reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki dziewczyny za te słowa Wasze historie dają mi pocieszenie:) Oleńko badałam ciążę z ostatniego poronienia.
Jutro już będę o wszystko pytać jeśli chodzi o siebie bo nawet nie wiem jakie mam wyniki.

reklama
Oleńka dobrze zrozumiałaś mozna zrobic badanie bezposrednio po poronieniu na świeżo i takie jest najlepsze a ja robiłam z tzw. kostek parafinowych każdy szpital wysyła poronione resztki do badan histopatologicznych do jakiegos laboratorium i oni maja obowiązek przechowywac to 10 lat na wyniku histopato masz adres gdzie to było robione wystarczy do nich zadwonic i złozyc wniosek o wypożyczenie tych kostek no i wtedy zawoziłam to do Poznania do Genesis ja wtedy chciałam badac diwe ciąze pierwsza i trzecia ale w tej 3 nie było kosmówki wiec za jedna zapłaciłam 800 zł a za druga zwrócili mi kase

pozdrawiam

Enya ja też dzisiaj miałam badanie i młody w ciągu tygodnia urósł o 5mm(z 9tyg1dz do 9tyg 5d). Zapytałam lekarza o co chodzi i powiedział, że szczerze mówiąc zmierzył go tylko tak orientacyjnie i że się szczególnie na tym nie skupiał. Podobno wszystko jest ok i mam się nie czepiać:) (to kolega męża więc mówi mi prosto z mostu co myśli) Pewnie gdyby troszkę dłużej poszukał znalazłby lepszy przekrój.
Twoje nerwy, chociaż je rozumiem, są bez sensu...:) Patrz na mój przykład:)
A jak było z wcześniejszymi ciążami- widziałaś serduszko?

Gorac85 a w ciąży nie planujesz brać Encortonu? nie masz go w stopce......

Ostatnia edycja:
Gogac- u nas w klinice mówią, że często z niskim AMH idzie niska jakość komórek. Wiesz tak plus te przeciwciała przecwjajnikowe tak mi po prostu przyszło do łba. Pewnie się mylę. Ja po prostu tak średnio wierzę w te wszystkie zgodności HLA i MLRy. Kiedyś nikt nie robił takich badań i ciąże się sypały i o ile uwierzę, że porąbało się w hormonach czy jakości nasienia/ komórek na skutek zmian żywieniowych / środowiskowych itp to trudno uwierzyć w te wszystkie interferony, MLRy,HLA itd

Właśnie rozmawiałam z koleżanką,która była dziś w Białymstoku u dr.Pierzynskiego (odpowiada on jako ekspert w Naszym Bocianie).Po 3 poronieniach i generalnie trudnościach z zajściem w ciążę kwalifikuje się do in vitro na fundusz.No ale nie o to chodzi.Kazał jej zrobić badania mutacji protrombiny i ML... nie wiem dokładnie jak dalej.Podobno można na fundusz ale pół roku się czeka.Czy któras z Was robiła to prywatnie? Jaka cena? Aha i jeśli w Warszawie ti poproszę adres.Właśnie uświadomiłam sobie że tego też nie mam i nie bardzo wiem o co chodzi.Czytaam o tym u Was,ale ja ciągle raczkuję w tym temacie

Oleńka na którym tygodniu u Ciebie zakończyła się ta ciąża bliźniacza? ( ja tez miałam taką z bezsercowcem)
Frankli mój mąż dostał od Maliny na p.p.plemnikowe sterydy, przyjmuje je na początku mojego cyklu, podobno ma pomóc, zobaczymy,

Oleńka , jak MLR tez robiłam w tym instytucie immunologii w Wawie, tam gdzie komórki NK, generalnie mase badan robia i maja dużo lepsze ceny niż np . w Łodzi.
Na stronie szpitala" dzieciatka jezus" , jest cennik i zakres tybadań jakie robia.

Olusia7982 wydaje mi się, ze oprócz lekko podwyższonego PTT na fosfolipidy wyniki masz ok. P/ciała beta 2 glikoproteinie dziwnie rozpisałaś, czy Twój wynik jest mniej niż 7, a norma do mniej niż 7 (w takim razie ok.)? Porównałam ze swoimi, ale inne miałam jednostki więc nic mi to nie rozjaśniło. Jeśli chodzi o ten PTT był u mnie ok. więc nic tutaj też nie doradzę, ale może dziewczyny pomogą.
Enya też myślę że ten szpitalny sprzęt nie jest w stanie wyłapać różnic, o których myślisz… Pozdrawiam z całych sił! Mam też do Ciebie pytanie z własnego podwórka, jaką masz teraz temperaturę?
Kaira jesteś w szpitalu? Jak Ci tam?

reklama
Do góry