reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Susana a Ty miałaś potwierdzoną tą owulacje? Moja pani dr twierdziła zawsze ze przy prog poniżej 10 w środku fazy lutealnej istnieje mała szansa, że owu w ogóle była :( Ja tak często miałam. Mimo że na wykresach zawsze skoki tem były :( pecherzyk był , rósł ale nie pekal. Zapadal się :(

reklama
Iris ja już sama nie wiem .Zaraz się popłaczę.Byłam na usg to pęcherz miał 18 mm. Za 3 dni byłam znowu to go już nie było a w jajniku było ciałko żóżte.Zawsze miałam niski progesteron i musiałam brać duphaston .Natomiast w ciąże zachodziłam zawsze za pierwszym razem bez problemu.Teraz to już nie wiem sama co myśleć .Może jeszcze luteinę sobie dołożę .Można ją bez recepty kupić.?

Jak bylo cialko zolte to w zasadzie owu byla. Tylko nie zwlekaj z lekami tak dlugo, bierz od trzeciego dnia po owu. Luteiny nie dostaniesz bez recepty.

susana, nie mam bladego pojęcia. Tak Ci zalecał lekarz? To chyba taka w miare standardowa dawka. jak będziesz mieć pozytyw to zwiększ do 3x2 (ja mam takie zalecenie).

dziewczyny ja mam brać 3x duphaston (10mg) i 2x lutke (100); przez chiwke brałam nawet 3xlutke, a progesteron miałam ostatnio 12,51 i tu zdania byly podzielene, jeden lekarz stwierdził, że szłu nie ma, a drugi, ze jest w normie

reklama
Ja też mam duphaston 10 mg.Jutro polecę jeszcze do znajomej apteki ipoproszę o lutelnę.Tą lutkę 100 to się kupuje dopochwową czy czopki dupne ? Nigdy nie stosowałam i dlatego nie wiem

Do góry