reklama
G
Gość
Gość
Metylacja dostarcza organizmowi grup metylowych, które są wykorzystywane do innych procesów zależnych od metylacji takich, jak synteza kreatyniny, choliny, karnityny, koenzymu Q10, melatoniny czy białek otoczki mielinowej. Metylacja odgrywa również zasadniczą rolę w metabolizmie neurotransmiterów takich, jak dopamina, serotonina i metylowane fosfolipidy, które biorą udział w przekazywaniu sygnałów w błonach komórkowych. Niedostatecznie efektywna metylacja i procesy od niej zależne spowodowane są niewystarczającą ilością grup metylowych potrzebnych, by metylacja zachodziła lub niedoborem substancji odżywczych umożliwiających ten proces, do których w szczególności należy kwas foliowy oraz witamina B6 i B12.Ok, to proszę wytłumaczcie mi czy ten "modulator homocysteiny" można zakupić jako metylowane formy kwasu foliowego, B12 i B9 przy mthfr, czy lepiej ten zestaw z iherb?
Przyznam szczerze, że dla mnie lepiej brać wszystko w jednej tabletce, ale czy jest on sprawdzony?
Tak jakby Kwas foliowy i witaminy z gr. b6 i b12 pomagały w tym procesie.
Burak jest zasobny w betainę (źródło grup metylowych) o działaniu lipotropowym i hepatoprotekcyjnym.
G
Gość
Gość
Rozumiesz juz Lumia z tym Solgarem? Czy dalej tlumaczyc?
Dziewczyny kupuja metylowe bo innych organizm nie przyswaja bo brakuje im form metylowych w organizmie.
Solgar ma zwykly kwas foliowy b6 i b12, ale ma tez betanine ktora jest dawca 3 form metylowych, wiec organizm Ci te witaminy przyswoi tak jak formy metylowe
Dziewczyny kupuja metylowe bo innych organizm nie przyswaja bo brakuje im form metylowych w organizmie.
Solgar ma zwykly kwas foliowy b6 i b12, ale ma tez betanine ktora jest dawca 3 form metylowych, wiec organizm Ci te witaminy przyswoi tak jak formy metylowe
G
Gość
Gość
Dziewczynki pobudka!
Susana bedzies dzis pewnie kaca leczyc
Hallo ja wczoraj tylko 2 piwka wiec kaca brak !!Dziewczynki pobudka!
Strawbelko
Wszystko jasneTeraz tylko muszę poszukać w aptekach
ojjj ja tak w zeszłym tygodniu poszalałam nie pytajcie co piłam hahahhaa wstałam o 15
Dziewczyny, a powiedzcie mi, przy tych mutacjach, jaką dawkę clexan się przepisuje?
Wczoraj jeszcze czytałam na temat tych mutacji. Widzę,że zdania są podzielone, nawet co do kwesti, czy mają wpływ na poronienia.
Już mam tak dużą głowe, że zaraz mi pęknie Nie wiem czy jechać jutro na badania, czy nie olać....czy się strać czy jednak odczekać ten cykl i zrobić szerszą diagnostykę (w tym nk, allo....). Nic trzeba będzie podjąć meską decyzję bo jak co od jutra puregon musi pójść w ruch
ojjj ja tak w zeszłym tygodniu poszalałam nie pytajcie co piłam hahahhaa wstałam o 15
Dziewczyny, a powiedzcie mi, przy tych mutacjach, jaką dawkę clexan się przepisuje?
Wczoraj jeszcze czytałam na temat tych mutacji. Widzę,że zdania są podzielone, nawet co do kwesti, czy mają wpływ na poronienia.
Już mam tak dużą głowe, że zaraz mi pęknie Nie wiem czy jechać jutro na badania, czy nie olać....czy się strać czy jednak odczekać ten cykl i zrobić szerszą diagnostykę (w tym nk, allo....). Nic trzeba będzie podjąć meską decyzję bo jak co od jutra puregon musi pójść w ruch
reklama
Strawbelko
Te modulatory są dostępne w aptekach wysyłkowych np. na ceneo
Link do: SOLGAR Modulatory Homocysteiny z wit.B6,B12 i kwasem foliowym, 60 kapsułek - Opinie i ceny na Ceneo.pl
Podziel się: