reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dobry wieczór:-). Dziś byłam na wizycie no i lekarz który dawał wyniki powiedział, że wynik jest prawidłowy i nie ma potrzeby wdrożenia diagnostyki inwazyjnej czyli amniopunkcji. Ryzyko trisomii 21 czyli zespół downa wyszedł 1 : 321 a pozostałe 1: 20000. Ryzyko ZD jest pośrednie, a ryzyko pozostałych niskie. Z racji wieku i dla spokoju zlecił mi test potrójny który będe mieć 1 pazdziernika. To jest z krwii badanie w którym wykrywa się wady cewy nerwowej a pozostałe parametry są takie jak w w teście pappa. Robi się to po 15 tygodniu ciąży. Termin mi wyszedl na 21 marca, a u mojej dr mam na 25. Na prenatalnym miałam serduszko 150 uderzeń, a w piątek na wizycie jest 140, poprzednio również i ponoć jest dobrze. Musze poczytać trochę o tym potrójnym. W piątek jak byłam na wizycie moja dr. powiedziała, że jakby zaproponowano amnio to żeby się zgodzić, korzyści są większe niż ryzyko. I byłam przygotowana że dziś doktor mi powie żeby robić, a tu powiedział że niepotrzeba, także byłam szczęśliwa. Bałam się tego. Żal mi było jednej pani, dostała wyniki i wskazania do amnio, płakała, serce się kraje. Przykre bardzo. To tyle pozdrowionka pa:-)

Aniu- Świetne info!
Espa- nie stresujące się, dzidziuś się pewnie zdenerwowal:)
Ostatnie dni są dość obfitujace w dobre informacje.
Poczytałam trochę na necie o mthfr i doszłam do wniosku ze to może być główną przyczyną poronienie więc nie będę się trula encortonem. Wystarczy heparyna. Postanowiłam ze około 10 dni po owulacji pójdę na bhcg i jak będzie ciążowe to od razu zaatakuje clexane. Zawsze w tym dniu miałam bhcg około 100.
Nafoczko- mam nadzieję że ten cykl Bedzie dla nas tym właściwym:)

Karpidlak- a jakich orzechów użyłas?

Plastiulinka- ja tak w udanym cyklu zrobiłam, nie wiedziałam czy odstawiać duphaston, wiec na wszelki wypadek zrobiłam bete zeby nie żałować. Dzieki temu bardzo szybko wprowadziłam leki, aby i u Ciehie tak było:)

Esperanza super wiesci serduszkiem sie nie martw ja tez tak mialam to normalne zobaczysz dopiero co na ktg soe bedzie dzialo przy ruchach nawet 190

Ostatnia edycja:
Pietrucha- trzymam kciuki! Jesteś niesamowitą kobietą!
Dziewczyny czytając nasze forum doszłam do wniosku że główną przyczyną naszych strat jest jedna mutacja MTHFR homozygotyczna lub heterozygotyczna.
Dużo informacji znalazłam tu:Zdrowe Dziecko. Dobra ciąża. Jeżeli marzysz o tym, pomyśl najpierw o MTHFR. ~ Zespół Downa
Niestety większość lekarzy nic na ten temat nie wie i nawet nie chce wiedzieć. Problem tej mutacji jest bagatelizowany. Na szczęście mój syuś jest zdrowy. Prześliśmy długą drogę żeby go mieć, Tak z resztą jak wy wszystkie całą ciąże się denerwowałam i myślę że dlatego on również jest taki niespokojny w nocy. Moim zdaniem najważniejsze żeby wiedzieć z czym walczymy!
Kochane życzę wam wszystkiego dobrego i zdrowych maluszków.

Esperanza super wieści, aż dostałam gęsiej skórki jak czytałam Twój post, że może nam się udać, bo czasami to już trace nadzieję, tak jak ty w szpitalu pewnie, a zobacz jakie szczęście nosisz w brzuszku. A to tętno, wiem, że teraz to dla ciebie największe zmartwienie, ale zobacz jaką już drogę pokonałaś!!

Karpidlak, a dlaczego masz dietę niskocukrową? ja miałam taką w ciąży jak miałam cukrzyce. Przy tej diecie cudowne są truskawki, pamiętam, że zjadałam chyba z pół kg dziennie i przytyłam w ciąży na diecie 10 kg.

Arda trzymam kciuki abyś dostała zielone światełko.

byłam dziś na badaiach krwi zleconych przez Panią immunolog tylko 630 zł ;/ no i oczywiście tak się zestresowałam że w połowie pobierania przestała mi lecieć krew i musieli kłuć drugą rękę . Ciekawa jestem jakie włączy leczenie i czy warto konsultować to z inną dr immunolog, konkretnie Suchanek. Czy po prostu leczyć się u obecnej i nie weryfikować jej oceny.

miłego dnia dla wszystkich

reklama
Lora dziękuje za artykuł ;)
Kwiatuszku poczytaj, może Cie zainteresować
dziewczyny a gdzie oprócz iherbu kupujecie metylowe formy???

Espa, Kinga, Gosia dobre wiesci zawsze napełniają nadzieją!

PS jaszcze mi się przypomniało- obecnie w biedronce jest jeszcze tańszy niż w lidlu ksylitol ;)
miłego dnia ;*

Ostatnia edycja:
Do góry