reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Iris34 ja przy becie 4 cyfrowej widzialam pecherzyki... a przy becie 5 cyfrowej serduszko....:tak: wiec sie nie martw, bedzie dobrze....

Esperanza86 a jaka to forma metylowa kwasu? tzn jaka nazwa leku?:tak:

Iris34 zgadzam się z Kruszką - serduszko widać przy 10 tys. Przy pęcherzyku 6 mm nie widać zarodka, głowa do góry. Strasznie nerwową atmosferę ten profesor wprowadza. Ja tam jestem dobrej myśli, w końcu sama mówiłaś, że zdarzył się cud :*
Esperanza86 dzięki za zainteresowanie. Od 3,5 miesiąca przyjmuję wyłącznie formy metylowe w dużych dawkach, stąd ten stres, że brak efektów. Doktor mówi, że mogę mieć dodatkowy defekt enzymatyczny oprócz MTHFR, ale nie wdawał się w szczegóły. Do tego bardzo dbam o dietę. Zaczęłam jeszcze pić sok z buraków i dołożyłam ryboflawinę, może chociaż minimalnie pomoże. Innych pomysłów brak.
Olusia7982 to methylfolate, metafolin itp. W Polsce dostępny tylko w Femibionie, ale przy mutacji to dawka rozśmieszająca.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czyli kolejny raz lekarze stawiają nas przed dylematem - kto ma rację?? Ja myślę że warto spróbować. Myślę że gdybym juz nie doczekała sie Basieńki to podjęłabym się tej diety. Zawsze można wrócić do normalnej a dietę bezglutenową stosuje kupa ludzi na świecie.

Kumpela to Twój lekarz widzę jest z tych bardziej douczonych co bardzo mnie cieszy bo ja na Twoim etapie na żadnego takiego nie trafiłam. Acard jak najbardziej, dobrze byłoby jakbyś jeszcze wystarała się o heparynę chociaż tak jak napisałaś badania są podstawą. Super jest też to że Twój lekarz dał Ci jak rozumiem sam skierowanie do poradni genetycznej?? Tam po konsultacji z genetykiem bedziesz miała zrobione na bank kariotypy i do tego najczęściej zlecają badania pod katem trombofili wrodzonej. Dobrze jakbyś przebadała się pod kątem przeciwciał, krzepliwości.Pooglądaj sobie nasze stopki.

Barbinko cieszę sie bardzo że wypoczęłaś:) Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby udało Ci się podjąć najbardziej słuszną decyzję:-) A co do kasy to wierz mi że dziecko zawsze sie wychowa, my też jak urodziłam Alę byliśmy młodym małżeństwem i mieliśmy bardzo duże problemy finansowe a udało się - na to kochana nie patrz

Kurcze Ewa, to robisz wszystko, co mogłabym Ci poradzić.. Może potrzeba czasu na obniżenie? Ja mam 3 mutacje, ale o dziwo homocysteina nieustannie w granicach 6, nawet bez leczenia.

Dziewczyny jednak zostaje w szpitalu. Krwiak jest 68x10. Pan na usg nie chciał mnie chyba martwić. Lekarz nie daje nam duzych szans. Stawia na poronienie :(
Kruszka trudno stwierdzic ktory to tydzień bo nie bylo OM. Wydaje mi się ze to ik 17-18 dzień fazy lutealnej bo trochę zwracalam uwage na sluz i na pewno rozciagliwy i przejrzysty byl jeszcze 19 dni temu. Jak to wygladalo dalej to nie wiem, bo nie zapisywalam. Kruszka my tez nie chcieliśmy iść na usg wczesniej niz w 6 tyg, niestety prof zadecydował inaczej i trafilam do szpitala a tam usg co chwilę.

nut4nut przy heterozygocie C biorę 2mg methylfolate. Dawkę ustaliłam sobie sama, na podstawie tego co przeczytałam, ale gin zgodził się z tym dawkowaniem. Podobno zwykły kwas foliowy utrudnia wchłanianie metylowego, zwłaszcza przy homozygotach. Rozbawiłaś mnie tym "dawkowaniem dla mutantów":-)
Olusia7982 nie znam Prewenit intensiv, poczytam. Każda wskazówka mile widziana, dziękuję :*
Esperanza86 właśnie w tym problem, że nie mam już gdzie szukać przyczyn.
Iris34 nie trać nadziei, musimy walczyć do końca. Pomodlę się za Was :*

reklama
Iris faktycznie lekarz Cię straszy. Większość z nas tutaj miała krwiaki w ciąży a Aditka to już w ogóle mega - żadnej z nas ten krwiak nie zaszkodził w ciąży oczywiście przy zachowaniu oszczędzającego trybu życiu. Nie wolno Ci nastawiać się negatywnie - uwierz w tego kropka!! A co do serduszka to jeszcze na niego za wcześnie.

U mnie też za każdym razem homocysteina była w normie.

Do góry