reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Enya napisz mi proszę jakie mają być wyniki badań na krzepliwość. Ja dziś odebrałam swoje bo w poniedziałek mam wizytę u Maliny.
Moje to :
Aptt 25,4 sek
Czas protrom. 11,5 sek
Wskaźni protr. 113%
INR 0,88
D- dimery 0.09

reklama
Mi mi- relanium jednorazowo brałam, acard 75 brałam z pól roku. Nie brałam clexanne tylko Fragmin( nadal biorę) w dawce 5000. Wcześniej miałam mniejsze dawki.

Jeśli chodzi o te MLRy to dla mnie albo dziwnie to piszesz albo ja źle rozumię. Mlr- robi się z mężem bo to jest ważne tak? Z nim przecież będzie dziecko a szczepienia robi się ewentualnie z krwi dawcy jak właśnie nic nie drgnie po szczepieniach z mężem. Tak to masz robione. Bo ja z Twojego posta kumam, że Ci mlr robią z dawcą ... Mam nadzieję, że się mylę albo już nic nie kumam

Co do encortonu to masz jakiekolwiek przeciwciała. Napisałaś, że nie masz podwyższonych NK, ANA to na co go bierzesz?

Dziewczyny mam pytanie jakie badania zleca dr Jerzak czy warto na wizyte juz jechac z wynikami czy raczej nie ja mam daleko wolalabym uniknąć jazdy dwa razy. .zastanawia m sie nad konsultacja przed zabraniem mrozaczka

Zulcia a jak Ty się czujesz? Jak tam kluseczki?
Barbina Malina odezwij się bo się tu człowiek martwi!!
Katarina z tego co wiem, bo też mam w planie wizytę u Jerzak, to zdecydowanie lepiej wybrać się już z wynikami, ponieważ i tak wszystkim zleca to samo np: wit D3, insulina po obciążeniu, homocysteina...
Agnieszko możesz napisać co Jerzak powiedziała na temat Twojej mutacji MTHFR? Mam ten sam zestaw co Ty, ciekawa jestem co ona o nim sądzi?

Katarina- i tak będziesz musiała jechać pewnie conajmniej 2 razy bo komórki NK każe Ci zrobić w Warszawie i usg u zaprzyjaźnionej pani doktor

Gosia- czuję się cały czas kiepsko. Teraz znowu mi się jelita uaktywniły i bolą masakrycznie.
a Ty kiedy myślisz jechać do Jerzak. Jedź jak najszybciej skoro wyszła Ci mutacja. A co wkońcu z Maliną- jedno co pewne On mutację oleje.

ha Alokin , dobrze że zwróciłaś uwagę na to usg, teraz wyliczyłam że zapisałam sie o tydzień za wcześnie, coś mi sie obliczenia pomerdały,
ale u Ciebie fakt, zapisali Cie na samą końcówkę, po połowkowe robi sie miedzy 18-22 tyg, podobno najlepiej 20 tyg z małym plusem,
wtedy najlepiej serduszko można zbadać.

Katarina tak mówia Dziewczyny, jerzak raczej ma standardowe zlecenia badan, możesz zrobić na pierwsza wizytę, to od razu byś dostała leki, bo w razie czego przed ciąża trzeba je brac minimum 2 miesiace.
A zleci na bank, witamine D3, insulinę po obciązeniu, pewnie tez homocysteine, albo od razy mutację MTFHR, możliwe że tez komórki NK, ale to tak jak pisała Zuza koniecznie robione w wawie w instytucie immunologii
No i obowiązkowo usg z przepływami (chyba miedzy 3-5) dniem , tez w warszawie u dr.przygody.
Jak chcesz spróbuje odszukac namiary na te badania.

Dziewczyny co do mutacji znalazłam super wątek, widac że dziewczyna ma na prawdę pojecie o czym mówi:
jak widać mutacja mutacji nierówna, wiec dlatego jerzak niektórym z nas od razu na to zwraca tak uwagę.
mutacja MTHFR to NIE jest trombofilia! - Trombofilia+zesp.antyfosfolipi - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

j

Misiejku ja miałam połówkowe robione 19t6d wg OM ale dzidek był 3 dni większy więc wyszedł 20t2d :)

Alokin
ja miałam:

APTT 27,27,29 (norma 26-41 sek ) ; ratio 0,80,0,82,0,87 (norma 0,80-1,20)
D-dimery 119,301 (norma 50-428)
INR 0,96 (0,80-1,20)
wsk.protromb. 104 (80-120)
czas protrom. 15,2 sek
Fibrynogen 3,30 (2,00-4,00)

Mnie D-dimery podają chyba w innych jednostkach:) Jutro idę na badania i będę miała nowe bo we wtorek za tydzień wizyta. Jak dla mnie wyniki masz niezłe, to APTT trochę za niskie. A bierzesz też acard??

A ja mam dwie wieści - jedną dobrą - mianowicie sprzedali mi w aptece Fraxi na zniżkę i za 3 opakowania zapłaciłam 33 zł zamiast 240 zł:-) Moja ginka wpisała na recepcie "R" ale przy luteinie, być może jest faktycznie tak że ryczałt obejmuje wtedy całą receptę - nie znam się.

Druga zła- mojej mamie podczas mammografii wykryli guzek w piersi, miała biopsję i dzisiaj wyszło że to niestety zmiana nowotworowa:no:. Na szczęście guzek ma tylko 7mm średnicy więc jest bardzo wcześnie wykryty a że pracujemy razem w Szpitalu Onkologicznym to szybko się nią zajmą. Ja tylko mam nadzieję że to badziewie jest tylko w piersi i nigdzie indziej. Znając moją mamę załatwi sobie skierowanie na PET-a i wtedy będzie wiedziała wszystko. Ja jestem jeszcze w lekkim szoku i nie bardzo wiem jak do tego podejść. Jutro mama poleci do któregoś ze specjalistów i mam nadzieję że trochę ją uspokoi.

Ostatnia edycja:
Hej to znowu ja.
Jakiegoś doła wyłapałam dzisiaj w związku z tym,że odebrałam ostatnie badanie->antykoagulant tocznia ->negatywny. Poprzednim razem jak robiłam to badanie wyszło pozytywne-jakieś 4 tyg po poronieniu.
Teraz jest ok i to mnie martwo bo wszystkie badania, ktore do tej pory zleciła mi Jerzak są ok- oprócz niedoboru wit D.
Boje się, że przepisze mi tylko wit D i mnie zleje,,,, wizyte mam w czwartek.
Chyba cieszyłabym się bardziej, gdyby cokolwiek wyszło, można by było to leczyć. A tak? masakra jakaś. Chociaż wiem ,że zrobiłam dopiero małą cząstkę badań...pewnie dostana kolejną listę.

reklama
Do góry