reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Julia trzymam kciuki za jutrzejszą betke&&&&&&&&&&&&&&&

Lamia78 masz racje mnie właśnie od owu tak bolą cycole. A Ciebie tak bolały do następnej @???
Za tyd. umówiłam się do ginki niech mi coś daje bo bolæ jak diabli i czuje jakby ze dwa rozmiary urosły (a i tak nie mam małych:D)
A jaką Ty miałaś prolaktyne?! Bo nie wiem czy mi jeden cykl wystarczy żeby to wyregulować!!?Aha i jeszcze napisz coś czy miałaś jakiś skutki uboczne po stosowaniu bromka.

reklama
Julia trzymam kciuki za jutrzejszą betke&&&&&&&&&&&&&&&

Lamia78 masz racje mnie właśnie od owu tak bolą cycole. A Ciebie tak bolały do następnej @???
Za tyd. umówiłam się do ginki niech mi coś daje bo bolæ jak diabli i czuje jakby ze dwa rozmiary urosły (a i tak nie mam małych:D)
A jaką Ty miałaś prolaktyne?! Bo nie wiem czy mi jeden cykl wystarczy żeby to wyregulować!!?Aha i jeszcze napisz coś czy miałaś jakiś skutki uboczne po stosowaniu bromka.
Avita więc tak- cykl- bolały cyce od owu do @ potem już nie, po następnej owu znowu to samo. Po badaniach 3 dc PRL-157 ok, ale 8 dpo (21 dc)- 671 (norma 120-496). Endo od razu dała bromergo 1/2 na noc.Zaczełam brać od tego cyklu i już po owu (dziś 7 dpo) zero bólu piersi :) więc mam nadzieję że spadła. Powiem Ci że bałam się bromka jak cholera ,po tym co przeczytałam o skutkach ubocznych!!! Ale na szczęście mnie nic nie ruszyło -biorę, ide spać a rano i później ok ,tylko senna bardziej jestem.

Mam wynik ANA3. Negatywny. W kilku miejscach wartosci mniejsze od zera ale negatywne. Czy ktoras umie interpretowac.

Trzymam kciuki za jutrzejsze bety

Ja tez biorę Bromka musze na obniżenie prolaktyny jutro odbieram wynik ale zrobiłam prolaktyne w 5 dniu cyklu
Trzymam jutro kciuki za jutrzejsze bety Arda i Julia!
Strawbelka co i Cb wpadnij do nas :)

Laseczki mnie po owu aż do @ też bolą czyczuszki ale wtedy zawsze miałam wysoki prg ;) więc jakby to powiedzieć na utrzymanie ciąży to zawsze dobry znak :D

Hello .
Miałam aktywny dzień a teraz już nie wiem co miałam napisać .
Mnie piersi przez ostatnie mies .bolały bardzo .A progesteron miałam w 23 dc około 9 więc d..py nie urywa .he
Po styczniowym poronieniu przestały boleć .
Jak zaszłam teraz to miałam dwa flaczki i na początku ciąży ani drgnęły.
Badałam progesteron na początku ciąży przy pierwszej becie i było chyba 38 . .a piersi nic .Dopiero w 7 czy 8 tygodniu zaczęły mnie boleć ..
Z tego powody też miałam schizy .
Prolaktyny nigdy nie badałam bo jak zachodziłam szybko to ginka nie kazała robić .
Julia
Cieszę się że teścior ciemnieje .
Trzymam kciuki za jutrzejszą betę twoją i Ardy oczywiście .

Bertha niewyrobilam sie w czasie bo na popo do pracy, po wynikach zaraz pewnie bede jechac do gin na wizyte.

Arda trzymam rowniez kciuki za twoja bete;)

Hej dziewczyny!

Jestem tu pierwszy raz, ale mysle ze dobrze trafilam
icon_smile.gif

Staramy sie z męzem o drugie dziecko i mam problemy z immunologią, (pierwsze dziecko urodziło sie dzieki lekarzowi immunologowii i dzięki jego leczeniu .

Opowiem tak szybciutko w skrócie ;

Zanim zaczelam leczenie streacilam 3 ciaze ( wszystkie w pierwszym trymestrze)
Dzięki wielu godzinom spedzonym w internecie trafilam do doktora Malinowskiego w lodzi ( jednak okazal sie bardzo drogi) i zaraz potym znalazlam dr. Tchorzewskiego.( również w Łodzi)

Po wszystkich badaniach okazalo sie ze :
-mam przeciwciala ana
- zle wynikibeta 2 glico
- zle wynik url

Z racji tego 3 tygodnie bralam takie leki jak:
-equoral
-metypred
-azotopiryne

Po trzytygodniowej kuracji podjelam sie pierwszego szczepienia, pomiesiącu zaszlam w ciąże.
Dodatkowko w ciązy bralam bio marine 1140 ( podobniez rewelacja przy poronieniach) i na wszelki wypadek robilam sobie zastrzyki w brzuch ( fraxiparine do konca ciąży)
Doszczepialam sie pozniej jeszcze 3 razy.

Dzięki Bogu ciąże donosilam i mam upragioną dwuletniącórcię
s08.gif

Teraz natomiast zamierzamy miec drugiego dzidziusia i tu pojawia sie pytanie- CZY MUSIMY ZNOW SIE SZCZEPIC CZY WYSTARCZY SAMO LECZENIE LEKAMI???

Czy ktoś staral sie o drugie dziecko po szczepieniach przy pierwszym? czy jesto musowe? Niestety szcepionki zdrozaly z 350 na 550
icon_sad.gif

Pomyslelismy z mężem ze zrobimy badania tylko tych rzeczy ktore nam zle wyszly i wtedy udamy sie o rade do immunologa ( niestety nasz dr. Tchorzewski zmarl i teraz jest dr. Paśnik)

Puki co jeden wynik już mam,mam wiec do Was kilka pytań!

1. Czy ktoś leczyl sie u dr. Pasnika? , jaki jest? jakie leczenie stosuje? jakie leki?
2. Czy ktoś staral sie o drugie dziecko po szczepieniach z pierwszym?
3 Czy ktoś moglby mi pomoc rozszyfrować co znaczą te wyniki i czym mogą być spowodowane? mogą wplynąc na poronienie?

Ocena funkcji neutrofilów (Bursttest)
E.coli % 98,7 % 96,0 — 99,5
E.coli (MFI) 811,0 700,0 — 1600,0
PMA % 100,0 % 98,0 — 100,0
PMA (MFI) ↑ 3454,0 1200,0 — 2700,0

reklama
JESZCZE RAZ WKLEJAM WYNIKI- moze ktosbedzie potrafilzinterpretowac :)

Ocena funkcji neutrofilów (Bursttest)

E.coli %
Wynik: 98,7 %
Norma: 96,0 — 99,5

E.coli (MFI)
Wynik:811,0
Norma: 700,0 — 1600,0

PMA %
Wynik: 100,0 %
Norma: 98,0 — 100,0

TU SĄ ZŁE ( ALE NIE WIEM CO MOGA OZNACZAĆ)
PMA (MFI)
Wynik: ↑ 3454,0
Norma: 1200,0 — 2700,0

Do góry