reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Doris ja miałam po 2-3 pęcherzyki przed owulacją. W poprzedniej ciąży straciłam bliźnięta właśnie z podwójnej owulacji. Ale nie zawsze wszystkie pęcherzyki pękają, czasem dzień, dwa przed owu przestają rosnąć. Nigdy nie byłam stymulowana. Moje pękają około 22 mm, myślę, że jest spora szansa, że możesz być w ciąży.

Dziewczyny rozumiem Wasz strach i pamiętam w modlitwie o Waszych Kropkach. Ja w chwilach stresu niestety nie umiem się zająć niczym pożytecznym :-(Ja też przy plamieniu pojechałabym na IP, może jakieś leki przepiszą.

reklama
Apolinka ja też W 6 szczęśliwej ciąży plamilam na brązowo tylko u mnie z kolei w poprzednich ciazach zawsze było czysto więc traktowalam to jako dobry objaw ale ja bym na twoim miejscu pojechała na ip będziesz spokojniejsza

Gogac witaj

Ewa sz...u mnie wszystkie trzy miały po 20mm, więc może pękły wszystkie. Zobaczymy, za jakiś czas. A Ty straciłaś bliżnieta w którym tc?
jakie teraz leki bierzesz?

Na razie wysłałam Męża do apteki po leki, o których pisała Raptus, zobaczymy czy pomogą, teraz jak byłam w łazience to prawie czysto bylo...ale zobaczymy jak będzie dalej..do szpitala nie chce jechać, bo w sumie nic mi więcej tam nie zrobią niż ja sama w domu...:-/
A jakie Ty miałaś plamienia Gogac, obfite? Brązowe?
Jeśli chodzi o ten Acc to mają być zwykle tabletki to rozpuszczania? Bo tych Acc jest pełno, acc, acc max, acc optima?

Ostatnia edycja:
Apolinka...to odpoczywaj dużo, ogranicz chodzenie i w razie co na IP.

Dziewczyny, jak myślicie, kiedy mam zaczać brać encorton, lutkę i dupka? Bo gin mi powiedział, że kilka dni po owu. Owu miałam chyba w piątek (ból owu), w środę pęcholki miały 20mm. Zacząć brać w jutro, czy poczekać do środy?

Raptus jedno serduszko nie zaczęło bić a drugie po tygodniu przestało. To była ciąża na acardzie, clexane, luteinie.
Doris cała ciąża trwała 8 tygodni. Teraz biorę acard, clexane, duphaston, luteinę, nitrendypinę i tonę suplementów. Brałam też metypred do 23 tygodnia. Zaczęłam brać zaraz po owulacji.

Apolnka przede wszystkim nie denerwuj się!! Jak tylko wracają złe myśli, to je wyłączaj, masz myśleć tylko dobrze!! Bierz acc i będzie dobrze. Może coś podrażniłaś lutką i stąd plamienia. Nie martw się na zapas, plamienia nie oznaczają od razu jednego. Głowa do góry!!! Ściskam najmocniej!

Apolinka ja też plamilam w tej ciąży. Okazało się ze to prawdopodobnie od luteiny dopochwowej lub z powodu przepracowania. Poza tym zaczęło się ksztaltowac łożysko i wszystko bylo mocno ukrwione. Ja jednak posiedzialam 3 dni w szpitalu :) i nie żałuję bo trafilam na świetnych, pełnych zrozumienia lekarzy.

reklama
Apolinka to były raczej skąpe i brązowe plamienia, krwawienie miałam w 10,13 i 16 tygodniu było obfite i lezalam w szpitalu ale tutaj akurat przyczyną była kosmowka która była centralnie na ujściu szyjki macicy ale wraz ze wzrostem ciąży przesunela się na tylną ścianę i krwawienie ustalo potem do końca ciąży zero plamien czysciutko: -)

Do góry