reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki Enya właśnie miałam pisać ,że Was czytam z początku i tam przecież jak ma się szczepionkę pulowaną to od różnych jest dawców więc co zamiast spać z mężem to musi się z tamtymi heh niee to głupie, Buczuś co to masz za doktorkę?

reklama
Wesoło tu na forum :-)
Ja odebrałam wyniki syna TSH, Ft3, Ft4 i morfologię i okazuje się, że synek nie tylko odziedziczył po mamusi wadę wzroku, ale chorą tarczycę też. Jego wyniki są tak rozstrzelone jak moje (moje bardziej). TSH wyższe 3,11 (teoretycznie w normie) ft4 30% a ft3 88%. We wtorek mam endo i pokarzę jej wyniki młodego, czy potrzebne leczenie, czy wystarczy stałe monitorowanie. Chłopak ma straszne zaburzenia koncentracji ( u mnie wręcz przeciwnie).
Zwiększyłam u siebie dziś euthyrtox o 25 mg.
Asia, a zinterpretujesz mi moje wyniki, bo tsh w normie ale tych ft3 i ft4 prawidłowych proporcji nie znam..

Tsh: 1,23
FT3 60.00%
FT4 33.77%

JA próbować będę bez to zobaczycie heh ;)

Arda fajnie ,że już po zabiegu. Jednodniowy i do domu czy coś więcej Ci robili. Fajnie ,że Cię "oczyszczą" po tym będzie łatwiej.

Ewcia
a Ty jak bidulcio?

Następna ja potem Susana ;) Kiedy masz @?

Ja byłam pewna,że szczepi się tylko z limfocytów partnera,lub osób spokrewnionych i wtedy nie ma problemu. No przepraszam za zamieszanie,ale jak widać po raz kolejny jesteście lepszą kopalnią wiedzy niż niejeden doktor...
p.s. ja szczepić się nie będę na pewno. Nie próbowałam jeszcze na tzw żelaznym zestawie,więc moja ostatnia próba taka będzie. Jeśli nie powiedzie się,daję spokój.
p.s.2 co do pani dr...myślałam,że znalazłam w końcu znającą się na temacie...skoro zleciał takie badania...:/

Asia, a zinterpretujesz mi moje wyniki, bo tsh w normie ale tych ft3 i ft4 prawidłowych proporcji nie znam..

Tsh: 1,23
FT3 60.00%
FT4 33.77%
TSH dla kobiet z chorą tarczycą i starających się powinno być nawet poniżej 1.
Jak przeliczyłaś ft3 i ft4 na procenty, to one powinny być oba na poziomie mniej więcej 60%. Podobno wtedy osoby z chorą tarczycą odzyskują równowagę.
Ja będę szczęśliwa jak moje ft4 przekroczy 50%. W ciąży było -3% a teraz 11%, więc rośnie.

Ja byłam pewna,że szczepi się tylko z limfocytów partnera,lub osób spokrewnionych i wtedy nie ma problemu. No przepraszam za zamieszanie,ale jak widać po raz kolejny jesteście lepszą kopalnią wiedzy niż niejeden doktor...
p.s. ja szczepić się nie będę na pewno. Nie próbowałam jeszcze na tzw żelaznym zestawie,więc moja ostatnia próba taka będzie. Jeśli nie powiedzie się,daję spokój.
p.s.2 co do pani dr...myślałam,że znalazłam w końcu znającą się na temacie...skoro zleciał takie badania...:/

Ja też będę próbować na żelaznym zestawie. Ale przed bede jeszcze diagnozować pod kątem wad macicy. Może są tam zrosty.

JA próbować będę bez to zobaczycie heh ;)

Arda fajnie ,że już po zabiegu. Jednodniowy i do domu czy coś więcej Ci robili. Fajnie ,że Cię "oczyszczą" po tym będzie łatwiej.

Ewcia
a Ty jak bidulcio?

Następna ja potem Susana ;) Kiedy masz @?
Beata ja tez narazie bez szczepien i tego badania, bo boje sie ich jak diabel swieconej wody.
Jak nie bede miala wyjscia to napewno je wezme, ale poki co nie badam i nie szczepie sie.

reklama
Do góry