reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Olusia7982 spełnienia marzeń :*
Misiejek moje gratulacje!
Alusia jak się czujesz?
Dziewczyny poradźcie coś. Zbadałam homocysteinę, dalej 9,40 - po 3 miesiącach suplementacji nie ruszyła nic a nic. Nie wiem już co robię źle, bardzo się zmartwiłam tym wynikiem.

Dzieki dziewczynki jeszcze raz za zyczonka urodzinowe !
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
no moj mezus potrafi byc romantyczny jak chce.... he he

Wczoraj rano obudzil mezus i zlozyl zyczenia z namietnym buziaczkiem... i powiedzial bym poczekala do popoludnia...
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
a potem przyszedl, ubralam sie i na chwile wyszlam z domu i weszlam do auta i pojechalismy do restauracji gdzie dostalam bukiet roz, slodkosci oraz zamowil muzykow ktorzy zagrali przy naszym stoliku... a w domku dostalam kolejne prezenty...dzis ma przyjechac moja mama oraz tesciowie na poczestunek....a jeszcze imprezka dla przyjaciol bede robic w domu...
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Wczoraj tak sie objadlam w restauracji ze potem bylo mi tak ciezko... ale najbardziej boje sie ze moze zaszkodzilam maluszkom ze wyszlam z domu i troszke sie przeszlam....
Misiejek serdeczne gratulacje! :tak:

misiejek :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) GRATULACJE MAMUSIU!!!
Jasieńku witaj na świecie dziecino! Rośnij zdrowy!!!!!!!!!!!!!!

imagesCA4FHQKP.jpg

Olusia - wybacz za spóźnienie - wszystkie dobrego :*

Ja na L4 od samego początku, krwiak jeden na początku, niedawno drugi i teraz leżę non stop... wstaję siku i po jedzenie. A tak leżę i leżę i dla odmiany leżę ;) Atrakcją jest wyjazd do lekarza.. i tak mam zamiar leżeć do 30 tyg;) Coś za coś.
Prace mam w nosie i nie będę się przejmowała, że nie ma mnie kto zastąpić itd. Moje dziecko jest najważniejsze.

Załączniki

• imagesCA4FHQKP.jpg
    imagesCA4FHQKP.jpg
    11,2 KB · Wyświetleń: 29
Mam do was pytanie co oznacza podwyzsozny poziom kwasu foliowego.. laska stara sie o dziecko, nie wychodzi tzn miala transfery i nic i zaczela robic badania... wyszla jej mutacja MTHFR- A 1298 C I MA wynik A/C gdzie C na czerwono napisa...

a kwas foliowy ma 77.50 a norma ma 18,70 i bierze dziennie 0.4 - 400 mcg co to oznacza?

Ostatnia edycja:
Olusia ja też mam nadmiar kwasu foliowego. Mi profesor powiedział że to od wieloletniej suplementacji i na razie kazał odstawić. Ciekawe jak u niej wyglada sprawa z homocysteina bo im wyzszy poziom kwasu tym nizszy homocysteiny (u mnie byl poniżej normy) - nie wiej jak się to ma do zakrzepicy ale cos mi tu nie gra . Z tego co czytałam to poziom kwasu bardzo zależy od diety i tego co się akurat je w dniach poprzedzajacych badanie. Ja zamierzam powtórzyć badania kwasu po wyjsciu ze szpitala zeby wiedzieć czy mam zacząć znow suplementacje. Na razie wcinam duzo zielonych warzyw zawierajacych kwas. Niestety co do mutacji nie pomogę gdyż się na tym kompletnie nie znam.

Iris34 dzieki za odpowiedz... aaa kazal odstawic tak? to moze ona niech tak zrobi tez... w srode idzie do genetyka z mutacjami i kariotypami to niech sie spyta o ten kwas foliowy... a homocysteine ma dobra.. tzn ma 10,40 a norma jest 15,40...

Ja mialam 4 przy normie od 5. Więc tylko lekko zanizoną. Poza u mnie kwas był na poziomie 28 a u twojej kolezani jest duzo za wysoki. Mi gin z gamety kazał skonsultować to z hematologiem. A jak u niej APTT ?

reklama
Iris morfologie miala dobra oraz uklad krzepniecia.. bo to z tego badania wiadomo tak? chociaz dawno nie robila tego badania.. brala heparyne bo podchodzila do transferow i crio.. ale od 3 miesiacy nie bierze nic tylko kwas foliowy oraz aspiryn cardio...

Do góry