Cześć dziewczyny, tak jak Wy również mam problemy z ciążą. Jestem po dwóch poronieniach - 8 i 10 tydzień. Zrobiłam masę badań i niestety wyszło kilka nieprawidłowości, ale najważniejsze wydaję się być Allo MLR 0% lekarze namawiają mnie na szczepionki / wlewy, ale nie jestem wcale przekonana do ich skuteczności. Chciałabym spróbować poprowadzić ciążę wyłączni na lekach, u mnie jest problem z krzepliwością i immunologią, więc na pewno encorton byłby zbawienny tylko problem tkwi w tym, że żaden lekarz nie chcę mi go dać. Możecie polecić jakiegoś lekarza z Rzeszowa, Krakowa, Łodzi..., który przepisuję te leki (jestem z okolic Rzeszowa) byłabym bardzo wdzięczna.
reklama
Cześć Tyska,witaj! ja tez jestem z okolic Rzeszowa. Jeżdżę do dok. Przybycienia. On przyjmuje w Tarnowie w klinice CDK oraz w Krakowie w klinice Macierzyństwo. Mogę go z całego serca polecić, zreszta tak jak "siostry" z forum Z pełną świadomością pisze, że z Rzeszowie nie ma kogo szukać. W stopce widzisz pewnie moją historie, też nie jest krótka... Doktor to dusza człowiek, choć czasem ma specyficzne poczucie humoru Ostatnio jak zapytałam "co dalej" to mi powiedział "sex już był to zosteje Ci drugs and rock and roll" bardzo śmieszne
Co do diety to ja tez sie pochwalę, ze schudłam 7 kg do 53/54 ku wielkiemu niezadowoleniu męża. ;-) Wprawdzie mój sukces zajął mi 5 m-cy ale widać- moze dlatego, ze ja takim dragonem nie jestem i czasem sobie podjadam ))
Esperanza- ponawiam pytanie- czy bylo bzykanie? hehehe ale sie rymuje (oczywiście w cyklu z kontrastem)
Co do diety to ja tez sie pochwalę, ze schudłam 7 kg do 53/54 ku wielkiemu niezadowoleniu męża. ;-) Wprawdzie mój sukces zajął mi 5 m-cy ale widać- moze dlatego, ze ja takim dragonem nie jestem i czasem sobie podjadam ))
Esperanza- ponawiam pytanie- czy bylo bzykanie? hehehe ale sie rymuje (oczywiście w cyklu z kontrastem)
Witajcie:-) Dziś zrobiłam 2 test też wyszła blada kreska, może ciut ciemniejsza niż w tamtym 2 dni temu ale blada. Muszę się umówić do lekarza, trochę się boję. Bety nie będe robić bo u nas robi ją tylko szpital i trzeba czekać na wynik troszkę. W ogóle boje się cieszyć, przez te niepowodzenia. Zobaczymy co będzie.
Dzięki nafoczka ! Właśnie ja też leczę się u Przybycienia tylko on n ie poprowadzi ciąży na lekach dopóki się nie zaszczepię mam Allo MLR 0 % i tu tkwi problem bo ja nie chcę brać tych szczepionek... dla mnie to strata czasu i pieniędzy, przeczytałam setki stron na forach polskich i zagranicznych i ta metoda wcale do mnie nie przemawia dlatego chciałabym znaleźć jakiegoś lekarza, który nie będzie tak wpatrzony w ta metodę i poprowadzi mi ciążę na lekach, który tak czy tak i tak po szczepieniach się przyjmuję
Esperanza86
Fanka BB :)
Nafoczka - no rejczel, że był! Lekarz mówił, ze przytulanie po badaniu jest jak najbardziej wskazane ;-)
Ponawiam prośbę o diety z niskim IG Iris, Ewa, Krusza - możecie podesłać jakies inspiracje zanim się rozpakujecie?
Sykatynka, Nafoczka i nie wiem, kto tam jeszcze się dietuje również proszę o rady/przpisy/linki :* :*
Muchas gracias z góry!
Ponawiam prośbę o diety z niskim IG Iris, Ewa, Krusza - możecie podesłać jakies inspiracje zanim się rozpakujecie?
Sykatynka, Nafoczka i nie wiem, kto tam jeszcze się dietuje również proszę o rady/przpisy/linki :* :*
Muchas gracias z góry!
M
Magda82...
Gość
Tyska a nie masz jakiegoś zaufanego lekarza rodzinnego? Może on przepisałby Ci encorton.Ja prowadzę ciążę u dr Milewicza w Krakowie.On nie daje sterydu, ale większe dawki heparyny a ja jeszcze przez 10 tygodni robiłam sobie zastrzyki z hcg (pregnyl).Steryd mam od rodzinnego. Sprawdzałaś insulinę?
Esperanza mówisz masz:
Dieta podczas cukrzycy ciążowej | Tere fere kuku…
http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf
Słodkie Mamy: Specjalna dieta dla kobiet w ciąży
Tyszka ja chodziłam do doktora Przybycienia i kilkoro moich znajomych. Jeśli powiesz mu szczerze, że nie chcesz się szczepić, tylko spróbować na samym sterydzie, to myślę, że nie będzie problemu. Nie znam bardziej wyrozumiałego lekarza. Trzymam kciuki!
Dieta podczas cukrzycy ciążowej | Tere fere kuku…
http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf
Słodkie Mamy: Specjalna dieta dla kobiet w ciąży
Tyszka ja chodziłam do doktora Przybycienia i kilkoro moich znajomych. Jeśli powiesz mu szczerze, że nie chcesz się szczepić, tylko spróbować na samym sterydzie, to myślę, że nie będzie problemu. Nie znam bardziej wyrozumiałego lekarza. Trzymam kciuki!
reklama
Tyska a nie masz jakiegoś zaufanego lekarza rodzinnego? Może on przepisałby Ci encorton.Ja prowadzę ciążę u dr Milewicza w Krakowie.On nie daje sterydu, ale większe dawki heparyny a ja jeszcze przez 10 tygodni robiłam sobie zastrzyki z hcg (pregnyl).Steryd mam od rodzinnego. Sprawdzałaś insulinę?
Wolałabym żeby prowadził mnie jakiś ginekolog, nfoczka podesłała mi namiary na ginekologa w mojej okolicy a jak nie to faktycznie też myśłałam o dr Milewicz najwyżej będę coś kombinować z tym encortonem. Z insuliną u mnie ok. Problem jest "tylko" z krzepliwością i immunologią.
Dzięki dziewczyny za tak szybkie odpowiedzi, od razu człowiekowi raźniej
Podziel się: