reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja nie mogłam zajsc w ciążę naturalnie i poronienia były po ivf. I nas nasza dziewczynka bardzo zaskoczyła. Mam nadzieję że u Was też będzie dobrze. U nas jeszcze chwila niepewności. Trochę mam stracha ale jak dzisiaj w nocy dostalam skurczy to bylam bardzo spokojna. Okazało się ze to falszywy alarm, ale już wiem ze raczej będę opanowana :)
:-) Hej, u mnie 2 poronienia zatrzymane to były naturalne ciąże bez leków, a przed naturalsikami miałam in vitro raz a właściwie IVM ( to rodzaj in vitro rodzaj in vitro stosowany przy PCOS na który choruje) i się nie udał. Miałam podane 2 zarodki. Większość z pobranych zle się rozwijało. Przed IVM w ogóle nie mogłam zajść w ciążę, teraz zachodzę, oby mi się udało donosić... Nie dziękuje dziewczynki, mam nadzieję że jednak się udało i będzie dobrze. Jutro robie test, betę, zobaczymy.

Nafoczka to może ja trochę optymizmu w Tobie zasieję:) Ja mam przeczucie, że ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy i cały czas trzymam za to mocno kciuki.
A swoją drogą podziwiam wykres, ja jeden cykl próbowałam ale jakoś mi nie wyszło, temperatura mi skakała itp.

Moja Pani doktor powiedziała, że jeśli w tym cyklu nie będę miała owulacji to następny będziemy stymulować, więc się cieszę i trochę się uspokoiłam:)

Nafoczka ja tez mocno trzymam kciuki za Twoj cykl. Bralas tylko lamette czy cos jeszcze?

Hehe ja tez robilam wykres...przez jeden miesiac;) ja jestem malo zdyscyplinowana[emoji19]

Kinga nie podziękuję ci oooo... i już:-D:-D:-D
Ja tez miałam zrypane cykle, przesuń sie na moim wykresie przyciskiem "poprzedni" do pierwszego- jakie tam mialam skoki :szok: potem przeszłam na gluko i sie poprawiły choć po skoku tempki zaliczałam jedno/dwudniowy spadek co lekarz stwierdził, ze to wina progesteronu i go jeszcze dowalił ;) dopiero na stymulacji (dwa ostatnie) mam książkowe. Ja niby owulki miałam ale i tak lubie być stymulowana do działania ;))

Portia lamette i zastrzyk z Ovitralle, a po owulce estrofem na podrasowanie endo ;) jak będziesz u P. to obecnie standard dzialania ;)))

Iris ;* ;* ;*
PS co ja bym bez Was zrobiła....

Ostatnia edycja:
Ja ciagle Was czytam:) tylko nic nie pisze, bo w sumie nie mam co! 3ci cykl starań ale w koncu czas owulacji wykorzystany od początku do końca. Na diecie o niskim IG jestem juz 3 miesiące i 7 kg za mną.
Wczoraj mi znajoma mowila, ze mozna słodzić stewia i ksylitolem. Co Wy na to? Używacie?

Karplidlak, tylko jeśli stewia to sprawdzaj na opakowaniu skład - taka w proszku kupna w sklepie często zawiera aspartam a tego już nam nie wolno... Ja mam w domu ksylitol, ale szczerze mówiąc opakowanie starcza mi na pół roku - ja nigdy nie slodzilam ani kawy ani herbaty, więc używam go tylko jak czasem robię jakiś ersatz deseru....

Karpidlak 7kg!?!! Wow! Błagam podeslij mi jakieś inspiracje na posiłki o niskim IG. Ja też jestem ok. 3 mce na diecie i schudlam tylko 3kg na poczatku, a teraz waga ani drgnie.
Generalnie Dziewczyny bardzo Was proszę o jakieś inspiracje/przepisy, bo moja dieta jest bardzo BARDZO monotonna.

Nafoczka-tak, badanie miałam z kontrastem. Trzymam kciuki za testowanie!

reklama
Sykatynka- dzieki za info! Jutro bede robic ciasto:) zobaczymy czy wyjdzie! Wrzucę przepis jak sie uda.
Esperanza- ja trzymam dietę na maxa. Nawet chleba z samych ziaren juz nie jem. Ogólnie- nie chce mi sie jesc. Ja jem prawie same sałatki, czyli dieta śródziemnomorska- z kurczakiem, z serem kozim, z łososiem. Zupy kremy z kwestii smaku-ale tylko z dozwolonych składników. Bardzo duzo jem orzechów :) tych solonych tez, ale zwrc uwagę na skład-bez oleju palmowego.

Do góry