reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kinga moje cykle tez byly dlugie ok 14dc owu a caly nie mniej niz32. wlecze sie wtedy. Monitoring mam srodnio 2 razy,czasem trzy, tuz przed owu 10-11dc i zaraz po. Przy stymulacji cykl mi sie skrocil na 28 z czego sie ciesze. Mi doktor po jednym cyklu zaproponowal stymulacje i monitoring. Nie narzekam bo niewiele place a wiem co i jak.

reklama
No właśnie ja też bym tak chciała:/ zobaczę jeszcze ten następny cykl i jakby co przy następnej wizycie porozmawiam, że chciałabym częściej na usg chodzić i może od razu jakąś stymulację, a co jak szaleć to szaleć;p

Ania, akurat wyniki z krwi mozesz zrobić gdzie chcesz. Chyba bedzie nawet lepiej jak juz z tym wynikiem pójdziesz na pierwsza wizyte. Obciążenie glukoza 75 mg i pobranie na czczo, po godzinie i po 2.
Ja miałam tak samo jak Ty. Ciąże zatrzymane i dopiero po jakimś czasie krwawienie i poronienie. Zespol antyfosfolipodowy wyszedł ujemny.
Co do genetyki. Dostałam od niej skierowanie, ale to było tylko jako zalecenie ( wypisała wszystko co mam zbadać). Pozniej poszłam do mojego internisty i poprosiłam o wypisanie skierowanie do poradni genetycznej ze względu na poronienia nawracające ( miałam 2) dla mnie i dla męża. Pozniej zadzwoniłam do Łodzi i sie umówiliśmy na konkretny dzien. Skierowania wysłałam poczta. Na wizyte czekaliśmy ok 1,5 miesiąca. Zbadali mo tam tez homocysteine. A teraz najlepsze... Zrobili mi tam wszystkie mutacje poza jedna ( chociaz była na skierowaniu). Tamte wyniki były ok. Jerzakowa sie zaorientowala ze nie ma tej jednej i uparła sie zby zrobić prywatnie (350 zł). Zrobiłam i okazało sie, ze mam tylko ta jedna mutacje, ktorej nie zrobili mi w Łodzi :/ MTHFR A1298c heterozygota.

Dziękuje Ci za wyjaśnienia. Czyli jednak może internista się zgodzić na skierowanie, bo u nas w przychodnii to ciągle podkreslają że nie przepisują skierowań itd. Moja dr, mówi, że po 3 poronieniach jest refundacja genetyki, a tu widzę że jednak nie. A przeciwciała robiłaś zaraz po poronieniu? czy pózniej bo ja nie wiem czy teraz jak zrobie nie będzie za pózno. Różne są opinie. A wizyty u dr. Jerzak jak oceniasz, działa szybko?

Aniu, wiesz co... Ja chyba interniscie powiedziałam, że 3 razy poroniłam. On jest taki, że bardzo temat draży. Nie pamietam juz jak to było z tymi przeciwciałami. Na pierwszej wizycie dała mi masę skierowań. Na niektórych zaznaczyła, ze moge od razu robic, a z niektórymi 3 miesiące poczekać. Jerzak działa szybko, ale niestety jest bezlitosna. Dwie moje wizyty trwały 3 minuty, a 300 zł zapłaciłam. Na jednym kazała zrobić ta brakująca mutacje. Generalnie byłam bardzo podekscytowana panią prof. Ale odkąd jestem tu na forum to wodze, ze wiele pacjentek tak samo leczy i juz sama nie wiem co mam o tym myślec. Dzis mam gorszy dzien i pierwszy raz od 2 miesięcy zjadłam cos o wysokim IG- chipsy:) mam nadzieje, ze gluco w nocy zbije;) hahha

Cześć dziewczyny.:-) Mam do Was małe pytanie: jak umawialiście do dr. Jerzak to na ulicę Sienną tak? Bo w necie są 2 adresy i czy telefonicznie czy przez rejestrację internetową w przychodni mediva?

Hej, dziewczynki ja podczytuje z krzakow a raczej spod palmy.

Doszlam do wniosku, ze z moimi cyklami jest ewidentnie cos nie tak. Zeszly cykl i monitoring spozniony wykazal znieksztalcony pecherzyk na lewym jajniki i plyn w zatoce- lekarz stwierdzil, ze pewnie po owulce bylo. A w tym cyklu na prawym jajniku zaznaczyl 3cm torbiel i stwierdzil, ze to pewnie pozostalosc po porzednim cyklu...jak to mozliwe skoro monitoring wtedy nic nie wykazal?
Nie wspomne o tym, ze nagle kazdy cykl totalnie bezobjawowy a wczesniej zawsze byl sluz i nawet bol jajnika. A teraz ciszaaa. Jak nie urok to..;)

Za wszystkie staraczki nieustajace kciuki&&&&

A jak tam nasze brzuchatki? Meldowac sie prosze!

reklama
ja chciałam tylko donieść, że ciąża uznana jest za donoszoną :) zaczynamy 38 tc :) jutro wizyta u gina i przepływy. Mam nadzieję, że wszystko w porządku :-) ja czuję się bardzo dobrze i nawet pedicure jestem jeszcze w stanie sobie zrobić. Na wadze 9kg na plusie :tak:, w upały nie wychodzę z domu, choć mnie strasznie nosi. Wicie gniazda level hard :)
Młoda w miarę grzeczna, choć jak czasem się wygnie..... uhhhh, cukrzyca ustąpiła, mam znów hipoglikemię i muszę się futrować. Morfologia baardzo dobra :) Jeszcze tydzień i mogę rodzić, ale na razie niech siedzi w brzuchu tyje i chłonie od mamusi to co najlepsze :-D

A co u innych brzuchatek? jak samopoczucie dziewczyny?
Przesyłam moc fluidków dla starających się &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

PS dlaczego nie ma sygnatur? mi na koncie wyczyściło, teraz uzupełniłam ale nadal nie widzę

Ostatnia edycja:
Do góry