reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nie. Tylko ja z problemów immunologucznych miałam tylko nk ale ona powiedziała, że tym poziomem by się nie przejmowala... Oczywiście ze ja się też boję co to będzie, na szczęście biorę dość mała dawkę, bo 4 mg więc mam nadzieję że to odstawienie nie będzie miało dużego wpływu... Zależy na czym polegał twój problem immunologiczny...

reklama
Hmm na chłopski rozum to przy APA może być potrzebny dłużej... No bo łożysko dopiero co przejęło swoją funkcję... Zobacz co odpowie lekarz, ale niektóre dziewczyny biorą znacznie dluzej, u mnie jerzakowa nie widzi powodu, mam nadzieję że się nie myli....

Sykatynka, ja.biorę metypred 8mg, i w sumie bez żadnych podstaw do brania..
"profilaktycznie", kończę 19 tydzień i póki co mojblekwrz nic nie mówi o przesłaniu go brania...
Raptus, mój Okruszek też leniwy, i też się martwię...ale mam nadzieję,że wszystko jest ok!! A jak się ogólnie czujesz? U Ciebie to 22 tydzień?

Ewa super!!!! Już masz to za sobą:) Moja pierwsza córa ważyła tyle ile Twój synek wiec o hipotrofii nie ma mowy:) Jak poród??:-D

Raptus ja mam APA, Malina kazał mi odstawić w 18tc ale ja i tak pociągnęłam do 21tc bo miałam jeszcze tabletki.

Kwiatuszku
tak jak dziewczyny napisały, badania musisz robić prywatnie. Po 2 udokumentowanym poronieniu masz prawo do wizyty w poradni genetycznej na NFZ gdzie najczęściej badają kariotyp i robią diagnostykę trombofilii: mutacje MTHFR, V-Leiden i protrombiny. Na NFZ możesz mieć też histeroskopię ale to już zależy od gina.

Ying-ying
ja miałam 2 rodzaje Colostrum z różnych firm, musisz patrzeć na skład. Ja kupowałam najczęściej z SuperPharmie, kiedyś były na niego super promocje.

Ostatnia edycja:
Raptusku, ja też Czuje się dobrze,ale też słabo czuje ruchy...:-( rano wydawało mi się,że nieźle buszowal,a potem jak zaczęłam się bardziej zastanawiam to wkręcić sobie,że to mój żołądek i jelita,i znów schiza...:-/ chciałabym czuć SzkRaba cały czas, no i mój Mąż chciałby wreszcie dostać Kopniaczka, bo jeszcze nie bylo my dane...ech
Teraz jak piszecie o tym sterydzie,sama Sie zastanawiam jak długo go brać...

reklama
Ying ja nie pamiętam jakiej firmy brałam colostrum wiem że było w takim czerwonym plastikowym opakowaniu.
Raptus może nie czujesz jeszcze tak maluchów bo mają jeszcze dużo miejsca mowilas przecież ze macica ma rozmiar na 24 tc
Co do odstawienia sterydu to ja też się bałam chociaż mówią że chyba od momentu powstania łożyska nie ma już ryzyka odrzucenia enya dobrze pisze najpierw 10mg później 5mg potem 2,5 przez tydzień a później 2,5mg co drugi dzień przez tydzień tak mówiła Misiejek. 20 tc to już chyba bezpieczny czas

Do góry