reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny witajcie

Wlasnie otrzymalam wyniki MLR i nie wiem ''jak je ugrysc''

Cyt. Hamujacy wplyw surowicy wynosi 56% mysle ze nie jest zle
ale potem mam odpowiedz poliferacyjna limfocytow (moich) na antygeny pod wplytem surowicy (emka) wynosi 44%

A wynik testu Limfocytotoksyczny LCT (metoda serologiczna):
w tem +4C - negatywny
w temp +23C - negatywny
w temp +37C - negatywny

Prosze pomozcie mi zinterpretowac wynik z gory dziekuje

reklama
cześć dziewczyny, chciałabym was się poradzić. Jestem z Sosnowca jestem po 4 poronieniach mam 4 letnią córkę. Pierwsze poronienie miało miejsce pół roku przed ciążą z córą i poroniłam w 6 tyg. Potem urodziła się córka potem 3 kolejne poronienia.Ostatnie miało miejsce 2 miesiace temu. Ostatnia ciąża była na utrogestanie, prolutexie, encortonie, clexanie 80. Strata ciąży była w 9 tyg (wcześniejsze poronienia na wczesnym etapie , bez echa serduszka) nie miałam nigdy żadnych badań robionych dziś dopiero zrobiłam przeciwciała ana 1 i kardiolipiodowe ale co z tego skoro leki na tym juz miałam. A jeszcze mam hiperprolaktynemie czynnościową i brałam bromergon mimo to wszystko ciąża zatrzymana jesteście w trakcie badań genetycznych nie mamy jeszcze wyniku ale wszyscy powiadają, że to immunologia bo dziecko jedno mamy bez problemu i na tych lekach dziecko dotrwało do 9 tyg. Moja endokrynolog poleciła mi lekarza milewicza z krakowa..znacie takiego?? na necie ma slabe opinie, że stary, że zasypia nie dawno zmieniłam lekarza i poroniłam znowu zmiana lekarza nie wiem czy wyjściem ale obecny nic więcej nie pomoże chce tylko zwiększyc dawke sterydu jest potrzebuje lekarza który cokolwiek zdiagnozuje zrobi szereg badan i tyle! czy znacie takiego? albo czy milewicz takie badania przeprowadza? znacie go? możecie jakoś mi pomóc?

Karpidlak, niestety maltodekstryny nie powinnyśmy jeść. Najlepsza wersja stewii jest taka w listkach, chociaż powiem ci ze mi nie podszedl smak stewii, znacznie bardziej wolę ksylitol

Sykatynka, dobrze wiedzieć! Kupie ksylitol jutro. Szukałam tez tej ksiazki z przepisami, ale nigdzie nie znalazłam. Masz jakis namiar?

Np. W empiku jest "dieta niskoweglowodanowa w twojej kuchni".... Wpisz w wyszukiwarkę ulrika davidsson niski indeks i wyszuka ci się parę miejsc gdzie można kupic... Ja z telefonu nie umiem wkleić linka :p

Raptusku mi tez doszło ;) dziękuje!!!

Fondie witaj!
Moja historia jest bardzo podobna, aniołek, synek 4 lata i trzy aniołki. Też mi moja lekarka nic a nic nie zlecała ale uwierz, poczytasz co piszemy i z biegiem czasu załapiesz żeby nawet samej sie wybrać na badania. Początek badań już masz za sobą. Ja osobiście polecam zrobić jeszcze insulinę boe tego mało kto kaze sprawdzać.
Są tu chyba dziewczyny od dok. Milewicza, choć częśc z nas chodziła do doktora Przybycienia Kraków/ Tarnów.

reklama
Do góry