reklama
enya81
Fanka BB :)
Adidtko cholerka no uparty ten Twój krwiak A powiedz mi gdzie go masz i jakiej jest wielkości? Najważniejsze że dzidek rośnie i ma się dobrze Czytałam o dziewczynach które dopiero podczas porodu rodziły krwiaka wiec i takie przypadki są ...
Ja dzisiaj jadę na mega przyjemną szczepionkę i wizytę; ) Ale teraz juz jestem silniejsza. Po plamieniu póki co nie ma śladu. Dzisiaj wyplyneła mi tylko Nystatyna.
Ja dzisiaj jadę na mega przyjemną szczepionkę i wizytę; ) Ale teraz juz jestem silniejsza. Po plamieniu póki co nie ma śladu. Dzisiaj wyplyneła mi tylko Nystatyna.
Kochana, krwiak umieszczony jest na przedniej scianie, z dala od lozyska... Dziwny jest ale ci zrobic, synek sie nim nie przejmuje zupelnie :-) ciesze sie ze plamienie ustepuje, ale jakby powrocilo to sie nie martw :-) powodzenia na szczepionce!
Enya cudowne wiesci ;-), widzę, że ciężko okiełznać te lęki ,
wiem że ja w razie czego bede miec podobnie.. :-(
i latac na usg jak na przysłowiową ......
No ale cóż zorbic, to chyba normalne w naszej sytuacji..
Najwazniejsze, że Kruszyna ma sie dobrze
Dobrze że mamy Karole z doświadczeniem medycznym , to zawsze coś podpowie:-)
BalibnaMalina a to rzeczywiscie nie ma co kombinowac na nfz, tak podpowiedziałam z ta łodzią, bo ceny hsg prywatnego w wawie , były tak kosmiczne, ze nie przypuszczałam,
że można za 500 zrobic..
maskara ,że przez niekompetencje lekarzy,
musisz robić jeszcze raz..
ale jak ma pomóc, to wiadomo, że zniesiemy wszystko..
Zula zawsze w razie czego mozesz zadzwonic do mojej cioci,
może Ci podpowie co i jak, wiem że jeszcze 4 lata,
ale cała procedura tez długo trwa, wiec moze jest możliwość
żeby wcześniej zaczać jakies kursy itd..
a oczywiście w trakcie nie poddawac sie w walce ;-)
Wcześniej na pewno pisałam o tej cioci , która od czasu adpotowania swojej córci pracuje w ośrodku adopcyjnym..
Syna urodziła bardzo młodo, potem przez kilkanaście lat,
nie mogła zajsc w ciąże, po czym zdecydowali sie na adopcje..
Niedługo potem natura spłatała jej figla, bo pol roku od adpocji , w wieku chyba 38 lat zaszła w ciąże i urodziła syna ;-)
Co do mojej IUI to uważasz, że coś źle mnie prowadzi ten lekarz ?
tzn moze dokładnie nie napisałam co i jak...
generalnei plan jest taki :
-13 marca ( to bedzie mój 11 dc) ide rano na usg plus badanie E2 i LH, ma zobaczyc czy owu jest blisko..
pewnie dostane tez jakiś lek, żeby zrobic sobie dzien wczesniej zastrzyk, tak ? ( tego akurat do konca nie wyjasnił )
a że moje owu zawsze jest w okolicach 12 -13 dc... to stwierdził, że pewnie IUI bedziemy robić w sobotę 15 marca..
Tak żeby w razie czego coś przyspieszyć, jeśli bedzie wypadac na niedziele..
Tak na prawde to samego zabiegu jeszcze nie opisywał, niby o wszystkim mamy pogadac na wizycie 13 marca..
Co do prolaktyny , to po wynikach prgesteronu w 20 dc, stwierdził, że owu przechodze ksiazkowo i prolaktyna nie blokuję , więc nie ma potrzeby brania bromka..
a co do wyników po obciązeniu, to tylko skwitował, ze co druga osoba ma podwyzszone i na to juz się nie zwraca uwagi..
tak czy siak , dziękuje za checi , jesteś Kochana ;-)
Oleńka badanie NK , robi sie w Instytucie Immunologii
na ul. Nowogrodzkiej 59 , w samym centrum wawy.
