reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Wizyta za tydzień. Bete zbadam ale chyba najwcześniej w sobotę lub przyszły poniedziałek. Ponieważ co dwa dni to dla mnie za duży stres:p
Bo jak w poniedzialek zrobiłam była 90, potem dopiero w sobotę to wyszła mi 1212. Mega się cieszyłąm, że ponad 100% na dwa dni. Pozniej zrobiłąm w poniedziałek - czyli wczoraj - po dwóc dniach i przyrost był 2230 - czyli niecale 100% i wczoraj już miałam myślenice wielką. ehhhh ogólnie mam mega stresa:-(

reklama
Lumia, nie swiruj z ta betka. Norma to 66% a najwazniejszy jest wzrost :) takze jak gin mowi, ze jest ok to jest ok. I juz. czekamy z Toba na wizyte :)

Fajnie ,że same pozytywne historie są teraz pisane. Gratuluję wszystkim ,którym staranka się udały i serduszka już się pojawiły bo to dla mnie już o 3 kroki do przodu.

Ja sama się nie mogę doczekać kiedy będę cokolwiek o moim stanie wiedzieć. Jutro zamierzam iść ( o ile się zdobędę na odwagę) na łyżeczkowanie bo to już 9 tydz i puste jajo a od 3 tyg.czekam aż się samo coś wydarzy i nic się nie wydarza :angry:. Mam skierowanie do poradni cytogenetycznej w Rzeszowie , ale ... no właśnie trzeba skończyć jedno ,aby zacząć drugie czyli badania i starania.

Martwię się tym ,że każda z Was chodzi do specjalistów z Tarnowa czy Krakowa a ja wolałabym unikać takich podróży i znaleźć kogoś tu na miejscu. Boję się ,że jak zacznę takie staranka jakie Wy przerabiacie to pójdę z torbami.

Witajcie kobitki po przerwie.
Ale się tu dzieje.
Doris bobo cudne
Nafoczka o tobie też często myślę i trzumam kciuki.
Lumia teraz już tylko z górki czekam z Tobą na wizytę !
Za resztę dziewczyn też trzymam kciuki i mocno kibicuję.
A co u mnie... jestem po 2 szczepieniu. Dr dał recepty i wytyczne od kolejnego cyklu ruszamy ze staraniami. W okolicach świąt działamy.

Beata ja chodze do dr Homy. Na badania bym za bardzo nie liczyla ale dok. Przybycien ma dobre zdanie o niej. Prowadzila wszystkie moje ciaze a na dodatek jest w profamilii. Jesli chodzi o wydatek to niestety ja mam ok 1000/mc bo tez prolutex jest ... drogi i clexab. Badan nie licze.
Co do pracy to padl blady strach tylko nie na tych co powinien :-( dyra kaze mi robic w domu a kolezanki boja bo moga nowa szefowa dostac..
Lumia ja zarodek bez serduszka mialam przy becie 25tys wiec z tym spij spokojnie :-D

ja powiem wam, że juz calkowicie stracilam nadzieje, że wogole zajde jakos czekma i czekam i dupa pewnie sie naczekam a i tak nic z tego nie wyjdzie:(

Martaha, do dziela, czekamy na swiateczny cud :)

Fondie, kazda z nas miewa lepsze i gorsze momenty. Glowka do gory :*

Lumia, nie musisz milczec, ale za to musisz uwierzyc w swoja kropke :)

Bea, koszty faktycznie bywaja przerazajace. Trzymaj sie dzielnie! Swoja droga podziwiam Cie. Ja doslownie blagalam o lyzeczkowanie jakkolwiek dziwnie to brzmi. Twarda z Ciebie kobieta.

Ja od jutra startuje z Duphastonem, a wiec wielkie odliczanie czas zaczac :) cierpliwosci!

Fondie nie trać nadziei trzeba wierzyć.
Mi dr dał 3 miesiące na zajście i straszy in vitro ale ja nawet jakby coś nie szło to nie zamierzam tak łatwo dopuszczać. Póki co ustawiam głowę na złoty strzał ;-) raz a dobrze hehehe
Arda teraz zaczynają sie u ciebie najdłuższe dni w miesiącu. .. nie cierpię ich
A swoją drogą dr nakazał mi ok 7-8 dnia po owu badać estradiol (e2) 2 dni z rzędu i to ma mu niby na 85 % stwierdzić czy jest ciąża czy nie no z każdą wizytą więcej mądrości ha ha ha

reklama
Lumia bardzo się cieszę z Tobą.Beta super.Nie ma się co czepiać.Ja zarodek widziałam dopiero koło 7 tygodnia , wcześniej latałam jak oszalała na usg co 2 dni.U mnie póżne owulacje. więc wszystko się odbywa z opóżnieniem.Jednego dnia nic nie było a za 3 dni zarodek z bijącym serduszkiem już był.Tak że masz jeszcze czas i nie stresój się.Ciesz się ciążą .Wiem że to trudne ale zobacz ile Ty i my się staramy żeby osiągnąć ten pułap.Wszystko będzie dobrze jesteś na żelaznym zestawie a on pomaga.Całusy.

Doris ja miałam puste jajo i był pęcherzyk żółtkowy .Tak że nie jest to prawdą że ma go nie być przy pustym jaju.Pewne jest natomiast że beta nie przyrasta tak ładnie.

Arda tobie -zagnieżdżenia.!!

Martach trzymam kciuki za gwiazdkowe starania.

Fondie , Strawbelka przesyłam fluidy.

Nafoczka jak widać jesteś niezastąpiona .

Do góry