To ja mam dla dziewczyn na diecie przepis na pyszne ciacho. Wlasnie konsumuje! Mniam https://lepszysmak.wordpress.com/2013/03/10/ciasto-orzechowe/
reklama
Dobry wieczór:-). Dziś byłam na wizycie no i lekarz który dawał wyniki powiedział, że wynik jest prawidłowy i nie ma potrzeby wdrożenia diagnostyki inwazyjnej czyli amniopunkcji. Ryzyko trisomii 21 czyli zespół downa wyszedł 1 : 321 a pozostałe 1: 20000. Ryzyko ZD jest pośrednie, a ryzyko pozostałych niskie. Z racji wieku i dla spokoju zlecił mi test potrójny który będe mieć 1 pazdziernika. To jest z krwii badanie w którym wykrywa się wady cewy nerwowej a pozostałe parametry są takie jak w w teście pappa. Robi się to po 15 tygodniu ciąży. Termin mi wyszedl na 21 marca, a u mojej dr mam na 25. Na prenatalnym miałam serduszko 150 uderzeń, a w piątek na wizycie jest 140, poprzednio również i ponoć jest dobrze. Musze poczytać trochę o tym potrójnym. W piątek jak byłam na wizycie moja dr. powiedziała, że jakby zaproponowano amnio to żeby się zgodzić, korzyści są większe niż ryzyko. I byłam przygotowana że dziś doktor mi powie żeby robić, a tu powiedział że niepotrzeba, także byłam szczęśliwa. Bałam się tego. Żal mi było jednej pani, dostała wyniki i wskazania do amnio, płakała, serce się kraje. Przykre bardzo. To tyle pozdrowionka pa:-)
plastulinka
Fanka BB :)
Aniu- Świetne info!
Espa- nie stresujące się, dzidziuś się pewnie zdenerwowal
Ostatnie dni są dość obfitujace w dobre informacje.
Poczytałam trochę na necie o mthfr i doszłam do wniosku ze to może być główną przyczyną poronienie więc nie będę się trula encortonem. Wystarczy heparyna. Postanowiłam ze około 10 dni po owulacji pójdę na bhcg i jak będzie ciążowe to od razu zaatakuje clexane. Zawsze w tym dniu miałam bhcg około 100.
Nafoczko- mam nadzieję że ten cykl Bedzie dla nas tym właściwym
Espa- nie stresujące się, dzidziuś się pewnie zdenerwowal
Ostatnie dni są dość obfitujace w dobre informacje.
Poczytałam trochę na necie o mthfr i doszłam do wniosku ze to może być główną przyczyną poronienie więc nie będę się trula encortonem. Wystarczy heparyna. Postanowiłam ze około 10 dni po owulacji pójdę na bhcg i jak będzie ciążowe to od razu zaatakuje clexane. Zawsze w tym dniu miałam bhcg około 100.
Nafoczko- mam nadzieję że ten cykl Bedzie dla nas tym właściwym
Karpidlak- a jakich orzechów użyłas?
Plastiulinka- ja tak w udanym cyklu zrobiłam, nie wiedziałam czy odstawiać duphaston, wiec na wszelki wypadek zrobiłam bete zeby nie żałować. Dzieki temu bardzo szybko wprowadziłam leki, aby i u Ciehie tak było
Plastiulinka- ja tak w udanym cyklu zrobiłam, nie wiedziałam czy odstawiać duphaston, wiec na wszelki wypadek zrobiłam bete zeby nie żałować. Dzieki temu bardzo szybko wprowadziłam leki, aby i u Ciehie tak było
Pietrucha- trzymam kciuki! Jesteś niesamowitą kobietą!
Dziewczyny czytając nasze forum doszłam do wniosku że główną przyczyną naszych strat jest jedna mutacja MTHFR homozygotyczna lub heterozygotyczna.