Jerzak zleca : CD16,CD56, T reg, Aktywnosć komórek NK - ten panel kosztuje 331 zł.
Wazne jest żeby zrobić między 16 a 25 dniem cyklu.
Tyle , że badanie robią w środy i czwartki, od 9-10 godz.
wiec cięzko sie z tym wstrzelić wszystkim.
Zeby się zapisac dzwonisz, do bardzo miłej Pani 606780550
i dalej juz Cie pokieruje co i jak.
wiem że ja w razie czego bede miec podobnie.. :-(
i latac na usg jak na przysłowiową ......
No ale cóż zorbic, to chyba normalne w naszej sytuacji..
Najwazniejsze, że Kruszyna ma sie dobrze
Dobrze że mamy Karole z doświadczeniem medycznym , to zawsze coś podpowie:-)
BalibnaMalina a to rzeczywiscie nie ma co kombinowac na nfz, tak podpowiedziałam z ta łodzią, bo ceny hsg prywatnego w wawie , były tak kosmiczne, ze nie przypuszczałam,
że można za 500 zrobic..
maskara ,że przez niekompetencje lekarzy,
musisz robić jeszcze raz..
ale jak ma pomóc, to wiadomo, że zniesiemy wszystko..
Zula zawsze w razie czego mozesz zadzwonic do mojej cioci,
może Ci podpowie co i jak, wiem że jeszcze 4 lata,
ale cała procedura tez długo trwa, wiec moze jest możliwość
żeby wcześniej zaczać jakies kursy itd..
a oczywiście w trakcie nie poddawac sie w walce ;-)
Wcześniej na pewno pisałam o tej cioci , która od czasu adpotowania swojej córci pracuje w ośrodku adopcyjnym..
Syna urodziła bardzo młodo, potem przez kilkanaście lat,
nie mogła zajsc w ciąże, po czym zdecydowali sie na adopcje..
Niedługo potem natura spłatała jej figla, bo pol roku od adpocji , w wieku chyba 38 lat zaszła w ciąże i urodziła syna ;-)
Co do mojej IUI to uważasz, że coś źle mnie prowadzi ten lekarz ?
tzn moze dokładnie nie napisałam co i jak...
generalnei plan jest taki :
-13 marca ( to bedzie mój 11 dc) ide rano na usg plus badanie E2 i LH, ma zobaczyc czy owu jest blisko..
pewnie dostane tez jakiś lek, żeby zrobic sobie dzien wczesniej zastrzyk, tak ? ( tego akurat do konca nie wyjasnił )
a że moje owu zawsze jest w okolicach 12 -13 dc... to stwierdził, że pewnie IUI bedziemy robić w sobotę 15 marca..
Tak żeby w razie czego coś przyspieszyć, jeśli bedzie wypadac na niedziele..
Tak na prawde to samego zabiegu jeszcze nie opisywał, niby o wszystkim mamy pogadac na wizycie 13 marca..
Co do prolaktyny , to po wynikach prgesteronu w 20 dc, stwierdził, że owu przechodze ksiazkowo i prolaktyna nie blokuję , więc nie ma potrzeby brania bromka..
a co do wyników po obciązeniu, to tylko skwitował, ze co druga osoba ma podwyzszone i na to juz się nie zwraca uwagi..
tak czy siak , dziękuje za checi , jesteś Kochana ;-)
Oleńka badanie NK , robi sie w Instytucie Immunologii
na ul. Nowogrodzkiej 59 , w samym centrum wawy.
Jerzak zleca : CD16,CD56, T reg, Aktywnosć komórek NK - ten panel kosztuje 331 zł.
Wazne jest żeby zrobić między 16 a 25 dniem cyklu.
