reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej dziewczyny. I mnie plamienia juz nie ma. Chyba progesteron dziala. Jutro skocze na bete i zobacze co jest grane. Bylismy dzis w OA i jestesmy mile zaskoczeni atomosfera. szczerze pogadalismy o naszej sytuacji, pani dyrektor nire widzi przeciwwskazan i zaakcetowala nasza kandydature. Szkolenie ruszy po wakacjach i do tego czasu mamy uzupelnic dokumentacje.

A co tutaj taka cisza i spokój dzis i tak mało postów? Mi udało się połączyć z netem a tu czytania mało.
Bea25ta, ja Cie lubię, nad jeziorko zapraszam :-D
Susana, a Ty gdzie?
Arda. Testowalas?

Dziewczyny, może to głupie pytanie, ale co może oznaczać określenie "endometrium niejednorodne", wiecie coś w temacie? Jak to się leczy? Lekarz zasugerował, że to po lyżeczkowaniu. Dziękuję z góry za sugestie :-)

Doris, nie, jutro sie wybieram na bete, bardzo jestem ciekawa co tam sie dzieje chociaz przeczucia mam negatywne (mimo tego, ze plamic nie plamie, tylko sluz leciutko na kremowo podbarwiony)

Asia, ja mam w histopat endo niejednorodne i lekarka mowi, ze nic dziwnego w tym i jest ok.

Asiu, wpisz w wujka googl i poczytaj, jest tam min taki wpis ginekologa

"Niejednorodna echogeniczność trzonu macicy jest spowodowana zmianami w mięśniu macicy. Może to oznaczać np. mięśniaki, endometriozę, nacieki. Niejednorodne, grube endometrium, to nie rozpoznanie, to obraz ultrasonograficzny, który wymaga przeprowadzenia dalszych badań diagnostycznych (najczęściej zabiegu z pobraniem materiału do badania histopatologicznego). Dopiero jak jest rozpoznana przyczyna, stosowane jest odpowiednie leczenie."

Link do: Co oznacza termin "endometrium niejednorodne" w wynikach USG? - PoradnikZdrowie.pl

Asia niejednorodne endometrium wydaje mi się ,że jeżeli Ci zasugerował że to po łyżeczkowaniu to może być różnej grubości hmmm. Tylko takie przypuszczenia już przeszukuję neta co kto na ten temat pisze

reklama
Asiu, wpisz w wujka googl i poczytaj, jest tam min taki wpis ginekologa

"Niejednorodna echogeniczność trzonu macicy jest spowodowana zmianami w mięśniu macicy. Może to oznaczać np. mięśniaki, endometriozę, nacieki. Niejednorodne, grube endometrium, to nie rozpoznanie, to obraz ultrasonograficzny, który wymaga przeprowadzenia dalszych badań diagnostycznych (najczęściej zabiegu z pobraniem materiału do badania histopatologicznego). Dopiero jak jest rozpoznana przyczyna, stosowane jest odpowiednie leczenie."

Link do: Co oznacza termin "endometrium niejednorodne" w wynikach USG? - PoradnikZdrowie.pl

Dziękuję Beatka i Destino.Ja miałam łyzeczkowanie po poronieniu i wynik histopatologiczny z lutego był standardowy. Cykle mam regularne, bez żadnych plamień, odchyleń. Wcześniejsze usg też nie wykazały nic niepokojącego np. 2 usg u dr Przygody (od prof. Jerzak)
Kwestia jest tego, czy może to zagrażać ewentualnej, kolejnej ciąży?
Och, Arda uspokoiłaś mnie, dziękuję :-*

Do góry