reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Misiejek... glucophage brałam od początku ciąży 2 x 500 a po 24 tyg. przeszłam już na 1 tabletkę, a po 36 tyg został już całkowicie odstawiony. Widzę że masz bardzo podobny zestaw leków co ja przez całą ciąże musiałam się pilnować diety i ograniczyć cukier to nawet na dobre mi wyszło w ciąży przytyłam 12 kg a tydzień po porodzie ważyłam już 10 kg mniej i praktycznie ważę tyle co przed ciążą także nawet po mnie nie widać że urodziłam :) na pewno polecam trzymać się diety.

Ja mam, jesli jestes spokojna i nie bedziesz sie stresowac ze nie mozesz znalezc serduszka to mozesz sobie sprawic. Ja uzywalam do momentu ruchow, pozniej uwazam ze to zbedny zakup. :-)

Aditko u mnie dopiero 14 tc więc do ruchów daleko ale jak bym nie usłyszała to bym oszalała!!! To jest zawodny sprzęt?
Na allegro są po 100zł więc w sumie czego można się spodziewać za taką kwotę.
Nie wiem co robić :-(

W 14tyg ciezko znalezc serdusio. Ja na spokojnie po 25 wyslyszalam. Dzidzius w brzuchu sie kreci, ma mini serdusio i wcale latwo nie jest znalezc... Ile stresu mnie to osztowalo czasem... Czy zawodny? Nie wiem. Ja mialam angel sounds.

O!!! to sobie podaruje,myślałam że to teraz pomoże mi przetrwać do 1 ruchów żebym codziennie nie świrowała czy wszystko ok.
Dzięki za info :-)

Alokin ja w pierwszej ciazy mialam i wyladowalam na ip bo serca nie znalazlam. W tej podziekowalam. To lepiej zainwestowac 20 zl w stetoskop i sluchac jak plumka.
Czesto zamiast serca dziecka wykrywa sie swoje przy drtektorze.
A jak ruchy przyjda to znow stres czemu tak malo zadko ito:)
Adidko wiem co csujesz ale jeszcze troche i bedziecie razem

zula napisz mi proszę co bralas na wyciszenie endometrozy i przez ile, jaka dawke bralas relanium i przez ile, metypred w jakiej dawce i od kiedy oraz czy dalej jezdzilas do immunologa i czy dalej się szczepila... a te kom nk spadly ci przez co przez te szczepionki czy cos jeszcze na nie pralas... a acard lub fraxi bralas jak tak to od kiedy... będę się powoli przygotowywać do in vitro kolejnego i bardzo się boje z góry dziekuje

Ostatnia edycja:
reklama
Mi mi- ostatnią szczepionkę miałam we wrześniu lub październiku 2012. Po pogarszających się wynikach podarowałam sobie prof M i prof T i nie leczyłam się/szczepiłam u nich... Gdzieś w październiku albo listopadzie byłam u Jerzak.
na wyciszenie endometriozy brałam Visanne. Miałam ją przepisaną na 3 miesiące ale moje jelita wytrzymały ją tylko przez 1,5 miesiąca.
relanium brałam od dnia transferu do bety. Dawka 5mg
metypred jakoś 2 czy 3 dni przed transferem a dawki różne. Zaczęłam od 4 potem 8 a potem schodziłam przez 6 itd
co do nk to jak zobaczyłam że i one i ANA mi wzrosły to jak już pisałam M olałam więc wyniki robiłam dopiero tam gdzie zleca Jerzak po ponad roku i były ok. W międzyczasie brałam equral i encorton kilka razy

Do góry