reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć Dziewczyny. Jestem tu nowa, :zawstydzona/y:ale po przeczytaniu Waszych postów mam wrażenie, że i mnie dotyczy problem poronienia nawykowego. W styczniu przestałam brać tabletki anty... i bardzo szybko zaszłam w ciąże. Beta rosła jak szalona, miałam objawy ciążowe następnie bóle brzucha, plamienia i w kwietniu tabletkę poronną oraz łyżeczkowanie z powodu poronienia samoistnego a wcześniej zdiagnozowanym pustym jajem. Badania histopatologiczne nic nie wykazało. Zgodnie z zaleceniami doktorka 3 miesiące ostrożności, cały czas witaminki i 3 miesiące starania. I po raz drugi 2 kreski na teście, objawy ciążowe aż do 19.11.2014 kiedy to przestałam odczuwać mdłości, senność i 20.11 zaczęło się krwawienie. W poniedziałek wyjdę ze szpitala, obyło się bez tabletki i łyżeczkowania tym razem bo mała ciąża sama "poleciała", wszystko odbyło się bezboleśnie. Lekarz będzie teraz planował skierowanie nas na badania genetyczne, nasienia, hormonalne i inne, które uzna za niezbędne. Znowu 3 miesiące kwarantanny i kolejne miesiące starań. Dr wspomniał już, że prawdopodobnie będę brała polokard i duphaston, ale główne znaczenie będą miały badania. Nie mamy jeszcze dzieci, zawsze chcieliśmy z mężem trójkę, a teraz marzymy chociaż o jednym.
Gratuluję wszystkim mamom, którym się udało i trzymam kciuki za mamy planujące oraz oczekujące.

reklama
witaj kumpela. Mianen nawykowych poronien okresla sie 3 poronienia pod rzad. Miejmy nadzieje ze ty juz wiecej niedoawiadczysz tej tragedii.
Tutaj glownie dziewczyny lecza sie juz imunologicznie.
czy robilas juz jakies badania???
Takze zeby pozbierac sie szybciej do kupy polecam watek forum
ciaza po poronieniu.Tam mozna wyplakac wszystkie zale jaki i dowiedziec sie na watku badania po poronieniu co warto zbadac.
my zapraszamy do czynnego udzialu i odpowiemy na pytania.

nafoczka trzymam kciuki za histero, oby wiele wyjaśniła :* Co do dietetyka myślę, że to wspaniały pomysł.
nut4nut coś musi być na rzeczy, też się natknęłam na rolę diety w chorobach autoimmunologicznych, być może działa nie tylko na Hashi?
Kumpela witaj. Bardzo mi przykro. Robiłaś już jakieś badania? Podobno przyczyną pustego jaja często są bakterie, może to dobry trop na początek?

Ewa_sz00 nie miałam bakterii, właściwie to badania nic nie wykazały po pierwszym poronieniu.

Mam również wrażenie graniczące z pewnością, że w okolicy sierpnia miałam też poronienie biochemiczne, ale nie zostało to potwierdzone. Jutro dostane zalecenia kiedy jakie badania będziemy robić i co dalej. Jedyne pocieszenie w tej tragedii to fakt że jestem w stanie zajść w ciążę. Teraz trzeba znaleźć sposób by ją utrzymać i to nie jest już takie proste.

Kaira24 ja jestem z Lublina, przede mną cała diagnostyka,ale już wstępnie zapowiedziano mi polocard. Do tej pory pomimo 2 kresek nie zwalniałam znacząco obrotów dalej pracowałam i sporo się przemieszczałam.

Femibion 1 nieprzerwanie brałam od grudnia 2013 przed podjęciem decyzji o odstawieniu anty. Luteine regularnie od 2 kresek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
skad jestes kumpela.
wiekszosc z nas jest na zestawie acardu heparyny duzych dawkach luteiny i dhupastonu sterydu kwasy foliowego min 5 mg jak i witamin.

Kaira nie mam rozpisanej diety, sama komponuję posiłki.
Dieta bezglutenowa uregulowała moje hashimoto.
Mój mąż i syn jedzą normalnie tzn. pieczywo i makarony zwykłe, obiady jemy wszyscy bezglutenowe bo to naprawdę nie zmienia smaku bo czy gorszy jest sos niezagęszczany mąką?

Dzieki Aga.
Kumpela polaczylam twoje posty bo byly jeden pod drugim. ale wysiadl mi net i nieumie tego.rozdzielic. Przepraszam.
prosimy zebys edytowala swoje wiadomosci zeby iebylo kilku postow pod soba.

Misiejek gratulacje!!!!!!!!!!!! Duzo zdrowia dla Was obojga!!

Agnieszka P - ja spytalam lekarkę o to, ze skoro Celiakia powoduje poronienia,to czy nie lepiej profilaktycznie, nawet bez tych badan przejść na diete bezglutenowa? Usłyszałam, ze nie, bo zdrowe osoby potrzebują glutenu i tylko sobie krzywde zrobie, ale sama niezbyt wczytywałam sie w temat. Moze jednak zrobie, jak mowilam i na wszelki wypadek przed ciaza przejdę na ta diete. Jest to temat do zastanowienia. W razie czego bede pisac na priv o jakies rady jak sie zdecyduje jesli pozwolisz.

Ewa - to chyba Ty pisalas o homocysteinie? Jesli tak, to czy Ty przyjmujesz witaminy i kwas w formie metylowanej? Jesli nie, to powinnas.

reklama
Cześć dziewczyny. Witam porannie szpitalnie. Ja juz po becie wczoraj 3725 i usg dzis. Pecherzyk na razie malutki 6 mm ale urosl od piątku dwukrotnie. Lekarz mówi że przy takiej becie czasem pika juz serduszko a u mnie nawet zarodka nie widac(?) Krwiaczek się nie zmienił. Czy to jest normalne, że mam taką wysoką betę a zarodka nie ma?

Do góry