reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Satchma ja clexane włączyłam na własna odpowiedzialność w 6 ciąży szcześliwie zakończonej. U mnie okazałości sie ze zespół tylko uaktywnia sie w ciąży. To ze urodziłam zawdzięczam tylko sobie i pomocy koleżanek z forum. W 8 ciąży włączyłam acard w 17 tc jak skończyłam krwawić odstawiłam w 32

Doros piękne maleństwo

Zaciskam kciuki za każda z osobna

Cześć Dziewczyny:)

Kaira
A jakie dawki clexane brałaś?

Nafoczka
A jak przyjęli radosną nowinę:)

Strawbelka
Rozumiem, ze się rozgrzewasz:)

Arda, Susana
&&&&
Ja w tym cyklu myślałam, że lipa będzie. Bo jak już wcześniej pisałam starania w tym miesiącu to była istna tragedia. Moj na półgwizdku:p ale jak się okazało wystarczył jednen, ale wariot:-p

Dziś byłam na wizycie. Jest pęcherzyk ponad 5 mm (chyba 5,7mm) beta z wczoraj 2230. Orientujecie się kiedy zarodek może byc widoczny?
Bo oczywiście mam schiza. Odetchłam bo wiem, że to nie ciąża pozamaciczna, ale teraz stresuje się pustym jajem...ehhhh

Lumia...u mnie 5 tyg i 3 dni tez nie było zarodka tylko pęcherzyk ciążowy (miał wtedy 14 mm) z pecherzykiem zoltkowym. I tutaj bardzo duże znaczenie miała podobno obecność tego pęcherzyka zoltkowego, bo jeśli on jest to nie będzie pustego jaja. Zarodek z bijącym serduszkiem pierwszy raz widziałam jak było 6 tyg i 4 dni. Musisz czekać cierpliwie ;-). Mówił.Coś Tobie gin o pecherzyku zoltkowym? choć jeśli u Ciebie pęcherzyk jeszcze malutki to mogło nie być widać

Co do clexane to ja biorę 0,4 oraz encorton 10 mg oprocz tego oczywiście acard, kwas foliowy, luteine dowcipna 3x1 i duphaston 3x1.
A Ty jakie bierzesz leki?

Doris
Nic nie mówił o pęcherzyku żółtkowym. Powiedział tylko, że wszystko jast w normie tzm wielkość pęcherzyka zgodna z betą. U mnie licząć od owulacji to dziś 2 tydz i 6 dni, od ostatniej @ 3tyg 6 dni:) w ogole nie wiem jak liczyć tą ciąże:p bo owu była w 7 dc:)
Biorę clexane 0,4, acard75, encorton 7,5; duphaston 2x1; liteina dopochwowa 2x1 (100); febidon + kwas foliowy:) ot taki dobrobyt:)
Choć nie ukrywam, że troszkę mnie korci podnieść encorton na 10mg...

reklama
No widzisz, jak w normie to musisz poczekać, u mnie ciąża była starsza niż Twoja. Będziesz badać jeszcze betę? Kiedy masz kolejna wizytę?

Do góry