Hej dziewczyny!
Jestem tu pierwszy raz, ale mysle ze dobrze trafilam
Staramy sie z męzem o drugie dziecko i mam problemy z immunologią, (pierwsze dziecko urodziło sie dzieki lekarzowi immunologowii i dzięki jego leczeniu .
Opowiem tak szybciutko w skrócie ;
Zanim zaczelam leczenie streacilam 3 ciaze ( wszystkie w pierwszym trymestrze)
Dzięki wielu godzinom spedzonym w internecie trafilam do doktora Malinowskiego w lodzi ( jednak okazal sie bardzo drogi) i zaraz potym znalazlam dr. Tchorzewskiego.( również w Łodzi)
Po wszystkich badaniach okazalo sie ze :
-mam przeciwciala ana
- zle wynikibeta 2 glico
- zle wynik url
Z racji tego 3 tygodnie bralam takie leki jak:
-equoral
-metypred
-azotopiryne
Po trzytygodniowej kuracji podjelam sie pierwszego szczepienia, pomiesiącu zaszlam w ciąże.
Dodatkowko w ciązy bralam bio marine 1140 ( podobniez rewelacja przy poronieniach) i na wszelki wypadek robilam sobie zastrzyki w brzuch ( fraxiparine do konca ciąży)
Doszczepialam sie pozniej jeszcze 3 razy.
Dzięki Bogu ciąże donosilam i mam upragioną dwuletniącórcię
Teraz natomiast zamierzamy miec drugiego dzidziusia i tu pojawia sie pytanie- CZY MUSIMY ZNOW SIE SZCZEPIC CZY WYSTARCZY SAMO LECZENIE LEKAMI???
Czy ktoś staral sie o drugie dziecko po szczepieniach przy pierwszym? czy jesto musowe? Niestety szcepionki zdrozaly z 350 na 550
Pomyslelismy z mężem ze zrobimy badania tylko tych rzeczy ktore nam zle wyszly i wtedy udamy sie o rade do immunologa ( niestety nasz dr. Tchorzewski zmarl i teraz jest dr. Paśnik)
Puki co jeden wynik już mam,mam wiec do Was kilka pytań!
1. Czy ktoś leczyl sie u dr. Pasnika? , jaki jest? jakie leczenie stosuje? jakie leki?
2. Czy ktoś staral sie o drugie dziecko po szczepieniach z pierwszym?
3 Czy ktoś moglby mi pomoc rozszyfrować co znaczą te wyniki i czym mogą być spowodowane? mogą wplynąc na poronienie?
Ocena funkcji neutrofilów (Bursttest)
E.coli % 98,7 % 96,0 — 99,5
E.coli (MFI) 811,0 700,0 — 1600,0
PMA % 100,0 % 98,0 — 100,0
PMA (MFI) ↑ 3454,0 1200,0 — 2700,0