reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Karpidlak - a co lekarz powiedział o takim tetnie? Z tego co ja czytałam podwyższone moze tez wynikać ze stresu, albo np większej aktywności malucha. A jak krwiak?

reklama
Gosiu, czekamy na serduszko :-) Oby Coś szybko minął :-)
Esperanza,ja też schizuje,bi mój lekarz powoli minofstawua leki...odstawil mi duphaston, teraz kazał odstawić acard, i powoli odstawiam metypred. Więc póki co biorę metypred i acard i luteinie 2xdziennie.no i clexane. Kurcze jakoś mi mało się wydaje i też panikuje :-)

Kinga- powiedziała, ze to pewnie tez dlatego, ze jestem zdenerwowana. Mowila zeby w 15 tygodniu zrobić echo serca. Sama juz nie wiem. W sieci znalazłam ze moze byc nawet do 190.
Krwiak jest, ale chociaz kosmowka sie przykleiła.
Dr kazała sie oczywiscie nie przejmować. A ja chyba pójdę na jesCze jedno usg, bo przecież nie moge pójść z tym wynikiem do Jerzak.

Hej kochane,

Gosiu to teraz tylko wizyta z serduszkiem i juz bedzie ok.

Plastulinka a Ty kiedy na pierwsza wizyte sie wybierasz?

Karpidlak nie martw sie tym tetnem. W 8 tyg moze byc wyzsze, u mojego doktorka aparat czasem mierzyl 180 on sie wtedy krzywil i mierzyl recznie i okazywalo sie, ze jest tak na prawde 170;) co do detektora ja mam ten sam co Kinga- pierwszy raz uzylam w 10t3d i znalazlam. Na nastepny dzien mi sie nie udalo a wczoraj np bardzo szybko wychwycilo. Ale jest dokladnie tak jak Kinga pisala- to jest troche za wczesnie chyba, natomiast mi jak juz znajde bardzo pomaga i uspokaja. Mysle, ze w pozniejszym etapie tez sie przyda gdyby np maly slabo sie ruszal czy cos...na razie to jest w ogole abstrakcja jest myslenie o pozniejszych miesiacach.
A tak poza tym nadal plamie i mnie juz cos trafia!!!
Odnosnie lekow to ja mam schodzic powoli z dupka i encortonu ale jakos mi nie spieszno. Acard mam brac do 34 a clexane do konca.

Arda ja miałam tak samo - w pierwszym cyklu starań zrobiliśmy rutynowo posiewy - mężowi wyszły aż 4! różne bakterie, a mnie trzy. W następnym cyklu już oboje byliśmy wyleczeni i zaszłam w ciążę :-D
Plastulinka gratuluję z całego serca!
Esperanza - mnie doktor P. też zlecił odstawić duphaston na ostatniej wizycie około 14 tygodnia, ale zaczęły się przedwczesne skurcze i zaczęłam brać ponownie, żeby nie urodzić. Ale na immunologię podobno nie ma już wpływu na takim etapie. A co do clexane i acardu - doktor P. bardzo nie chciał dać mi clexane, właśnie ze względu na brak wskazań i duże ryzyko krwiaków, tylko ja się uparłam jak osioł. Więc myślę, że te plamienia wynikają bezpośrednio z rozrzedzenia krwi.
Byłam u gina na kontroli, usg wykazało, że 6 tygodni po porodzie miałam już owulację, pomimo karmienia piersią. Po ciąży z córką okres dostałam dopiero po 15 miesiącach. Gdyby teraz był seks bez zabezpieczenia, to moglibyśmy się niedługo mocno zdziwić :szok: A podobno 6 pierwszych miesięcy przy KP jest niepłodne:-)
Całuję Was! :*

Dzięki za dobre słowo. U mnie już 9t2d i podobno w tym czasie fhr ma najwyższe wartości. Jakby co to znalazłam bardzo ciekawe badania naukowe na ten temat.
Detektor pewnie niedługo zamówię.
Ewa- to ładne komóreczki sie produkują. Bardzo szybko! Ja dostałam okres około 8 miesięca jak córka zaczela jesc cos innego niz mleko z piersi.

Karpidlak ja miałam krwiaka, w 9tc niby się ewakuował (miałam mega krwawienie i leżałam w szpitalu) , a plamiłam i tak do 11 tc tylko już na brązowo.
Kinga na USG i Pappa byłaś w Gamecie w Rzgowie?? Ja jeździłam do dr. Kozarzewskiego - super gość:)

Dzien dobry! Przypomnijcie prosze czy co miesiac powtarza sie tylko morfogie i mocz? Dzisiaj mam zrobic i zglupialam bo nie wiem czy robic tez glukoze i tsh.

reklama
Portia - ja robię też tsh i ft4,ale dlatego że biorę Letrox.

Ewa - czyli ostatecznie do którego tygodnia brałaś progesteron? Kurcze po tym co napisała Gogac boję się odstawiać, a nie wiem skąd brać recepty :/

Karpidlak - nie, ja wtedy źle zrozumiałam :) na pierwszym usg prenatalnym miałam 166, a na drugim 163. Powyżej 180 nie miałam nigdy, ale przemawia do mnie to, co pisze Portia więc myślę, że się nie martw. Moja bratowa miała zbyt niskie i też Ją straszyli,a maluszek ma już pół roku i wszystko dobrze.

Do góry