reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Rozumiem, że już masz dzieciątku przy pomocy prografu? Dobrze,że piszesz o tym słońcu, bo nie wiedziałam.

Wiesz co, jestem spokojna, już jestem pogodzona z losem, kiedyś już byłabym po 15 sikaczach, a teraz czekam z pokorą na betę , tak jak lekarz zalecił. Co ma być to będziesz teraz już na nic nie mam wpływu.
Masz rację, zrobiłaś wszystko co mogłaś jak najlepiej i teraz trzeba po prostu cierpliwie czekać. Niestety nie, Dzidziusiowi przestało bić serduszko w 8 tygodniu. Ale m.in. prawdopodobnie dzięki prografowi ta ciąża była najdłuższa ze wszystkich.
A możesz powiedzieć, na czym polega Twoja dieta przeciwzapalna?

reklama
Masz rację, zrobiłaś wszystko co mogłaś jak najlepiej i teraz trzeba po prostu cierpliwie czekać. Niestety nie, Dzidziusiowi przestało bić serduszko w 8 tygodniu. Ale m.in. prawdopodobnie dzięki prografowi ta ciąża była najdłuższa ze wszystkich.
A możesz powiedzieć, na czym polega Twoja dieta przeciwzapalna?
Przykro mi:( znam ten ból, ale wierzę,że los nam jeszcze wynagrodzi ✊🥹
Jeśli chodzi o dietę przeciwzapalną, to zrezygnowałam z nabiału i cukru i ograniczyłam gluten. Odstawiłam całkowicie alkohol, który piłam okazjonalnie oraz zrezygnowałam całkowicie z przetworzonej żywności.
Jem regularnie 4 posiłki dziennie i nie podjadam między nimi.

Mam tez ibs i różne nietolerancję, więc dieta była dobra i na moje rozkapryszone jelitka i aby pomoc płodności :)

Z supli stricte pod komórki NK i ibs od immunologa brałam colostrum na przemian z laktoferyną, resveratrol, maślan sodu, omegę.

Też wierzę, że jeszcze będzie pięknie 😘 Bardzo Cię podziwiam za wytrwałość jeśli chodzi o dietę. Moja pani immunolog też zaleciła taką dietę mojemu mężowi, bo zauważa związek między poronieniami, a problemami jelitowymi u mężczyzn. Od tego cyklu wyłączyliśmy u niego gluten i produkty mleczne w 100%. Choć przebadał się wzdłuż i wszerz i nie znamy przyczyny tych jego bóli brzucha..
Wiesz, u nas największą przyczyną były zrosty wewnętrznątrzmaciczne. Prawdopodobnie nabawiłam się ich zaraz po tym jak poznałam mojego męża, więc nigdy nie wpadliśmy, a później przez 1,5 roku starań miałam 2 ciąże biochemiczne. Po histeroskopii się udało pierwszy raz na trochę dłużej. Także tutaj te zrosty dobrze "pasują". Wszystkie wyniki u mnie ok, jedynie mutacja mtfhr i pai hetero, więc dla bezpieczeństwa brałam acard i heparynę. Dostałam też encorton, prograf i intralipid od mojej doktor. Ale miałam - wydaje mi się - objawy złego zagnieżdżenia, plamienia, krwotoki, poronienie. Doktor mówi, że to właśnie może mieć związek z białkami zapalnymi w nasieniu męża, że macica reaguje agresywnie i odrzuca zarodek, dlatego teraz ma obowiązkową dietę bez żadnych odstępstw. No i w histopatologii wyszły mi wysokie NK maciczne mimo dużych dawek leków immunosupresyjnych, co jest dziwne..
A jak jest u Ciebie?

Też wierzę, że jeszcze będzie pięknie 😘 Bardzo Cię podziwiam za wytrwałość jeśli chodzi o dietę. Moja pani immunolog też zaleciła taką dietę mojemu mężowi, bo zauważa związek między poronieniami, a problemami jelitowymi u mężczyzn. Od tego cyklu wyłączyliśmy u niego gluten i produkty mleczne w 100%. Choć przebadał się wzdłuż i wszerz i nie znamy przyczyny tych jego bóli brzucha..
Wiesz, u nas największą przyczyną były zrosty wewnętrznątrzmaciczne. Prawdopodobnie nabawiłam się ich zaraz po tym jak poznałam mojego męża, więc nigdy nie wpadliśmy, a później przez 1,5 roku starań miałam 2 ciąże biochemiczne. Po histeroskopii się udało pierwszy raz na trochę dłużej. Także tutaj te zrosty dobrze "pasują". Wszystkie wyniki u mnie ok, jedynie mutacja mtfhr i pai hetero, więc dla bezpieczeństwa brałam acard i heparynę. Dostałam też encorton, prograf i intralipid od mojej doktor. Ale miałam - wydaje mi się - objawy złego zagnieżdżenia, plamienia, krwotoki, poronienie. Doktor mówi, że to właśnie może mieć związek z białkami zapalnymi w nasieniu męża, że macica reaguje agresywnie i odrzuca zarodek, dlatego teraz ma obowiązkową dietę bez żadnych odstępstw. No i w histopatologii wyszły mi wysokie NK maciczne mimo dużych dawek leków immunosupresyjnych, co jest dziwne..
A jak jest u Ciebie?
Przepraszam, odpisze Tobie jak się uspokoję, bo wlansie dostałam okres ... 6dpt. Miałam złe przeczucia, czułam,że w poniedziałek beta będzie zerowa, ale w życiu nie spodziewalabym się miesiączki tak szybko :(

Przepraszam, odpisze Tobie jak się uspokoję, bo wlansie dostałam okres ... 6dpt. Miałam złe przeczucia, czułam,że w poniedziałek beta będzie zerowa, ale w życiu nie spodziewalabym się miesiączki tak szybko :(
o nie, tak mi przykro :(... mocno przytulam i nie rozumiem dlaczego.. ale jesteś pewna że to miesiączka?

bardzo mi przykro 😢 przytulam wirtualnie.

Dziewczyny, a próbowaliście zioła ojca sorki?

Kochane!!!! To było plamienie implantacyjne!!!!! 🥹🥹🥹
Boszz co za piękny Dzień Matki!!! Od razu poleciałam na betę - 49,1!!!! ♥️♥️❤️❤️❤️❤️

Jestem w takim szoku!!! Bo tej krwi jest naprawdę sporo. Ale dziś już nie brałam heparyny i acardu.

Boszz co za piękny Dzień Matki!!! Od razu poleciałam na betę - 49,1!!!! ♥️♥️❤️❤️❤️❤️

Jestem w takim szoku!!! Bo tej krwi jest naprawdę sporo. Ale dziś już nie brałam heparyny i acardu.
ojaaa, gratuluję!! ❤️ ten dzień matki zapamiętasz na zawsze ❤️ tak coś czułam.. 😄🙈

reklama

Nie boisz się odstawić heparyny? Może lepiej zmniejszyć dawkę i odstawić acard, ale heparynę zachować?

Do góry