reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

TSH dla kobiet z chorą tarczycą i starających się powinno być nawet poniżej 1.
Jak przeliczyłaś ft3 i ft4 na procenty, to one powinny być oba na poziomie mniej więcej 60%. Podobno wtedy osoby z chorą tarczycą odzyskują równowagę.
Ja będę szczęśliwa jak moje ft4 przekroczy 50%. W ciąży było -3% a teraz 11%, więc rośnie.
Hmm.. A z wyników widać czy mam chora tarczyce? Skąd to mam wiedzieć?
Wiesz, lekarz internista spojrzał na wyniki, mieściły sie w normach to powiedział ze jest ok..
A jednak ft4 mam za niskie...

reklama
Strawbelka jest jeden problem te dane są z 2004, więc brałabym to z dystansem.
Ja się boję szczepień, bo mam stwardnienie rozsiane, co jak wiadomo jest chorobą autoimmunologiczną i nie wiem czy mnie nie trzepnie jakiś konkretny rzut

Teczowa ja tez sie boje szczepien bo mam Hashi, a podobno jak sie ma jedna chorobe autoimmunologiczna, to duze szanse ze za chwile pojawi sie druga.
Swoja droga ja mam Hashi, ale ANA2 ujemne, a nie powinnam miec ich przy Hashi dodatnich?

Hmm.. A z wyników widać czy mam chora tarczyce? Skąd to mam wiedzieć?
Wiesz, lekarz internista spojrzał na wyniki, mieściły sie w normach to powiedział ze jest ok..
A jednak ft4 mam za niskie...

Z Twoją tarczycą nie jest jeszcze aż tak źle, ale dla pewności zrobiłabym jeszcze badania przeciwciał antyTPO i antyTG, poziom ferrytyny, b12 i d3 i usg tarczycy i skonsultować wyniki z dobrym endokrynologiem.

Beatka mi w kazdej ciazy pojawiala sie opryszczka, na ktora P. dermatolog rozpisala mi mocna kuracje Hascovirem i tym razem byl spokuj. Jak jest z afta to nie wiem.
Teczowa na iherb zamawialas? mi tez szybko przychodzilo, super! powodzienia!
Doris halooo ;-)

reklama
Do góry