reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka banan z ust mi nie schodzi po takich wieściach... Mocno zaciskam kciuki ;)

Iris u nas chyba jakiś skok rozwojowy sie szykuje, bo Mały od 3 dni ciagle marudzi... Ma problemy ze spaniem i pokazuje swój charakterek ;)
A jak u Was?

Ewa a Twój maluch jak tam?

reklama
nafoczka, no pięęęęękna beta :D Gratuluję :D

lumia, ja wiem, ze na dodatni ANA dają steryd i clexane, a miano masz dosyć duże wię warto pomysleć o takim zestawie.

Ja intuicyjnie biore Clexane wieczorem, ale jak widac jest doszyta do tego ideologia. Dobrze Was mieć ;)

Ewa, Kaira, Arda
Bardzo serdecznie Wam dziękuje za odpowedź:tak::*

Ewa, a czy ten metypred to coś na "wzór" encortonu? Rozumiem,że na tym zestawie udało się:-) jakie miałaś dawki?
Arda - właśnie poruszyłaś temat, o który chciałam zapytać. Co oznacza ta duża wartość miana???? Siedzę teraz i przeszukuje net, ale już zgłupiałam totalnie:-:)baffled: Widzę natomiast widzę,że typ świecenia też może wskazywać na dane schorzenie.

Dziewczynki Rozumiem, że jeśli mowa o zestawie to: acard, heparyna i steryd?
W sumie doktorek u którego byłam, powiedział,że niepotrzebnie dostawałam przy staraniach steryd (encorton) .....:baffled:

Bardzo Was przepraszam za posty pt. 'Rozwiążcie mój problem", ale zgłupiałam po dzisiejszej wizycie:crazy::nerd::baffled:

Doris
Witaj i na tym wątku:-D;-):tak:

lumia, ja tematu nie drązyłam, bo ANA mam ujemne, ale pani genetyk mi tłumaczyła, że jak wyjdą mi ANA lub drugi raz wyjdzie mi dodatni toczeńt o podstawą jest zestaw Encorton + Clexane + Acard i wiele dziewczyn na tym ciążę może donosić bez komplikacji. Samo Clexane to raczej na zespół antykardiolipinowy. Na preciwciała już musza być sterydy. Z tego co kojarzę to im większa ta liczba, tym bardziej aktywne przeciwciała, ale pewności nie mam, bo mnie to nie dotyczy.

Arda
No ja też tak myslałam, ale po dzisiejszej wizycie zgłupiałam.... Lekar robił wywiad i już wtedy jak mu powedziałam, że gin dał mi encorton, to coś tam pobuczał pod nosem. A dziś rzucił właśnie takim komentarzem...."no to ten encorton to niepotrzebnie był...." "proszę wprowadzić heparynę jesli zajdzie pani w ciąże..." Teraz czytam stare posty z tego wątka, ale już padam:-p Jeszcze raz bardzo dziękuje za infrmacje:)

Lumia - z tego co zrozumiałam od doktora - dany typ świecenia oznacza, czy przeciwciała mają wpływ na zarodek, czy też nie. Na tej podstawie decyduje sięo dołączeniu sterydu. Metypred to methylprednizon, odpowiednik encortonu. Brałam 12 mg metypredu, co odpowiada 15 mg encortonu. Na tym zestawie się udało, wcześniej miałam tylko acard+clexane i straciłam bliźnięta.

Alusia - u nas wszystko dobrze, chociaż od 2 miesięcy leczymy przeziębienia. Mały jest najgrubszy w rodzinie, bo całą resztą jesteśmy dość rachityczni, a on "człowiek - okrąg" :-D Podwoił już wagę i ciągle wisi na cycku. A co u Dawidka? :-) szymuś.jpg

Szymson przesyła pozdrowienia dla wszystkich, a szczególnie dla świeżo zapylonych :*

Załączniki

• szymuś.jpg
    szymuś.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 70
U nas z tego wynika, że co chwile mamy skoki rozwojowe ;) Młoda ma charakterek po mamusi ;) lekko nie jest, wszystkich ustawia dookoła :) a tak serio, to u nas juz chyba ząbki idą, bo pięści w buzi bez przerwy i irytacja na to że cos swędzi. Poza tym jest bardzo ruchliwa, przewraca się na boczki, robi baczki w miejscu i juz kilka razy przeturlala się na brzuch. Gadatliwa tez za mamą :) a gugu i agugu w kółko. A jak tata z pracy wraca to mi do słowa nie da dojść ;) słonko moje, sama radość :)

hej

Wzystkim ciezaroweczkom serdecznie gratuluję i życzę zdrowej oraz nudnej ciąży! :))

ja byłam wczoraj w szpitalu na wizycie i na usg wyszło że nie ma już śladu po ciąży, podejrzewam że w weekend w szpitalu wszystko ze mnie wyszło :(( później wybrałam się do mojej lekarki i dała mi tydzień zwolnienia, w razie czego mam przyjść po więcej. Dowiedziałam się też że nie zrobią mi żadnych badań bo robią dopiero po 3 poronieniu, czyli wszystko muszę na własną rękę. ..

Ovli ty pewnie się orientujesz, jakie leki podtrzymujące w UK mogę dostać od polskiego ginekologa? z góry dzięki za odp

reklama
Kobitki. Może głupie pytanie, ale mnie nurtuje. Czy poranną dawkę Duphastonu mogę brać razem z Encortonem? Nie wykluczają się te leki aby?

Do góry