reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki dziewczyny za te słowa Wasze historie dają mi pocieszenie:) Oleńko badałam ciążę z ostatniego poronienia.
Jutro już będę o wszystko pytać jeśli chodzi o siebie bo nawet nie wiem jakie mam wyniki.

reklama
Oleńka dobrze zrozumiałaś mozna zrobic badanie bezposrednio po poronieniu na świeżo i takie jest najlepsze a ja robiłam z tzw. kostek parafinowych każdy szpital wysyła poronione resztki do badan histopatologicznych do jakiegos laboratorium i oni maja obowiązek przechowywac to 10 lat na wyniku histopato masz adres gdzie to było robione wystarczy do nich zadwonic i złozyc wniosek o wypożyczenie tych kostek no i wtedy zawoziłam to do Poznania do Genesis ja wtedy chciałam badac diwe ciąze pierwsza i trzecia ale w tej 3 nie było kosmówki wiec za jedna zapłaciłam 800 zł a za druga zwrócili mi kase

pozdrawiam

Enya ja też dzisiaj miałam badanie i młody w ciągu tygodnia urósł o 5mm(z 9tyg1dz do 9tyg 5d). Zapytałam lekarza o co chodzi i powiedział, że szczerze mówiąc zmierzył go tylko tak orientacyjnie i że się szczególnie na tym nie skupiał. Podobno wszystko jest ok i mam się nie czepiać:) (to kolega męża więc mówi mi prosto z mostu co myśli) Pewnie gdyby troszkę dłużej poszukał znalazłby lepszy przekrój.
Twoje nerwy, chociaż je rozumiem, są bez sensu...:) Patrz na mój przykład:)
A jak było z wcześniejszymi ciążami- widziałaś serduszko?

Gorac85 a w ciąży nie planujesz brać Encortonu? nie masz go w stopce......

Ostatnia edycja:
Gogac- u nas w klinice mówią, że często z niskim AMH idzie niska jakość komórek. Wiesz tak plus te przeciwciała przecwjajnikowe tak mi po prostu przyszło do łba. Pewnie się mylę. Ja po prostu tak średnio wierzę w te wszystkie zgodności HLA i MLRy. Kiedyś nikt nie robił takich badań i ciąże się sypały i o ile uwierzę, że porąbało się w hormonach czy jakości nasienia/ komórek na skutek zmian żywieniowych / środowiskowych itp to trudno uwierzyć w te wszystkie interferony, MLRy,HLA itd

Właśnie rozmawiałam z koleżanką,która była dziś w Białymstoku u dr.Pierzynskiego (odpowiada on jako ekspert w Naszym Bocianie).Po 3 poronieniach i generalnie trudnościach z zajściem w ciążę kwalifikuje się do in vitro na fundusz.No ale nie o to chodzi.Kazał jej zrobić badania mutacji protrombiny i ML... nie wiem dokładnie jak dalej.Podobno można na fundusz ale pół roku się czeka.Czy któras z Was robiła to prywatnie? Jaka cena? Aha i jeśli w Warszawie ti poproszę adres.Właśnie uświadomiłam sobie że tego też nie mam i nie bardzo wiem o co chodzi.Czytaam o tym u Was,ale ja ciągle raczkuję w tym temacie

Oleńka na którym tygodniu u Ciebie zakończyła się ta ciąża bliźniacza? ( ja tez miałam taką z bezsercowcem)
Frankli mój mąż dostał od Maliny na p.p.plemnikowe sterydy, przyjmuje je na początku mojego cyklu, podobno ma pomóc, zobaczymy,

Oleńka , jak MLR tez robiłam w tym instytucie immunologii w Wawie, tam gdzie komórki NK, generalnie mase badan robia i maja dużo lepsze ceny niż np . w Łodzi.
Na stronie szpitala" dzieciatka jezus" , jest cennik i zakres tybadań jakie robia.

Olusia7982 wydaje mi się, ze oprócz lekko podwyższonego PTT na fosfolipidy wyniki masz ok. P/ciała beta 2 glikoproteinie dziwnie rozpisałaś, czy Twój wynik jest mniej niż 7, a norma do mniej niż 7 (w takim razie ok.)? Porównałam ze swoimi, ale inne miałam jednostki więc nic mi to nie rozjaśniło. Jeśli chodzi o ten PTT był u mnie ok. więc nic tutaj też nie doradzę, ale może dziewczyny pomogą.
Enya też myślę że ten szpitalny sprzęt nie jest w stanie wyłapać różnic, o których myślisz… Pozdrawiam z całych sił! Mam też do Ciebie pytanie z własnego podwórka, jaką masz teraz temperaturę?
Kaira jesteś w szpitalu? Jak Ci tam?

reklama
Do góry