję za odpowiedź :*
Noo to lekką ręką wyliczyłam badania na 2500 zł :/
Ps: ja się wzięłam za zbijanie wagi i udało się na jak na razie pozbyć tylko 3 kg

reklama
a ze wierzę że dobro wraca to bardzo się staram ;*

Wraca na pewno bo się starasz ,a ja swoje wymodliłam. Myślisz ,że dlaczego Wiktorek jeszcze tam siedzi ;)

ARDUSIA CAŁYM ♡♡♡♡♡!!!

Ode mnie też :*

Tęczowa ja robiłam w Łodzi w poradni genetycznej i płaciłam równe 0zł. Ty pewnie przylatujesz na chwilkę i chcesz mieć z głowy więc zapłacisz ,ale na Twoje to jakieś 600e to i tak niedużo :p.

Na de mną czuwają Aniołki takie forumowe :D .Latają bociany i dobro. Dzięki słońca :D. Wiecie o kim mowa :*

Dziewczyny ,jedne wsłuchują się w ciało czy mają owulację czy podnosi się temeratura a ja przez to bieganie i kursy autobus-przedszkole-autobus to zapominam zapodać zastrzyku i zjeść witaminki heh. Może jak mi brzuch do 5 miesiąca ciąży urośnie to też zapomnę ,że się starałam i że na okres czekam ,który o miesięcy nie przychodzi heh :D

Do góry