reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Iris34 ja przy becie 4 cyfrowej widzialam pecherzyki... a przy becie 5 cyfrowej serduszko....:tak: wiec sie nie martw, bedzie dobrze....

Esperanza86 a jaka to forma metylowa kwasu? tzn jaka nazwa leku?:tak:

Iris34 zgadzam się z Kruszką - serduszko widać przy 10 tys. Przy pęcherzyku 6 mm nie widać zarodka, głowa do góry. Strasznie nerwową atmosferę ten profesor wprowadza. Ja tam jestem dobrej myśli, w końcu sama mówiłaś, że zdarzył się cud :*
Esperanza86 dzięki za zainteresowanie. Od 3,5 miesiąca przyjmuję wyłącznie formy metylowe w dużych dawkach, stąd ten stres, że brak efektów. Doktor mówi, że mogę mieć dodatkowy defekt enzymatyczny oprócz MTHFR, ale nie wdawał się w szczegóły. Do tego bardzo dbam o dietę. Zaczęłam jeszcze pić sok z buraków i dołożyłam ryboflawinę, może chociaż minimalnie pomoże. Innych pomysłów brak.
Olusia7982 to methylfolate, metafolin itp. W Polsce dostępny tylko w Femibionie, ale przy mutacji to dawka rozśmieszająca.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czyli kolejny raz lekarze stawiają nas przed dylematem - kto ma rację?? Ja myślę że warto spróbować. Myślę że gdybym juz nie doczekała sie Basieńki to podjęłabym się tej diety. Zawsze można wrócić do normalnej a dietę bezglutenową stosuje kupa ludzi na świecie.

Kumpela to Twój lekarz widzę jest z tych bardziej douczonych co bardzo mnie cieszy bo ja na Twoim etapie na żadnego takiego nie trafiłam. Acard jak najbardziej, dobrze byłoby jakbyś jeszcze wystarała się o heparynę chociaż tak jak napisałaś badania są podstawą. Super jest też to że Twój lekarz dał Ci jak rozumiem sam skierowanie do poradni genetycznej?? Tam po konsultacji z genetykiem bedziesz miała zrobione na bank kariotypy i do tego najczęściej zlecają badania pod katem trombofili wrodzonej. Dobrze jakbyś przebadała się pod kątem przeciwciał, krzepliwości.Pooglądaj sobie nasze stopki.

Barbinko cieszę sie bardzo że wypoczęłaś:) Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby udało Ci się podjąć najbardziej słuszną decyzję:-) A co do kasy to wierz mi że dziecko zawsze sie wychowa, my też jak urodziłam Alę byliśmy młodym małżeństwem i mieliśmy bardzo duże problemy finansowe a udało się - na to kochana nie patrz

Kurcze Ewa, to robisz wszystko, co mogłabym Ci poradzić.. Może potrzeba czasu na obniżenie? Ja mam 3 mutacje, ale o dziwo homocysteina nieustannie w granicach 6, nawet bez leczenia.

Dziewczyny jednak zostaje w szpitalu. Krwiak jest 68x10. Pan na usg nie chciał mnie chyba martwić. Lekarz nie daje nam duzych szans. Stawia na poronienie :(
Kruszka trudno stwierdzic ktory to tydzień bo nie bylo OM. Wydaje mi się ze to ik 17-18 dzień fazy lutealnej bo trochę zwracalam uwage na sluz i na pewno rozciagliwy i przejrzysty byl jeszcze 19 dni temu. Jak to wygladalo dalej to nie wiem, bo nie zapisywalam. Kruszka my tez nie chcieliśmy iść na usg wczesniej niz w 6 tyg, niestety prof zadecydował inaczej i trafilam do szpitala a tam usg co chwilę.

nut4nut przy heterozygocie C biorę 2mg methylfolate. Dawkę ustaliłam sobie sama, na podstawie tego co przeczytałam, ale gin zgodził się z tym dawkowaniem. Podobno zwykły kwas foliowy utrudnia wchłanianie metylowego, zwłaszcza przy homozygotach. Rozbawiłaś mnie tym "dawkowaniem dla mutantów":-)
Olusia7982 nie znam Prewenit intensiv, poczytam. Każda wskazówka mile widziana, dziękuję :*
Esperanza86 właśnie w tym problem, że nie mam już gdzie szukać przyczyn.
Iris34 nie trać nadziei, musimy walczyć do końca. Pomodlę się za Was :*

reklama
Iris faktycznie lekarz Cię straszy. Większość z nas tutaj miała krwiaki w ciąży a Aditka to już w ogóle mega - żadnej z nas ten krwiak nie zaszkodził w ciąży oczywiście przy zachowaniu oszczędzającego trybu życiu. Nie wolno Ci nastawiać się negatywnie - uwierz w tego kropka!! A co do serduszka to jeszcze na niego za wcześnie.

U mnie też za każdym razem homocysteina była w normie.

Do góry