reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć dziewczyny, tak jak Wy również mam problemy z ciążą. Jestem po dwóch poronieniach - 8 i 10 tydzień. Zrobiłam masę badań i niestety wyszło kilka nieprawidłowości, ale najważniejsze wydaję się być Allo MLR 0% lekarze namawiają mnie na szczepionki / wlewy, ale nie jestem wcale przekonana do ich skuteczności. Chciałabym spróbować poprowadzić ciążę wyłączni na lekach, u mnie jest problem z krzepliwością i immunologią, więc na pewno encorton byłby zbawienny tylko problem tkwi w tym, że żaden lekarz nie chcę mi go dać. Możecie polecić jakiegoś lekarza z Rzeszowa, Krakowa, Łodzi..., który przepisuję te leki (jestem z okolic Rzeszowa) byłabym bardzo wdzięczna.

reklama
Cześć Tyska,witaj! ja tez jestem z okolic Rzeszowa. Jeżdżę do dok. Przybycienia. On przyjmuje w Tarnowie w klinice CDK oraz w Krakowie w klinice Macierzyństwo. Mogę go z całego serca polecić, zreszta tak jak "siostry" z forum ;) Z pełną świadomością pisze, że z Rzeszowie nie ma kogo szukać. W stopce widzisz pewnie moją historie, też nie jest krótka... Doktor to dusza człowiek, choć czasem ma specyficzne poczucie humoru ;) Ostatnio jak zapytałam "co dalej" to mi powiedział "sex już był to zosteje Ci drugs and rock and roll" bardzo śmieszne :-D

Co do diety to ja tez sie pochwalę, ze schudłam 7 kg do 53/54 ku wielkiemu niezadowoleniu męża. ;-) Wprawdzie mój sukces zajął mi 5 m-cy ale widać- moze dlatego, ze ja takim dragonem nie jestem i czasem sobie podjadam ;)))

Esperanza- ponawiam pytanie- czy bylo bzykanie? hehehe ale sie rymuje:-D (oczywiście w cyklu z kontrastem)

Witajcie:-) Dziś zrobiłam 2 test też wyszła blada kreska, może ciut ciemniejsza niż w tamtym 2 dni temu ale blada. Muszę się umówić do lekarza, trochę się boję. Bety nie będe robić bo u nas robi ją tylko szpital i trzeba czekać na wynik troszkę. W ogóle boje się cieszyć, przez te niepowodzenia. Zobaczymy co będzie.

Dzięki nafoczka ! Właśnie ja też leczę się u Przybycienia tylko on n ie poprowadzi ciąży na lekach dopóki się nie zaszczepię mam Allo MLR 0 % i tu tkwi problem bo ja nie chcę brać tych szczepionek... dla mnie to strata czasu i pieniędzy, przeczytałam setki stron na forach polskich i zagranicznych i ta metoda wcale do mnie nie przemawia dlatego chciałabym znaleźć jakiegoś lekarza, który nie będzie tak wpatrzony w ta metodę i poprowadzi mi ciążę na lekach, który tak czy tak i tak po szczepieniach się przyjmuję

Nafoczka - no rejczel, że był! Lekarz mówił, ze przytulanie po badaniu jest jak najbardziej wskazane ;-)

Ponawiam prośbę o diety z niskim IG Iris, Ewa, Krusza - możecie podesłać jakies inspiracje zanim się rozpakujecie? :D
Sykatynka, Nafoczka i nie wiem, kto tam jeszcze się dietuje również proszę o rady/przpisy/linki :* :*

Muchas gracias z góry!

Tyska a nie masz jakiegoś zaufanego lekarza rodzinnego? Może on przepisałby Ci encorton.Ja prowadzę ciążę u dr Milewicza w Krakowie.On nie daje sterydu, ale większe dawki heparyny a ja jeszcze przez 10 tygodni robiłam sobie zastrzyki z hcg (pregnyl).Steryd mam od rodzinnego. Sprawdzałaś insulinę?

reklama
Tyska a nie masz jakiegoś zaufanego lekarza rodzinnego? Może on przepisałby Ci encorton.Ja prowadzę ciążę u dr Milewicza w Krakowie.On nie daje sterydu, ale większe dawki heparyny a ja jeszcze przez 10 tygodni robiłam sobie zastrzyki z hcg (pregnyl).Steryd mam od rodzinnego. Sprawdzałaś insulinę?

Wolałabym żeby prowadził mnie jakiś ginekolog, nfoczka podesłała mi namiary na ginekologa w mojej okolicy a jak nie to faktycznie też myśłałam o dr Milewicz najwyżej będę coś kombinować z tym encortonem. Z insuliną u mnie ok. Problem jest "tylko" z krzepliwością i immunologią.
Dzięki dziewczyny za tak szybkie odpowiedzi, od razu człowiekowi raźniej :)

Do góry