reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Doris w 9 tyg. nie biło już serduszko- ale P. doktor mówił, ze od tygodnia płód był obumarły bo były widoczne już jakies zmiany wiec przyjmuje 8 tydz. choć mam wpisany 9-ty. Tylko ostatnia ciąże go brałam i od pozytywnego testu.
Magda myślisz że steryd do insuliny może być bo opinie są różne.
Ewa, Iris, Kruszka ;* :* (wy macie dwa)
Esparanza, Portia :*
Alusia ty następna jesteś do "rozpakowania"? ;)

Magda82...To Twoja pierwsza ciąża na Encortonie? Od kiedy go bierzesz? Od pozytywnego testu czy wcześniej? W którym jesteś tygodniu?

Nie pierwsza na encortonie, ale pierwsza na metforminie. Dodatkowo biorę co drugi dzień zastrzyk z pregnylu (dostałam ich 15).Jestem dokładnie w 5 tygodniu i 1 dniu.A i biorę od pozytywnego testu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja cukier też mam ok, ale insulinę już nie.Zresztą przeczytała wiele pozytywnych opinii o stosowaniu metforminy w trakcie samych starań jak i w ciąży.Ma ona podobno działanie przeciwporonne a wcześniej wpływa na jakość komórki jajowej.

Madzia a ile wcześniej zaczęłaś brać metformine? ja też biore ale nie wiem czy 2 m-ce wystarczą przed staraniami?! ile mialas insulinę?

Początkową 5,59, po wypiciu glukozy po godzinie 123,7 a po dwóch 85,67.Metorminę biorę od sierpnia,ale z tego co mówił mi MiIewicz ona działa od razu.Jesteś z okolic Krakowa? Jeżeli tak to polecam wizytę u niego.Tylko uprzedzam jest specyficznym człowiekiem:-)

reklama
Doris poprzednio brałam 10mg a w tej ciąży (i przed nią) 20mg.
Aktualnie mam też zwiększoną dawkę heparyny z 0,6 do 0,8, choć wyniki mam według hematologa dobre, on chce utrzymać tą tendencję na dalszym etapie ciąży.

Do góry