reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Bertha tak na chlopski rozum, jak to jest modulator homocysteiny i ja obniza do wlasciwego poziomu to to samo co twoj preparat. Twoj ma formy metylowe a tu jest ten nosnik z tego buraka.
Twoje witaminy tez maja obnizac homocysteine. Ja to tak rozumiem, ale moze sie myle;)
Pokręcone to wszystko :) poczytam jeszcze ten drugi link.
Te moje to wg mnie maja tylko metylowa b12, o b6 i kwasie nic nie piszą zeby była metylowa.
Tez tak na szybko wpisując w Google hasło b6 metylowa, nie znajduje nic, wiec nie wiem czy jakaś forma tej witaminy istnieje...

Nie wiem czy tu wystarczy nośnik, bo w sumie organizm z mutacja nie potrafi procesu metylacja przeprowadzić, czyli przerobić z formy syntetycznej do metylowej. Nie wiem czy to to samo co nośnik. Moze... Jak bede następne opakowanie kupować to pójdę do apteki i zapytam babeczkę, moze tez bedzie wiedziała i jak potwierdzi ze wystarczy nośnik, to będziemy miały pewność dwóch niezależnych opinii :)

Bertha ale te witaminy metylowe maja za zadanie obnizyc poziom homocysteiny. No jak masz mutacje i wysoki poziom homocysteiny, to tymi witaminami obnizasz.
Moje robia to samo.
A ten nosnik to chodzi o to ze te 3 ( b6 b12 i kwas foliowy) robia sie przyswajalne.
Ja tak to rozumuje;)
Leb mnie boli juz od myslenia.
Dziewczyny moze ktoras z Was cos o tym wie?

reklama
Do góry