Dużo informacji znalazłam tu:Zdrowe Dziecko. Dobra ciąża. Jeżeli marzysz o tym, pomyśl najpierw o MTHFR. ~ Zespół Downa
Niestety większość lekarzy nic na ten temat nie wie i nawet nie chce wiedzieć. Problem tej mutacji jest bagatelizowany. Na szczęście mój syuś jest zdrowy. Prześliśmy długą drogę żeby go mieć, Tak z resztą jak wy wszystkie całą ciąże się denerwowałam i myślę że dlatego on również jest taki niespokojny w nocy. Moim zdaniem najważniejsze żeby wiedzieć z czym walczymy!
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego i zdrowych maluszków.
Dziewczyny czytając nasze forum doszłam do wniosku że główną przyczyną naszych strat jest jedna mutacja MTHFR homozygotyczna lub heterozygotyczna.
Dużo informacji znalazłam tu:Zdrowe Dziecko. Dobra ciąża. Jeżeli marzysz o tym, pomyśl najpierw o MTHFR. ~ Zespół Downa
Niestety większość lekarzy nic na ten temat nie wie i nawet nie chce wiedzieć. Problem tej mutacji jest bagatelizowany. Na szczęście mój syuś jest zdrowy. Prześliśmy długą drogę żeby go mieć, Tak z resztą jak wy wszystkie całą ciąże się denerwowałam i myślę że dlatego on również jest taki niespokojny w nocy. Moim zdaniem najważniejsze żeby wiedzieć z czym walczymy!
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego i zdrowych maluszków.
Esperanza super wieści, aż dostałam gęsiej skórki jak czytałam Twój post, że może nam się udać, bo czasami to już trace nadzieję, tak jak ty w szpitalu pewnie, a zobacz jakie szczęście nosisz w brzuszku. A to tętno, wiem, że teraz to dla ciebie największe zmartwienie, ale zobacz jaką już drogę pokonałaś!!
Karpidlak, a dlaczego masz dietę niskocukrową? ja miałam taką w ciąży jak miałam cukrzyce. Przy tej diecie cudowne są truskawki, pamiętam, że zjadałam chyba z pół kg dziennie i przytyłam w ciąży na diecie 10 kg.
Arda trzymam kciuki abyś dostała zielone światełko.
byłam dziś na badaiach krwi zleconych przez Panią immunolog tylko 630 zł ;/ no i oczywiście tak się zestresowałam że w połowie pobierania przestała mi lecieć krew i musieli kłuć drugą rękę . Ciekawa jestem jakie włączy leczenie i czy warto konsultować to z inną dr immunolog, konkretnie Suchanek. Czy po prostu leczyć się u obecnej i nie weryfikować jej oceny.
miłego dnia dla wszystkich
Karpidlak, a dlaczego masz dietę niskocukrową? ja miałam taką w ciąży jak miałam cukrzyce. Przy tej diecie cudowne są truskawki, pamiętam, że zjadałam chyba z pół kg dziennie i przytyłam w ciąży na diecie 10 kg.
Arda trzymam kciuki abyś dostała zielone światełko.
byłam dziś na badaiach krwi zleconych przez Panią immunolog tylko 630 zł ;/ no i oczywiście tak się zestresowałam że w połowie pobierania przestała mi lecieć krew i musieli kłuć drugą rękę . Ciekawa jestem jakie włączy leczenie i czy warto konsultować to z inną dr immunolog, konkretnie Suchanek. Czy po prostu leczyć się u obecnej i nie weryfikować jej oceny.
miłego dnia dla wszystkich
reklama
Lora dziękuje za artykuł
Kwiatuszku poczytaj, może Cie zainteresować
dziewczyny a gdzie oprócz iherbu kupujecie metylowe formy???
Espa, Kinga, Gosia dobre wiesci zawsze napełniają nadzieją!
PS jaszcze mi się przypomniało- obecnie w biedronce jest jeszcze tańszy niż w lidlu ksylitol
miłego dnia ;*
Kwiatuszku poczytaj, może Cie zainteresować
dziewczyny a gdzie oprócz iherbu kupujecie metylowe formy???
Espa, Kinga, Gosia dobre wiesci zawsze napełniają nadzieją!
PS jaszcze mi się przypomniało- obecnie w biedronce jest jeszcze tańszy niż w lidlu ksylitol
miłego dnia ;*
Ostatnia edycja:
Podziel się: