K
reklama
Olusia7982 nie martw się, na pewno nie zaszkodziłaś, trzeba się czasem oderwać od codziennego stresu. Pamiętaj, że dzieci najlepiej się rozwijają kiedy mama jest szczęśliwa i zrelaksowana. A co do Twojej koleżanki, to w jakiej postaci przyjmuje kwas foliowy? Jeśli nie metylowany, a ma mutację MTHFR, to zawyżony poziom wg mnie może oznaczać, że kwas się nie wchłania do organizmu i tylko krąży sobie we krwi.
Ja też mam poziom kwasu bardzo zawyżony - po miesiącu suplementacji 37 przy normie do 19. Gin mówi, żeby się tym w ogóle nie przejmować, bo w czasie starań i ciąży niczemu to nie przeszkadza, dziecko wszystko wykorzysta. Gorzej, gdy tak wysoki poziom utrzymuje się przez długi czas a nie staramy się o dziecko, bo nadmierna podaż folianów zwiększa ryzyko nowotworów. Ja suplementuję się od 3 miesięcy i byłam przekonana, że przy takich dawkach + odpowiednia dieta moja homocysteina będzie dużo niższa niż wcześniej. Biorę 2 mg kwasu foliowego, 50 mg b6 i 1 mg b12, wszystko w formach metylowych. Do tego 1000mg omega 3. Nie wiem, co jeszcze mogę zrobić. Dziewczyny które mają mutację, doradzicie coś?
Ja też mam poziom kwasu bardzo zawyżony - po miesiącu suplementacji 37 przy normie do 19. Gin mówi, żeby się tym w ogóle nie przejmować, bo w czasie starań i ciąży niczemu to nie przeszkadza, dziecko wszystko wykorzysta. Gorzej, gdy tak wysoki poziom utrzymuje się przez długi czas a nie staramy się o dziecko, bo nadmierna podaż folianów zwiększa ryzyko nowotworów. Ja suplementuję się od 3 miesięcy i byłam przekonana, że przy takich dawkach + odpowiednia dieta moja homocysteina będzie dużo niższa niż wcześniej. Biorę 2 mg kwasu foliowego, 50 mg b6 i 1 mg b12, wszystko w formach metylowych. Do tego 1000mg omega 3. Nie wiem, co jeszcze mogę zrobić. Dziewczyny które mają mutację, doradzicie coś?
K
kaira24
Gość
Gratulacje Misiejku Super wiesci!!!!!!
G
gość 94049
Gość
Olusia gratuluję męża, miał facet świetny pomysł. Aż się.wzruszyłam
Wątek o mutacjach chętnie poczytam, może o heterozygocie też piszą.
Wątek o mutacjach chętnie poczytam, może o heterozygocie też piszą.
P
_pietrucha_
Gość
DZIEWCZYNY mam pytanie, bo zapomniałam!!!
Jak to jest z lactovaginal ????
Która z Was brała, no i jak to się ma do brania z luteiną? mam teraz brać, no ale nie zapytałam czy mam aplikować przed lutką czy po lutce i w ogóle nic nie zapytałam ... ;p
Jak to jest z lactovaginal ????
Która z Was brała, no i jak to się ma do brania z luteiną? mam teraz brać, no ale nie zapytałam czy mam aplikować przed lutką czy po lutce i w ogóle nic nie zapytałam ... ;p
Olusiu spóźnione ale bardzo szczere życzenia urodzinowe... W Twoim przypadku szczęśliwego rozwiązania w odpowiednim czasie oczywiście.... A maż z pomysłem miał wspaniały gest !
Misiejek kochaniutki jestem przeszczęśliwa ! Tak bardzo się cieszę ze mamy juz Jaśka... Gratuluje !
Ewa dziękuje za troskę.. Czuje się w miarę ok... Dziś trochę pospacerowalam...
Barbinka dzięki za wieści od Misiejka... A co tam kochana u Ciebie?
Misiejek kochaniutki jestem przeszczęśliwa ! Tak bardzo się cieszę ze mamy juz Jaśka... Gratuluje !
Ewa dziękuje za troskę.. Czuje się w miarę ok... Dziś trochę pospacerowalam...
Barbinka dzięki za wieści od Misiejka... A co tam kochana u Ciebie?
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: