reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Barbinko a ja tym razem Maline pomęcze, w końcu kupę kasy płacimy za ta wizytę , mam juz cała listę pytań do niego , nie pozbędzie sie mnie tak łatwo ;-)

reklama
IgM ma na szczęście ujemne
trzeba poczekać do wizyty wtedy Kurpisz zadecyduje czy teść się nadaje czy nie:baffled: szkoda tylko, ze jeszcze tak długo muszę czekać bo wizytę mam dopiero 29 października:wściekła/y:

ja już drugi miesiąc po kuracji Medrolem

chciałabym być już po jakiejś szczepionce

HEJ DZIEWCZYNY!Witam ponownie.I witam nowe dziewczyny.Ja leczę się u Tchórzewskiego.Jedyną radę jaką mogę udzielić to to,że przed pierwszą wizytą u profesora trzeba wziąć ze sobą wszystkie możliwe badania i ew. wypisy ze szpitala,z jakiegokolwiek oddziału.Tak zrobiłam i podejrzewam,że dzięki temu moja kieszeń nie została spłukana z pieniędzy.Pierwszą ciążę donosiłam bez problemów a potem 2 obumarły.Na pierwszej wizycie miałam ze sobą kartę z kardiologii,na podstawie której stwierdził,że na pewno przyczyna nie leży w tarczycy,miałam morfologię z rozmazem,analizę moczu,OB,biochemię-cukier,AST,ALT,cholesterol,CRP,jonogram,no i zestaw badań immunologicznych na nfz-AHA,ANA,ANCA,ACA,profil ANA.Na podstawie tego zlecił mojemu m tak:przeciwciała anty CMV,anty-HCV,WR,tradycyjnie HIV,AST,ALT,GGT,antygeny HbS,przeciwciała anty-HbS,a mnie dodatkowo przeciwciała APA, przeciwciała anty CMV, przeciwciała p/helico,subpopulacje limfocytów CD4/CD25,ocenę cytokin i współczynnika Th1/Th2.Z tego co zauważyłam to Malina jak leci wszystkim na dzień dobry zleca bez mała jednakowe badania,a Tchórzewski raczej na podstawie wywiadu i tego co się ze sobą przyniosło.Na początku wizyty powiedziałam mu ,że jak chce przejrzeć jakieś moje badania to nie ma problemu ,bo je mam ze sobą,myślałam,że odmówi,ale z takim entuzjazmem kazał je wyjąć jak najszybciej i pytał dlaczego od razu mu ich nie wyjęłam.Lekarze różnie na takie sytuacje reagują,więc wolałam się nie wychylać,po co się narażać,a tu o!na ich podstawie już stwierdził,że ma kierunek mniej więcej gdzie szukać i zlecił dodatkowe.A u mnie bez zmian,ciąży jak nie widać tak nie widać:-(,moje zielone światło zaczyna zmieniać się powoli na pomarańczowe,zostały mi 2 cykle.Nie rozumiem tylko jednego.Miałam brać duphaston na regulację cyklu,od 15 do 24 dc.Cykle mam 35 dniowe.pomimo,że brałam dupka @ dostałam w 34 dniu.Czy jest możliwe ,że ten lek mógł doprowdzić do tego ,że nie zaszłam w ciąże,jeśli w tych dniach kiedy go brałam powinnam mieć owulację?Może ktoś coś na ten temat wie?Bo ja już nie wiem co myśleć.Teraz biorę clo..

Enyo!
Piszę:) Nie opuściłam Was, tylko jakoś przeraziłam się tymi ANa i stwierdziłam że lepiej będę się czuła nie czytając... Sama już nie wiem...

Co u mnie?
Jestem po 2 szczepieniach i czekam na wynik testu MLR- powinnam już poznać w poniedziałek:)
Ciekawa jestem jaki będzie. Dzwoniłam podpytać o wyniki, ale jeszcze we czwartek ich nie było, Pani radziła zadzwonić w poniedziałek... więc tak zrobię.

Ja szczepienia przeszłam bardzo łagodnie, jak wspomniałam wcześniej po pierwszej, na drugi dzień chodziłam po górach:) zaś po 2 nawet cieplejszych miejsc na przedramionach nie miałam. Ciekawa jestem jakie będą wyniki Testu...
Tak czy owak gdybym musiała się doszczepiać będę miała pulowane... tak zadecydował Malina. Powtarzałam jeszcze niektóre wyniki... czekam a wizyte mam na 14 października... jedzie ktoś????

Pozdrawiam Was wszystkie... To, że nie piszę... nie znaczy że mnie nie ma... jestem...

Mama 5 Aniołków

witajcie...
u mnie skomplikowało się na maksa ... wszystko lega w gruzach ... nie wiedząc jak i skąd w szpitalu wykryli u mnie krwawienie w głowie, jakiś skurcz naczyń i ciągle grozi mi niedotlenienie mózgu :-( leze już 2 tygodnie i właściwie mogę tylko ostrożnie wstawać do wc .... boję się, tak strasznie się boję ... już nawet spisuję rzeczy i prośby na wypadek gdyby ... :-( jaki to życie może być kruche ....:-( za tydzień czeka mnie kolejne badanie TK i myślę jakieś informacje jak jest ... :-( moja obecność tutaj póki co jest pod wielką niewiadomą ...
ściskam Was dziewczyny mocno

Hej
gogac spokojnie kochana, szybciutko minie i zobaczysz, ani się obejrzysz, a już po szczepieniach będzie :) trzymam kciuki za wizytę.
jura witaj znów :-) jesteśmy w podobnej sytuacji, ja mam teraz drugi cykl (nie wiem czy udany) i zostały mi jeszcze dwa do listopada, co do duphastonu to słyszałam, że blokuje owu i lepiej go brać po. Poczytaj może na ten temat albo zapytaj gina jakiegoś. Patrzę, że CLO bierzesz. Gin ci zalecił?
Truskawko witaj kochana :-) tak długo cię nie było. Obwiniam siebie, to moja wina bo ja zaczęłam to gadanie o tych ANA :-( ale ostatnio znów czytałam na boćku, że dziewczyny przy nich się szczepiły i było ok i wiem, że u ciebie też tak będzie!!!! Trzymam z całych sił kciuki za wynik MLR!!!!!
alusia kochanie co się stało? Wiedzą od czego? Kochana nie mogę uwierzyć, o Boże. My tutaj rozkminiamy z ciążami, a ty biedna leżysz i walczysz o swoje zdrowie. Kochana musi być dobrze, leż i oszczędzaj się, rodzina zapewne jest z Tobą. Ja pomodlę się za ciebie i twoje zdrowie,jestem myślami obok ciebie.

Hej dziewczynki,
dawno mnie nie było ale co jakiś czas Was podczytuje:-)
Byłam u Jerzak i mam zrobić kilka mutacji i dodatkowo 7 badań i usg u poleconego przez panią dr lekarza. Mam pytanie do dziewczyn, które robiły to usg jakie są terminy tzn. czy długo sie czeka na wizytę i czy ten lekarz ma możliwość wystawienia faktury?
Z góry dziękuję za info:-)

Alus.ia trzymaj się mocno odpoczywaj i wracaj do zdrowia na pewno wszystko będzie dobrze:-) a jak to w ogóle wyszło? źle się poczułaś miałaś jakieś objawy? co lekarze mówią?

Alusiu rany jestem przerażona tym co napisałaś PROSZĘ nie myśl tak jak to przedstawiłaś... Przecież na bank będziesz się leczyć i będzie dobrze. Pisz co lekarze mówią!

Jura z Malina nie jest do końca tak jak napisałaś. Moje wcześniejsze badania też oglądał i wiele uwzględnił. Wiec nie do końca daje wszystkim to samo. ... Co do dupka to jak najbardziej masz rację że może to być przyczyną braku owulacji. Jeśli cykle masz długie 35 dni to powinnaś go brać od mniej wiecej 22 dnia cyklu czyli już po owulacji a najlepiej ok 2 dni po owu jak mi jeden gin powiedział:)

reklama
Alusiu Boze trzymaj się Kochana:-(, jak nic jeszcze nie wiadomo, to nie zakładaj najgorszego, moja Ciocia miała jakieś dwa lata temu usunięty guzek przy mózgu, który uciskał , i lata jak fryga.
Teraz medycyna jest na takim poziomie, że wszsytko sie dobrze skończy , zobaczysz !!!
Truskawka bardzo się cieszę że wróciłaś :-) , tak myslałam że wolisz nie czytac, bo człowiek sie czuje skołowany, ja jednak ufam Malinie, w końcu leczy Dziewczyny z dobrym skutkiem już kilkanaście lat, i takich z ANA pewnie była cała masa, wiec jestem pewna że wie co robi :-)
zreszta nie ma potwierdzenia że ana prowadzą do poronień, a już brak hamowania owszem, wiec wybór jest prosty.
daj koniecznie znac jak wyniki testu ;-)
ps. ja po ostatniej szczepionce , następnego dnia zaliczyłam Giewont , wiec widzę że obie wariatki jesteśmy :)

Do góry