Tyle , że badanie robią w środy i czwartki, od 9-10 godz.
wiec cięzko sie z tym wstrzelić wszystkim.
Zeby się zapisac dzwonisz, do bardzo miłej Pani 606780550
i dalej juz Cie pokieruje co i jak.
Ostatnia edycja:
Oleńka1984
Zaciekawiona BB
Dziękuje Misiejku za odpowiedź. Będę szukała w Lublinie miejsca w którym można zrobić to badanie.Tak jak,powiedziałaś trafić między 16-25 dniem z zapisami i jeszcze ta cała wyprawa do Warszawy .Bleee.Dlaczego to wszystko takie trudne jest? Chwilami mam już,dość!!!!
Enya dzidzisuś rośnie!!!Super!!
Enya dzidzisuś rośnie!!!Super!!
Cześć dziewczyny:-)
Enya zazdroszczę ci tych pawików:-):-)dobrze, że na wizycie wszystko ok
Karola co do mdłości to różnie bywa znam wiele dziewczyn,które nie wymiotowały wcale
moja mama z kolei opowiadała, że "rzygała jak kot" a moje siostry myślały, że tez je to czeka a tu niespodzianka nie miały pawikow więc nie ma reguły:-)
Enya zazdroszczę ci tych pawików:-):-)dobrze, że na wizycie wszystko ok
Karola co do mdłości to różnie bywa znam wiele dziewczyn,które nie wymiotowały wcale
moja mama z kolei opowiadała, że "rzygała jak kot" a moje siostry myślały, że tez je to czeka a tu niespodzianka nie miały pawikow więc nie ma reguły:-)
mam pytanko jak dodac opis w stopce bo nie wiem
Zula calkowicie zgadzam się z Enya czasami taka pozorna rezygnacja przynosi niezłe niespodzianki
chociaż obecnie mam podobnie jak ty robie te badania ale jakoś przekonania i optymizmu brak
ale przychodzi kolejny dzień i mowie sobie, ze nie mogę sie poddać bo może jestem juz o krok od szczęścia... a może tylko się łudzę nie wiem......
też czasami sobie myslę, że cała młodośc początki małżeństwa zamiast być szczęśliwe u nas są okupione bólem i łzami
Zula calkowicie zgadzam się z Enya czasami taka pozorna rezygnacja przynosi niezłe niespodzianki
chociaż obecnie mam podobnie jak ty robie te badania ale jakoś przekonania i optymizmu brak
ale przychodzi kolejny dzień i mowie sobie, ze nie mogę sie poddać bo może jestem juz o krok od szczęścia... a może tylko się łudzę nie wiem......
też czasami sobie myslę, że cała młodośc początki małżeństwa zamiast być szczęśliwe u nas są okupione bólem i łzami
Misiajek powodzenia na inseminacji oby byla tak szczęśliwa jak u Enyi:-):-)
Zula prosiłaś o przypomnienie więc piszę: mama 5 Aniołków, mała macica, mutacja MTHFR 1298A/C heterozygota, AMH 0,5, p/ciała jajnikowe, zgodnośc tkankowa HLA
Leczenie prof. Kurpisz Poznań, szczepienia limfocytami teścia, w maju podchodze do szczepień z dawcą niespokrewnionym
obecnie biore tylko bromergon, do ciązy mam zamiar brac dhea ze wzgledu na to amh,
Leki w ciązy: bromergon, acard, clexane, luteina, folik 5mg
Zula prosiłaś o przypomnienie więc piszę: mama 5 Aniołków, mała macica, mutacja MTHFR 1298A/C heterozygota, AMH 0,5, p/ciała jajnikowe, zgodnośc tkankowa HLA
Leczenie prof. Kurpisz Poznań, szczepienia limfocytami teścia, w maju podchodze do szczepień z dawcą niespokrewnionym
obecnie biore tylko bromergon, do ciązy mam zamiar brac dhea ze wzgledu na to amh,
Leki w ciązy: bromergon, acard, clexane, luteina, folik 5mg
reklama
Podziel się: