reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie Dziewczyny!
Za Waszą radą zrobiłam przeciwciała ANA przesiewowe i niestety wynik jest graniczny. Stwierdzono obecność przeciwciał przeciwjądrowych i przeciwcytoplazmatycznych w mianie 1:100 dających obraz świecenia ziarnisty. Co o oznacza? Czy to może być spowodowane moją lekką niedoczynnością tarczycy? Czy mogło to wpłynąć na utratę ciąży? Jak stosuje się leczenie? Do gina idę dopiero za 3 tygodnie. Trochę się stresuję... :(

reklama
Olusia gratuluje! Witajcie bąbelki na świecie!
Trzymam kciuki za Was, jesteście już razem, głowa do góry :-)

Miesiejek dzięki ża info. Dopytam położna jak będę sie z nią w czerwcu widziała.

Misiejku, Jaś śliczny, ja szczepię Ewę 5w1 i jest ok; )
A moja pannica kończy dziś pół roku, jak ten czas leci! I zaczynamy ząbkować, ślina jak z kranu i gryzienie paluszków, już widać że pierwsze idą dolne jedynki: )
A to moja gwiazda;)

Załączniki

• 1427717852330.jpg
    1427717852330.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 55
raptus a moze bable sie wlasnie lokuja w miekkie cialko zeby za 8 mce sie urodzic;)bylam 8 razy w ciazy kochana i kazda ciaza byla inna, a brzuch nie raz mnie bolal. zyxze z calego serca zeby byly pozytywne II.

olusia a jak maluszki Mikus w inkubatorku na wlasnym oddechu? juz bedzie tylko lepiej. i jak masz tylko ochote pisz i nam tu medz jestesmy poto zeby pomagac

Raptus ja byłam "tylko" dwa razy w ciąży, ale pierwszy raz to od początku czułam bóle jak na okres bardzo mocne i w tedy od razu poroniłam :( Drugi raz było inaczej czułam właśnie takie dziwne ciągnięcie - nie skurcze, ale wówczas też poroniłam-puste jajo płodowe. A więc wydaje mi się że Twoje objawy są jak najbardziej ok :) Głowa do góry: ) Dziewczyny jakie piękne skarby macie, tak Wam zazdroszczę :)

GOGAC, OLUSIA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olusia
to mamy już 2 ZUZIE :-)
To moja Laleczka :-)CAM02076.jpg

Misiejek
ja też jestem po wizycie u neurologa i zalecone rehabilitacje-słaba lewa strona-właśnie dawanie rączki do tyłu -
w tym tyg idę po skierownie i działamy :-)

Załączniki

• CAM02076.jpg
    CAM02076.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 72
Ostatnia edycja:
Dziewczyny dziekuje wam za mile slowa ;-)wiele to dla mnie znaczy, zwlaszcza teraz jak musze sie otrzasnac i wziasc w garsc. Dzis mialam spotkanie z pania psycholog bo moj ginek zauwazyl przygnebienie i bede miala codziennie. Przed chwila bylam u maluszka, musialam go zobaczyc, dotknac, powiedziec do niego pare slow, postalam przy nim. Spal akurat to nie budzilam..

Neli sliczna gwiazdeczka ;-)

Alokin jaki sliczny aniolek ;-)

Kaira juz na wlasnym chociaz ma tlen w inkubatorku. Po cc mial problem z oddychaniem, podlaczony do monitora, mierzona saturacja, tetno itp. I mial podawny tlen..

olusiu najgorsza jest 3 doba po porodzie placze sie o wszystko. chodz do Mikolaja jak najczeciej jesli ZuZia pozwoli on bedzie sie uspakajal jak bedziesz do niego mowic i bedziesz. jeszcE kilka dni i wrocicie do domu.
A jak twoje rr ty mialas problemy z cisnieniem wogole?

reklama
jak pięknie i dzieciaczkowo sie zrobiło- śliczne GWIAZDKI, aż serce ściska jak sie patrzy ;*

ja mam takie pytanko, czy miałyscie badany 17-OH-progesteron? wyszedł mi 2,12 przy normie w pierwszej fazie 0,2-1,3

Do góry