reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Kinga_86 nie ma takiej możliwości poniewaz sie zabezpieczamy i narazie nie staramy się dopóki nie bede miała tego zabiegu bo to bez sensu znow bym miała poronienie ,moja macica musi przejść zabiegi pielęgnacyjne ;) a jesli chodzi o @ to mam nie regularna i boje sie ze wlasnie mi na te dni co bede miec zabieg wypadnie . Dziekuje dziewczyny za wsparcie jestescie Boskie !!!

Nie, jedna wielka tajemnica. Najchętniej to bym nie mówiła do samego porodu :no: Mamy bardzo trudną sytuację, bo w wyniku korporacyjnych przetasowań mój mąż stał się moim szefem, więc od trzech miesięcy musi uciekać od ognia pytań, a że ludzie wydają się nie mieć własnego życia to pytają nieustannie. W pon powiedział tylko szefowej, bo będzie szukał za mnie zastępstwa. Lekarz zabronił powrotu do pracy definitywnie.

Wie najbliższa nasza rodzinka od samego początku i dwie przyjaciółki. Nikt więcej. Chcę powiedzieć kolejnym 3 koleżankom przy najbliższym spotkaniu, bo brzucho mi rośnie. Nie spodziewałam się tego tak szybko, bo ciągle chudłam i te kalendarze ciążowe mówią, że mogę mieć lekką niedowagę, a mogę już nosić tylko spodnie z gumką... dziwna sprawa. Może to ciąża + wzdęcia, które mnie męczą nieustannie, ale trudno to ukryć w każdym razie :-D

Karpidlak - ja mam Sonoline B, najpierw zamówiłam inny ale okazało się, że ma słabszą głowicę. Na szczęście Portia zwróćiła mi na to uwagę, za co bardzo dziękuję:*
Pierwszy raz użyłam 12tydz0dzien według ostatniej miesiączki, 12,4 według usg, specjalnie po wizycie usg, żeby się nie stresować jakby mi się nie udało znaleźć. Na stronach niby piszą, że można używać od 10-12 tygodnia, natomiast mi lekarz jak byłam na badaniu powiedział, że według niego nawet 12-13 tydzień to wcześnie i mogę mieć problem ze znalezieniem. Mi udaje się znaleźć (albo mężowi), ewidentnie słyszę, że to tętno malucha, natomiast na wyświetlaczu nie pokazuje mi szybkości, słyszę bardzo cichutko, podobno na początku często tak jest, że właśnie słyszysz ale automatyczny wynik pomiaru tego nie wyłapuje.
Co do szkodliwości nie znalazłam żadnych informacji o tym, że może być szkodliwy poza tym, że może uśpić czujność no ale nam to raczej nie grozi.
Natomiast niektóre dziewczyny piszą, że dziecko zaczyna kopać po przyłożeniu, a to by sugerowało, że jakoś to czuje.
Ja jestem straszny nerwus i myślę, że w takich napach myśli, że to na pewno koniec lepiej sprawdzić, niż się stresować, bo przecież stres też nie służy, ale to chyba bardzo indywidualna sprawa:)

Espa- masz racje. Ja az takim schizolem nie jestem i mogłabym wytrzymać, ale w drugiej ciazy 4 tygodnie żyłam w nieświadomości, że serce nie bije. Nie moge sobie tego darować.

Ja juz po usg. Cholera chyba niepotrzebnie je zrobiłam bo tylko sie zdenerwowałam. Szlam na nie dość szybko, jeszcze córka z mezem mi ciemnienie podnieśli. Tętno u bąbla za wysokie- 185. Jestem załamana. Ale w e wtorek było 174, wiec moze to tylko nerwy.
Espa u Ciebie chyba było tez wysokie na poprzednim. Jak teraz?

reklama
GosiaS czekamy na serduszko !
Esperanza super ze u was wszystko ok ja odstawilam progesteron w 37 tygodniu i dokladnie 4 dni po odstawieniu urodziłam

Ostatnia edycja:
Do góry