reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Czekaj czekaj, czy dobrze zrozumiałam - ze betaina czyli to z buraka , zawiera w sobie metylowe formy b6,9,12 ?? Tak to mam rozumieć? :) pewna nie jestem...

reklama
Czekaj czekaj, czy dobrze zrozumiałam - ze betaina czyli to z buraka , zawiera w sobie metylowe formy b6,9,12 ?? Tak to mam rozumieć? :) pewna nie jestem...
Betaina, to z buraka jest "dawca" 3 form metylowych. Czyli tak najprosciej mowiac jak masz ta betaine, b6 b12 i kwas foliowy to tak jakbys miala formy metylowe b6 b12 i kwasu foliowego.

Betaina, to z buraka jest "dawca" 3 form metylowych. Czyli tak najprosciej mowiac jak masz ta betaine, b6 b12 i kwas foliowy to tak jakbys miala formy metylowe b6 b12 i kwasu foliowego.
Ale czy to ze jest dawca 3 form metylowych = ze betaina ma je w swoim składzie ?
Bo potem agnesis napisała, ze zwykle formy tych witamin w tym suplemencie sa tylko pomocniczo wg niej..

W Wikipedii tez pisze ze betaina to dobór grup metylowych. Tylko ze ja nie kumam co to znaczy ze jest dawcą/donorem grup.. Wyciąga je e zwykłych formy b6,9,12, tak?

Ostatnia edycja:
Aha, czyli osobom z mutacja brakuje nie konkretnie metylowych witamin, tylko samych "grup metylowych" (byty niezależne od konkretnego suplementu/witaminy), które proces metylacji umożliwią. Uff... Chyba o to chodziło ;)

Aha, czyli osobom z mutacja brakuje nie konkretnie metylowych witamin, tylko samych "grup metylowych" (byty niezależne od konkretnego suplementu/witaminy), które proces metylacji umożliwią. Uff... Chyba o to chodziło ;)
Czyli jak w tym Solgar masz betaine i zwyla b6 b12 i kwas foliowy, to jakbys miala metylowe formy tych witamin;)

reklama
Juz czytam, ale muszę przedrzeć sie przez kilka stron sprzeczek ;)
Ok, to proszę wytłumaczcie mi czy ten "modulator homocysteiny" można zakupić jako metylowane formy kwasu foliowego, B12 i B9 przy mthfr, czy lepiej ten zestaw z iherb?
Przyznam szczerze, że dla mnie lepiej brać wszystko w jednej tabletce, ale czy jest on sprawdzony?

Do góry