reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Apolinko szyjka się zmienia do około 10 tygodnia. Przynajmniej u mnie tak było. Nie dotykaj, bo to kolejny powód do stresu a możesz podrażnić.
Iris stosuję dokładnie te same zalecenia ze szpitala na Karowej :tak:Tylko jestem ciągle głodna, dla mnie te porcje są za małe, a nie mam glukometru, więc nie mam jak sprawdzić jaki jest efekt po jedzeniu. Jak się nie najem rano, to potem mimo posiłku co 3 godziny nie mogę jakoś tego nadrobić. No i mam problem z węglowodanami, bo 80% mi odpada ze względu na gluten. Bardzo jestem ciekawa wizyty w poradni. Ale co śmieszniejsze, jestem tak pochłonięta ciągłym myśleniem o jedzeniu, że prawie zapomniałam o skurczach :-D

reklama
Ewa nie wolno byc glodnym! Doloz zatem warzyw do posilkow typu ogorek pomidor albo dodatkowo pol kanapki.
Kup sobie paski keto-diastix do sprawdzania ketonow w moczu. 17 zl w aptece. I sprawdzaj czy nie glodzisz dziecka. Ja jem na razie co 2h. Porcje makaronu stosuje duzo wieksze bo tez bylam glodna. Tylko gotuj al dente. Teraz juz jakis to ogarnelam. Idz do lekarza i niech da skierowanie do poradni. Tam Ci zapisza glukometr.

Witajcie
Dawno nie pisałam,ale czytam was na bieżąco i za WSZYSTKIE TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!!

Ja zmieniłam gina, bo mój poprzedni rozłożył ręce i kazał jechać do Łodzi. Nie pojechałam tylko poszłam do innego, dostałam masę leków na czas starań, a po owu mam włączyć encorton, duphaston i lutkę, po pozytywnym teście claxane,
Miałam również robione usg i tutaj wielki szok!!! Usg miałam w 13 dc, a tam 3 wielkie 20mm pęcherzyki. Ale skąd trzy jak ja biorę tylko witaminy? Podobno przy stymulacji to się zdarza ale ja nie byłam stymulowana. Miałyście tak????
Gin powiedział, że owu będzie w czwartek (usg miałam w środę) ale dopiero wczoraj miałam ból typowo owulacyjny. Zobaczymy co z tego będzie, bo działaliśmy w środę więc niecałe dwie doby przed bólem owulacyjnym.
Poza tym śluz typowo płodny miałam we wtorek i środę, a już przy bólu owu nie był płodny. jak to jest u Was z tym śluzem? ja nigdy nie prowadziłam obserwacji więc trochę mnie to zdziwiło, bo myślałam że ból owu=śluz płodny a u mnie to jednak tak nie jest. Może coś podpowiecie??

Doris śluz mam trzy dni przed bólem, czasami może dwa. Występuje owu u koniec wszystkiego. Jeśli Twoje pecholki w środę mialy 20 mm, to rzeczywiście mogły pęknąć wczoraj. Mi pekaly właśnie przy 24 mm, a że przyrost dzienny to 2 mm, to mogloby się zgadzać :-) Ale wiadomo chyba u każdej to może być inaczej :-)
Powodzenia :-)

Czyli jest szansa, bo z tego co czytałam żołnierzyki żyją co najmniej trzy dni, więc po niecałych dwóch dobach pewnie jeszcze czekały?
A co myślisz o 3 pęcherzykach jednocześnie??

Apolinka, Raptus macie ode mnie kopa... Dziewczyny co ma być to i tak będzie, ale kto jak kto Wy musicie wierzyć w Wasze dzieciątka... Skąd maja czerpać sile jak nie od Was! Nastawienie to bardzo dużo... Wiem ze bywa bardzo cieżko, ale MUSICIE mieć nadzieje... Proszę znaleźć sobie zajęcie i przeczekać ten okres czekania! Nie gmerać, nie macać, nie wsłuchiwać sie tak bardzo.... I to oto był ten kop ;) mam nadzieje ze troszkę pomoże.... Przytulam :)

Dziewczyny pomocy!! Rano obudziłam się z brązowa wkładka, a wczoraj lekko bolało mnie podbrzusze...Co robić? Czy to koniec?, :-(

Doris, trzy jednocześnie? Ja bym brała :-) A armia miała szansę przeżyć właśnie w Twoim sluzie :-)

Dziewczyny współczuję Wam przeżyć. Wiemy, że jest ciężko, bo i to za nami. Ale Alusia ma rację, zajmijcie się czymś. Balkony na wiosnę ukwiecone? Jak tak to u mnie jest kupa roboty.
Apolinka plemienia się zdarzają, dziewczyny Ci coś poradzą.
Ja to odkąd zobaczyłam dwie kreseczki kupuję tylko biały papier, by obserwować czy coś się dzieje.
Jestem z Wami &&&&&

Kruszka...no właśnie trzy jednocześnie :szok:

Apolinka
...brązowe plamienia się zdarzają, niedobrze jak się plami żywą krwią. Ale ja i tak pojechałabym na IP, bo ja w tym temacie to panikara jestem. A który Ty masz tc?

Raptus...witaj!

reklama
Apolinka jedz na IP albo skontaktuj się z lekarzem tak w razie czego. Plamienia się zdarzają ale Ty będziesz spokojniejsza. Buziaki i trzymam kciuki aby było wszystko w porządku!

Do góry