reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej.
Punkty 1,2, 3 i 5 pasują idealnie do tego co i mi dolega.
Dlatego obecnie jeszcze zanim będziemy się starać biorę plaquenil, aby zahamować i wytłumić mój układ immunologiczny, który odpowiada za traktowanie dziecka jako ciało obce.

Sam acard, heparyna i Encorton mi nie pomogły niestety.
3 poronienia miałam właśnie między 7 a 8 tygodniem.

Mam nadzieję, że Wam się uda ;)
calandraa, dziękuję za odpowiedź :)
A czy robiłaś badania genetyczne? Ja na swoje muszę jeszcze poczekać.
Zaczęłam się zastanawiać, czy Dzidziuś był zdrowy. Bo jeśli nie, taka odpowiedź układu immunologicznego (zwiększenie liczy komórek NK) byłaby w pewnym sensie "normalna".

reklama
Dziękuję, że piszecie o tych badaniach z bloczków parafinowych, bo do tej pory raczej była cisza na ten temat na forum.

@calandraa czy na ten przewlekły stan zapalny dostałaś jakiś antybiotyk "w ciemno", czy coś wyszło w jakimś posiewie? Robiłaś wymaz na chlamydia, urea i mucoplazme?

calandraa, dziękuję za odpowiedź :)
A czy robiłaś badania genetyczne? Ja na swoje muszę jeszcze poczekać.
Zaczęłam się zastanawiać, czy Dzidziuś był zdrowy. Bo jeśli nie, taka odpowiedź układu immunologicznego (zwiększenie liczy komórek NK) byłaby w pewnym sensie "normalna".
Hej.
Robiłam badanie genetyczne dziecka i to metoda najbardziej zaawansowaną jaka zna medycyna, czyli metoda mikromacierzy. W badaniu wyszło, że jest to dziewczynka i brak jakichkolwiek wad. Dziecko było zdrowe.

Pozdrawiam ;)

Dziękuję, że piszecie o tych badaniach z bloczków parafinowych, bo do tej pory raczej była cisza na ten temat na forum.

@calandraa czy na ten przewlekły stan zapalny dostałaś jakiś antybiotyk "w ciemno", czy coś wyszło w jakimś posiewie? Robiłaś wymaz na chlamydia, urea i mucoplazme?
Hej.
Właśnie w tym tygodniu idę na wizytę do poradni w celu ustalenia czy mogę jeszcze mieć jakiegoś aktywnego wirusa.

To poronienie było 6 lat temu, więc ciężko powiedzieć, czy teraz coś jeszcze mam.

A z tego co słyszałam to badanie z bloczków parafinowych istnieje od niedawna i wielu lekarzy jeszcze o nim nie wie.
Dlatego fajnie wiedzieć 😜

Hej dziewczyny, ten wątek otworzył mi się przypadkiem, ale myślę, że może mi tu pomożecie. Podchodziłam 4 razy do transferu in vitro, za pierwszym razem poronienie w 6 tyg., z drugiego mam syna. Trzeci w ogóle nie udany, beta wzrosła tylko do 9 w 11 dpt i czwarty teraz beta urosła do 4500 z nią ogromne nadzieje i nagle krwiak i pęcherzyk przestał się rozwijać, skończyło się poronieniem.
Jakie badania dodatkowe powinnam wykonać? Co Wam pomogło?

Witajcie, nie wiem, czy ten wątek jeszcze żyje, ale spróbuję.
Czy któraś z Was brała prograf przed transferem na wysokie komórki NK?

reklama
Do góry