reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A ja wam powiem, że jestem tak nastraszona wpływem insuliny na ciążę, że od transferu nawet nie spróbowałam nic niedozwolonego, schudłam już prawie 3 kg w niecały miesiąc.... Polecam wam świetną książkę dra fuhrmana Trzy kroki do zdrowia - fajne, nowe podejście do diety, które mi bardzo odpowiada...
Martha - nastaw się u dubrawskiego że pierwsza wizyta niewiele rozwiąże, pewnie zrobi ci wykład o immunologii i przedstawi wizję pakietów badań wraz z cenami, wszystkie pakiety kilkutysieczne.... Ja się do dubrawskiego bardzo zrazilam, poszłam do niego z konkretną sprawą a wyszlam biedniejsza o 200 złotych i zła, bo powiedział mi, że zobaczymy się jak poronie jeszcze parę razy i żebym zastanowila się który pakiet badań wybiorę - podstawowy ok. Kilku tysięcy czy "fajerwerki" za ok. 8 tysięcy. Przy okazji w ogóle nie zainteresował się jakie badania już zrobiłam, a zrobiłam ich sporo. Przepraszam jeśli cię do niego zrazam, ale ja wolałabym wydać te pieniądze na co innego, chociażby na wizytę u innego lekarza....

reklama
sykatynka dzięki za opinię, i tak chcę spróbować. Póki co chodziłam tylko do lakalnych "znachorów" i mam już dosyć mimo wszystko mam nadzieję że jednak coś nowego wniesie u mnie...
Apolinka a jakie są twoje odczucia po wizycie u niego, ty nadal do niego chodzisz?

Czy może mi któraś z Was kochane odp na pytanka
Mam do zrobienia badania:

JA:
KIR
p/c p/c fosfatydyloserynie (IgG Ig M)
p/c p/c fosfatydyloinozytolowi (Ig G IgM)
p/c p/c protrombinie (Ig G Ig M)

Test mikrocytotoksyczny- ja z M
Obecnosc p/c blokujacych allo MLR- ja z M

Czynnik V Leiden

Czy powinnam być w konkretnym dc?

Miałam robione z badaniami z Invicty Badanie na obecność mutacji G1619A w genie czynnika V układu krzepnięcia krwi-proakceleryny. Czy w takim razie to badanie Czynnik V Leiden mam już? Czy to co innego jest?

Martaha, ja byłam tylko raz i więcej nie pojechałam, spróbowałam Znów na zelaznym zestawie i się udało, jutro kończę 12 tydzień, w piątek mam usg genetyczne....ale boję się bardzo!
Pewnie pisałaś, ale niebardzo pamiętam, jaką u Ciebie jest historia ?

Apolinka u mnie były 2 puste jaja plodowe później zdrowa córeczka. Kolejno 2 razy obumarcie zarodka około 6-7 tygodnia i teraz ciąża biochemiczna beta wzrosła i spadła i okres się pojawił. 4 razy lyzeczkowanie. Badania dotyvhczas robione nic nie wykazały. Na zestawie clexane acard kwas foliowy i duphaston ciąża biochemiczna a wszystkie wcześniejsze bez leków. Ot cała historia...

Hej dziewczyny, nie było mnie jakiś czas, starałam się wyciszyć i dojść do siebie przed kolejnymi staraniami i podejść do niech na spokojnie. Mam dobre wieści - udało się, mamy 2 kreski. ostatni okres był 8 maja, więc jest jeszcze wcześnie, ale byłam już z tymi newsami u gina i kazał brać tylko duphaston 3 x 2 tabletki. Myślalam, ze dostane heparynę i encorton, ale powiedział że mi tego nie da, bo ma bardzo złe doświadczenia z tymi lekami. Byłam pewna że je dostanę w związku z podwyższonym mianem aTPO i dwoma pod rząd obumarciami dobrze rozwijającej się ciąży. teraz się martwię, bo boję sie że sytuacja się powtórzy. Mam się zgłosić do niego do szpitala za 2 tygodnie we wtorek i jeśli będzie widać rozwijającą sie ciążę, to mnie położy na leczenie. Ale co by to miało być za leczenie? strasznie, ale to strasznie się boję :(

Jo, jak czytam to co piszesz, to widzę swoją sytuację u mojej pierwszej ginki. Rozumiem, że można raz poronić, ale jak już się to stało min 2 razy, to od razu powinna włączyć jakieś leczenie (tak mi się wydaje przynajmniej).
A u Ciebie wyszło tylko aTPO? nie robiłaś innych przeciwciał? Przypomnij nam. Trzymam kciuki aby wszystko jednak było dobrze :tak:

Endokrynolog nie kazał robić innych przeciwciał z zakresu tarczycy. Robiłam antykardiolipinowe, ale wszystko w normie. TSH szybko rosło w ciązy, dostałam i biore euthyrox. Ufam temu ginekologowi, ale wszędzie w necie jest napisane, ze jak któraś miała aTPO podwyższone i niepowodzenia ciążowe za soba, to dostawała heparynę.

Ostatnia edycja:
A tak w ogóle to gratuluję 2 kresek!!! :-)
skoro ufasz lekarzowi, to musisz się tego trzymać :tak: i być dobrej myśli :) ja trzymam mocno kciuki i przesyłam mnóstwo &&&&&&&&&&&&

reklama
no ufam, ale jak się oczytałam, że każda dziewczyna która miała podwyższone miano przeciwciał aTPO - dostała heparynę, to już wątpię. Będę sobie pluła w brodę jeśli sytuacja znów się powtórzy, a ja tego nie sprawdzę z innym lekarzem.

Dziękuję za kciuki, trzymajcie mocno :) w sumie mam za sobą 3 poronienia, ale między pierwszym a drugim urodziłam synka...teraz były 2 pod rząd

Do góry