reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Olusia7982 nie martw się, na pewno nie zaszkodziłaś, trzeba się czasem oderwać od codziennego stresu. Pamiętaj, że dzieci najlepiej się rozwijają kiedy mama jest szczęśliwa i zrelaksowana. A co do Twojej koleżanki, to w jakiej postaci przyjmuje kwas foliowy? Jeśli nie metylowany, a ma mutację MTHFR, to zawyżony poziom wg mnie może oznaczać, że kwas się nie wchłania do organizmu i tylko krąży sobie we krwi.
Ja też mam poziom kwasu bardzo zawyżony - po miesiącu suplementacji 37 przy normie do 19. Gin mówi, żeby się tym w ogóle nie przejmować, bo w czasie starań i ciąży niczemu to nie przeszkadza, dziecko wszystko wykorzysta. Gorzej, gdy tak wysoki poziom utrzymuje się przez długi czas a nie staramy się o dziecko, bo nadmierna podaż folianów zwiększa ryzyko nowotworów. Ja suplementuję się od 3 miesięcy i byłam przekonana, że przy takich dawkach + odpowiednia dieta moja homocysteina będzie dużo niższa niż wcześniej. Biorę 2 mg kwasu foliowego, 50 mg b6 i 1 mg b12, wszystko w formach metylowych. Do tego 1000mg omega 3. Nie wiem, co jeszcze mogę zrobić. Dziewczyny które mają mutację, doradzicie coś?

Olusia gratuluję męża, miał facet świetny pomysł. Aż się.wzruszyłam :-D

Wątek o mutacjach chętnie poczytam, może o heterozygocie też piszą.

DZIEWCZYNY mam pytanie, bo zapomniałam!!!
Jak to jest z lactovaginal ????
Która z Was brała, no i jak to się ma do brania z luteiną? mam teraz brać, no ale nie zapytałam czy mam aplikować przed lutką czy po lutce i w ogóle nic nie zapytałam ... ;p

A nie mozesz brac lacibios femina doustnie? On jest ze wskazaniem na kobiety w ciąży.
Ja bym chyba brala lactovaginal na noc tuz przed snem po lutce zeby jak najmniej wpłynęło ;)

Olusiu spóźnione ale bardzo szczere życzenia urodzinowe... W Twoim przypadku szczęśliwego rozwiązania w odpowiednim czasie oczywiście.... A maż z pomysłem miał wspaniały gest !

Misiejek kochaniutki jestem przeszczęśliwa ! Tak bardzo się cieszę ze mamy juz Jaśka... Gratuluje !

Ewa dziękuje za troskę.. Czuje się w miarę ok... Dziś trochę pospacerowalam...

Barbinka dzięki za wieści od Misiejka... A co tam kochana u Ciebie?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry