reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Doris ja mam jakoś luteine w domu tylko daj znać na kiedy to potrzebujesz bo nie wiem kiedy będę wstanie wyjść z domu
Mam tez encorton na zbyciu jakby ktoś chcial

reklama
A to nie powinny być metylowane formy? Normalny Folik chyba nie jest przyswajany dobrze w tej mutacji
Biore Femibion tam kw.foliowy jest metylowany
A wit b12 nie powinnam brać matylowanej?
Biore prewenit
Kw foliowy 5 mg też dostałam teraz

Gogac...super, już wysłałam Ci dane na priv. A co do szwów, mnie też ciągneły długo ale jak patrzyłam na mój skarb to od razu mniej bolało :-)

Tola...ja nie pomogę, bo nie robiłąm badań na tą mutację więc nie za bardzo wiem nawet o co chodzi :zawstydzona/y:

Olusiu kochana dobrze że już po, jesteście już bezpieczni:) Niestety po CC się trochę dłużej do siebie dochodzi ale dasz radę!! A który to był tydzień ciąży??

Tola ja np brałam folik 15mg, potem 5mg ale normalny, witaminy też bo nie zdążyłam kupić zanim temat wypłynął. Ale na pewno lepiej mieć formy metylowane bo są lepiej przyswajalne, organizm nie musi tak "pracować" żeby je przerobić.

Rety ale wieści :-):-), Gogac, Olusia Gratulacje !!!!!, witamy Cudeńka na świecie :)))
Gogac czekamy na fotkę :), Macius na razie wiekszosć czasu bedzie spał, wiec bedziesz miała troche czasu żeby rana doszła do siebie..
Co do pokarmu stoczyłam cała walkę, wiec jak bedziesz chciała podeśle Ci rady od doracy laktacyjnej i nzwy leków homeopatycznych które ponoć działaja cuda. ja niestety walke przegrałam i za pozno o tych lekach sie dowiedziałam :(

Olusia ja dopiero teraz widze, ze rodzicom bliźniaków to medale powinni wreczać :), dużo siły dla Was, choc i tak "zazdroszcze" podwójnego szczescia :)
Mnie tez przesladowała wizja cesarki, ale bedzie dobrze zobaczysz, wszystko co złe sie zaciera .

Kurcze , ja sie zonowu w mailach pogubiłam, jak bym komus nie odpowiedziała to upominac sie :)

Ovli wiekszosc z nas witaminy z gruby B , czyli kwas foliowy, b6 i b12 bierze na mutacje mthfr, wiąże sie ona z niewchłanianiem kwasu foliowego , stad takie zwiekszone dawki.
Tola cyba pytała o dawkowanie wiec od razu skrobnę, u Ciebie na ta CT cyba najlepiej jednak formy metylowane, bo zwykły kwas moze sie odkładac a nie wchłaniac.
Ja zamawiała na allegro, kwas foliowy szukasz pod nazwa metafolina, a metylowane b6 i b12 znajdziesz bez problemu.
a na polskim rynku metafolina jest tylko w femibionie, wiec to tez mozna łykac, tylko dawki metafoliny mizerne.

Ja troche za pozno dowiedziałam sie ze lepiej brac formy metlowane, wiec wiekszosc ciazy łykałam zwykłe, a od Jerzak na mutacje maiłam takie wytyczne:
3xB6 ( łacznie 150 mg) , nie pamietam firmy, chyba apteka polska, za niecałe 5zł
1xb12
1x femibion
1xkwas acidum folicum 5 mg
do tego w trakcie starań miałam pić inofolic.

Kruszka u mnie w szpitalu mozna była zapłacic za ta lepsza szczepionke (engerix) , przed samym cieciem dostałam zgode do podpisania
dotyczaca szczepionek i zaznaczyłam ze chce ta płatna, potem zeby dostac wypis zapłaciłam w kasie szpitala 68 zł.
Najlepiej zadzwoić tam gdzie bedziesz rodzic i od razu spytac czy jest taka opcja.

