reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelka jest jeden problem te dane są z 2004, więc brałabym to z dystansem.
Ja się boję szczepień, bo mam stwardnienie rozsiane, co jak wiadomo jest chorobą autoimmunologiczną i nie wiem czy mnie nie trzepnie jakiś konkretny rzut
Tęczowa, moja siostra cioteczna ma stwardnienie rozsiane i w tamtym roku w wieku 42 lat urodziła zdrową córeczkę. Lekarz jej powiedział, że ciąża może w pewnym stopniu cofnąć jej chorobę.
Mam nadzieję, że będzie tak również u Ciebie ;-) ;)

reklama
Beatka mi w kazdej ciazy pojawiala sie opryszczka, na ktora P. dermatolog rozpisala mi mocna kuracje Hascovirem i tym razem byl spokuj. Jak jest z afta to nie wiem.
Teczowa na iherb zamawialas? mi tez szybko przychodzilo, super! powodzienia!
Nafoczka tak iherb...działają jak błyskawica...napaliłam się, że teraz jak już jestem obstawiona toną leków to może się uda!!!!! 3x1 Colostrum, a b6???

Tęczowa, moja siostra cioteczna ma stwardnienie rozsiane i w tamtym roku w wieku 42 lat urodziła zdrową córeczkę. Lekarz jej powiedział, że ciąża może w pewnym stopniu cofnąć jej chorobę.
Mam nadzieję, że będzie tak również u Ciebie ;-) ;)
Asiu nie wiem...ja mam złe doświadczenia rodzinne.. Mama na to chorowała, po moim urodzeniu dostała rzutu z którego się nie podniosła.. ja po każdym poronieniu mam rzut ( lekki na szczęście i skutki są małe)

Asiu nie wiem...ja mam złe doświadczenia rodzinne.. Mama na to chorowała, po moim urodzeniu dostała rzutu z którego się nie podniosła.. ja po każdym poronieniu mam rzut ( lekki na szczęście i skutki są małe)
Ja osobiście nic nie wiem na temat choroby, tylko piszę co lekarz powiedział mojej siostrze i rzeczywiście u niej się poprawiło. Nie mam pojęcia do którego ona lekarza chodziła od SM. Przed ciążą nie pracowała z powodu choroby. Trzeba być dobrej myśli. Może jak urodzisz maleństwo, wszystko przebiegnie w porządku u Ciebie też tak będzie.

Wybaczcie nie pamiętam ,która chciała Lumia czy Liluli .Badanie mutacji na NFZ . Też dziewczyny u nas z forum o tym wspominały. Strona 119 ;p
jeśli chodzi o badania genetyczne ( mutacja typu czynnika V typu Leiden, genu protrombiny i obie MTHFR) to przysługują Ci na NFZ. Po 2 poronieniach dostaje się skierowanie na badanie kariotypu a po 3 też na pozostałę. Musisz tylko dostać skierowanie do Poradni Genetycznej od ginekologa albo od lekarza rodzinnego (ginekolodzy przyjmujący prywatnie chyba nie mogą wystawiać skierowań na NFZ).

napisała ja też miałam kariotypy i trombofilię zbadaną na NFZ po 3 poronieniu (ale udokumentowane miałam 2 bo z jednym nie pojechałam w ogóle do szpitala). Mnie skierowanie wystawił gin do którego chodziłam prywatnie ale kazał mi przyjechać do poradni przyszpitalnej i stamtąd mi wypisał.
Tęczowa to świetnie. Mega ekspress.

reklama
Do góry