reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Popieram Esperanze. Tez czytalam gdzieś ostatnio jakies opracowanie naukowe ze osoby ktore gluten tolerują nie powinny być na diecie bezglutenowej.
Trochę mi się nudzi więc będę was nawiedzac:)

reklama
Esperanza może to jest trop?? Wiem żesą badania pod kątem celiakii, będziesz je robić czy już robiłaś?? Ale Ci zazdroszczę tego wyjazdu, chociaż z moją obecną figurą raczej nie odważyłabym się poparadować w kostiumie hehe

No to Alusiu pomyliło mi się....:szok: Ale teraz już będę pamiętać:-)

Enya czekam na wyniki przeciwciał, a za tydzień mam jakże rozkoszne badanie... kolonoskopię juppi :wściekła/y: I też się roztyłam przez ten rok jak słoń bo zajadam stress, ale mi to nie robi absolutnie. Będę paradować w bikini i wcinać krewetki, a kto nie chce niech nie patrzy :-)

Misiejek- jajeczka na gazie? rozbawiły mnie jakoś :-D
Ewa co do diety upss ale mnie to tez nie bawi bom też chlebo i makarono-żerna ale jak każe to się jakoś spróbuje zrobić...
Odebrałam dziś wyniki w kierunku trombofilii i mutacji protrombiny i czynnika V Leiden nie mam więc co do wuja jest? :-( Martwi mnie też to, że w Rzeszowie i bliskiej okolicy nie zrobie nawet prywatnie genu MTHFR bo nie robią...
Pozdrówki ;*

Witam dziewczyny ale sie dzieje. Witam nowe kolezanki, Madga najlepsze zyczenia;
Ktos pytal o ANA , ja mam 1:160 plamisty typ swiecenia, to bylo badanie w tamtym roku , 6 tyg po poronieniu, teraz sobie zrobilam i czekam na wynik ale u mnie czeka sie z miesiac:/
Irisaz dziwne ze profeso krzyczal bou mnie na wizycie wrecz kawalami rzucal iszybko moje nerwyrozladowacpotrafil ale moze dlatego ze onwyznaje ze z pol roku trzeba odczekac z kolejna ciaza, usg nie ma jak wiekszosc prof a badac mnie badal i nawet cytologiepobral i kazal dolaczyc kolejny dokument do kolekcji; dobrze ze jestes w szpitalu -to naprawde lepsze niz latac po miescie i szukac lekarzy.
Alusia a Tobie jalk zlecal ostatnio badania to oprocz testu LCT zlecala Ci jeszcze cytokiny i profil limfocytow czyli to sie nazywa CBA i IMK?
Agnieszka a Ty jakie masz juz wyniki od Dubrawskiego?

Nakrzyczal to moze za duzo powiedziane. Zrugał i zarzucił głupotę delikatnie. Prof to jak najbardziej kulturalny gość. Tylko inne zasady wyznaje;) trochę się chyba zestresował sytuacja. W sumie to miło ze na swoim oddziale położył ale to chirurgia ginekologiczna i onkologiczna a nie jakas patoligia ciąży. Najwyzej przeniosą mnie gdzieś indziej jak zajdzie potrzeba. Zastanawiam się czy na prowadzeniu ciąży zostać u niego czy szukać kogoś innego? Bo moja stara ginka już prowadzenia mojego przypadku nie chce się podejmować.

Joasia IMK i ocenę cytokin i współczynnika th1/th2 tez mi zlecał.
Patrząc na normy APC to w teście IMK wszystko jakoś zmieściło mi się w normach, natomiast w tym drugim juz nie jest tak kolorowo... Większość jest poniżej norm i to nawet sporo... W sumie nigdy się nawet nie zastanawiałam o czym może świadczyć ten wynik i czego dotyczy ...

Iris a jak tam na oddziale ... Prof interesuje się swoim nowym szczególnym przypadkiem ;) z kom piszesz czy w szpitalu jest takie dobrodziejstwo jak wifi?

Ostatnia edycja:
Iris ja od Maliny też leżałam we wczesnej ciąży na ginekologi w CZMP z kobietą przed operacją usunięcia macicy która nie myła sie 3 dni w ogóle, a jeszcze do tego non stop latała do kibelka bez papieru bo dostała coś do picia na oczyszczenie. Ja musiałam wychodzić na korytarz bo miałam odruch wymiotny....

reklama
Alus na oddziale ok. Prof srednio dziś sie interesowal bo mial po poludniu jakas konferencje. Ale zajął sie przypadkiem osobiscie, nawet na " macanko"(wizytę wstępną) nie musialam isc tylko na usg a po usg od razu wypisal zalecenia i leki ktore byly kupowane specjalnie dla mnie bo na stanie nie mieli. Przekazal że mam leżeć i że kolejne badania będą w pon rano. Pisze z komórki bo wifi tu nie ma;) tylko tv na monety. Mam 2ke z lazienka w ktorej jestem sama co przy lezeniu plackiem nie zawsze jest fajne ;) ale od czego mam Was kochane kobietki;Enya wspoczuje współlokatorki ;) to chyba w sumie dobrze ze jestem sama ;)

Do góry