Ogólnie mi sie udaje poki co małego szczepić, w jednym dniu jedna szczepionką, chociaz przejscia w przychodni mam niezłe, ale dzielnie walcze, jak przychodze to juz sie nie pytaja o nazwisko dziecka :)

a z Maluchem chodze na rehabilitacje, po od jakiegoś czasu w pozycji na brzuchu , lewa raczke zabiera co chwile do tyły..
całe szczecie neurolog nie stwierdził zadnych nieprawidłowości , usg glowki tez ok, wiec pozostały ćwiczenia..

Nafoczka ja brałam i steryd i encorton, u mnie insuliny nie podnosi, b badałam ja w ciaży co dwa tygodnie.

Madziu po cichu gratuluje, trzymam mega kciuki za mała fasolkę :-p

Tola tak czytam jeszcze o Twoich problemach z nogami, wiec moze cos jest na rzeczy oprócz mutacji :(
wiec moze lepiej zrobic te badania na zespol, bo moze wieksza dawka hepryny była by potrzebna ??

Kaira masz racje, to chyba jedne z nielicznych forum , gdzie jest tyle empatii, czytam tez sobie codziennie forum niemowle na gazecie bo jest dużo cennych rad, ale nic sie nie odzywam, bo potrafią tam człowieka tak zganić, ze strach sie odezwac.

Doris tak patrze po suwaczkach, ale musisz miec wesoło w domu :), na upartego choc nie zycze :-)mogłabys juz byc babcia heh he:)))

Enya to ja czekam na zdjece może mojej unnamed7.jpg synowej he he :)

Barbinka hop hop ??

Załączniki

• unnamed7.jpg
    unnamed7.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Mam dolka, placzliwa jestem, trzyma mnie ten szok jeszcze, chyba hormony mi buzuja, musze sie uspokoic...
IEII9KXBQxSRVcJBCPSHIIAsyIbJmQCkDIEHFHjF8AMU9UHwQwzFUaLMBLPTwZ8AcaHSAQAYTqOOLCip8IU05CbyzQSyDVPfMCANk0wEdmYSxix3MJAPNN80gwA44ZEBy1UA64ECKN0h8kkAGogjhpyjAuIHOH9MQgAMEBU2BQyirNNBAEkkAISmklNYQByUH6VBARZxKVACiAwUEADs=
za duzo emocji jak dla mnie, do tego rozmowa wczoraj z moim ginem co sie dzialo i jakos wybilo mnie to... fizycznie powoli jakos do przodu ale psychicznie musze sie pozbierac i wziasc w garsc..

Enya to byl 37t4d jak mialam cc... do tej pory nie umiem sie otrzasnac z tego... a malutki jest w inkubatorze

Misiejek super fotka!

Olusia gratulacje! Bedzie dobrze, daj sobie i maluchom czas na dojscie do siebie.

Jutro jeden dzien wolnego od pracy;? Jak dobrze. Powiem Wam, ze mam serdecznie dosc tej pracy ale zmienic nie moge teraz bo nie chca dawac umow na czas niekreslony. Z reszta z kazdym rokiem nabieram przekonania, ze jesli chodzi o korpowyzysk to wszedzie jest podobnie;)

Dobranoc:*

Olusia współczuję przeżyć. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, a Twoje marzenia są teraz z Tobą i już wszystko będzie dobrze :*
Raptus objawy zbliżającej się miesiączki i wczesnej ciąży są takie same, więc nic mądrego nie wymyślę, ale mnie w każdej ciąży bolał brzuch jak na okres, więc chyba nic straconego.

Ostatnia edycja:
reklama
Misiek...dzięki ale Nie :-)
Ja byłam w pierwszej ciąży z najstarszą córką mając 18 lat i rzeczywiście gdyby ona poszła w moje ślady to może i tak ale póki co ona ma inne priorytety w życiu.

Do góry