reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej
Przyszła mi reszta wyników, mutacja PAI hetero, MTHFR również hetero
Miałam dzis wizytę u reumatologa, liczyłam że skieruje mnie na dalsze badania bądź da mi encorton
Stwierdził że immunologia nie jest przyczyną poronień, że poronienia to przypadki i żeby się nie faszerować lekami bo nic się takiego nie dzieje. Stwierdził że jestem niepoważna że tak szybko robiłam badania (mam na myśli te z test dna) bo są niewiarygodne

Tak się zastanawiam czy na stronach z receptami można zamówić encorton :/

reklama
Ja mam zespolantyfosfolipidowy, trombofilie, MTHFR, PAI, NK, ASA i cytokiny rozjechane :/ tez mi się wydaje, ze powinnam coś brać od owulacji bo inaczej kończę jak Ty wcześniej 3 biochemy, puste jajo i Ciąża pozamaciczna :(
A jak wynik był negatywny to odstawiałam spowrotem leki ? I czekałaś do kolejne owu?
Ja tez miałam zalecenia brać wszystko od testu dopiero i na razie jest ok (7+4). Ja bym koniecznie napisała do prof, ze miałaś biochemiczną, może zmieni zalecenia. Sa dziewczyny, ktore maja leki od owu. Na pai brałam acard do starań i mnie wystarczył. Może accofil się przyda wcześniej.

Hej
Przyszła mi reszta wyników, mutacja PAI hetero, MTHFR również hetero
Miałam dzis wizytę u reumatologa, liczyłam że skieruje mnie na dalsze badania bądź da mi encorton
Stwierdził że immunologia nie jest przyczyną poronień, że poronienia to przypadki i żeby się nie faszerować lekami bo nic się takiego nie dzieje. Stwierdził że jestem niepoważna że tak szybko robiłam badania (mam na myśli te z test dna) bo są niewiarygodne

Tak się zastanawiam czy na stronach z receptami można zamówić encorton :/
Zmień lekarza, bo to jakiś konował. Oczywiście, że immunologia ma wpływ na poronienia. Ciekawe co by u mnie powiedział na 11 poronień, przypadek? Chyba zabiłabym Go tam śmiechem [emoji41] jestem przebadana wzdłuż i wszerz, a poronienia to nie przypadek. O przypadku możemy mówić jakby zdarzyło się to 2, no góra 3 razy [emoji849] powodzenia w szukaniu lekarza [emoji1307] może szukaj Gina, który wypisze steryd

Zmień lekarza, bo to jakiś konował. Oczywiście, że immunologia ma wpływ na poronienia. Ciekawe co by u mnie powiedział na 11 poronień, przypadek? Chyba zabiłabym Go tam śmiechem [emoji41] jestem przebadana wzdłuż i wszerz, a poronienia to nie przypadek. O przypadku możemy mówić jakby zdarzyło się to 2, no góra 3 razy [emoji849] powodzenia w szukaniu lekarza [emoji1307] może szukaj Gina, który wypisze steryd
Powiem Ci ze sie zalamalam, na sam koniec powiedział że pewnie poronilam przez prolaktyne (28ng)...
Wiesz co ja chodzę do dwoch ginow i stwierdzili ze przez koronę boją się dawać sterydów przy staraniach bo to zbyt ryzykowne i dają dopiero przy teście
A z drugiej strony endokrynolog mówiła żeby brać mała dawkę od starań bo może być za późno, trochę czytałam i dziewczyny też już biorą przy staraniach

Ja tez miałam zalecenia brać wszystko od testu dopiero i na razie jest ok (7+4). Ja bym koniecznie napisała do prof, ze miałaś biochemiczną, może zmieni zalecenia. Sa dziewczyny, ktore maja leki od owu. Na pai brałam acard do starań i mnie wystarczył. Może accofil się przyda wcześniej.
Mam wizytę w środę u profesora. Acard biorę cały czas, zobaczę co mi powie.
gratuluje ciąży! Mam nadzieje, ze i mnie się w końcu uda! Trzyma mocno kciuki!

Powiem Ci ze sie zalamalam, na sam koniec powiedział że pewnie poronilam przez prolaktyne (28ng)...
Wiesz co ja chodzę do dwoch ginow i stwierdzili ze przez koronę boją się dawać sterydów przy staraniach bo to zbyt ryzykowne i dają dopiero przy teście
A z drugiej strony endokrynolog mówiła żeby brać mała dawkę od starań bo może być za późno, trochę czytałam i dziewczyny też już biorą przy staraniach
To może próbuj do tego endokrynologa uderzyć o encorton?

To może próbuj do tego endokrynologa uderzyć o encorton?
Zadzownilam do innej ginekolog, powiedziała że da mi receptę pod warunkiem że zrobię u niej badania. Pomyślałam że okej super i czy to będzie immunologia bo resztę mam zrobiona. A ona ze nie bo to bez sensu bo i tak się daje steryd, że zrobi poziomy witamin, morfologie mocz cytologia tarczyca jakieś mutacje i że wyjdzie mnie to 1200 zł. Powiedziałam jej ze mam to robione a ona ze ona akceptuje tylko wyniki że swoich laboratorium
Trudno, postaram się od rodzinnej to wyciągnąć a jak nie to są recepty online dopłaca się ale recepta jest, trudno...

Zadzownilam do innej ginekolog, powiedziała że da mi receptę pod warunkiem że zrobię u niej badania. Pomyślałam że okej super i czy to będzie immunologia bo resztę mam zrobiona. A ona ze nie bo to bez sensu bo i tak się daje steryd, że zrobi poziomy witamin, morfologie mocz cytologia tarczyca jakieś mutacje i że wyjdzie mnie to 1200 zł. Powiedziałam jej ze mam to robione a ona ze ona akceptuje tylko wyniki że swoich laboratorium
Trudno, postaram się od rodzinnej to wyciągnąć a jak nie to są recepty online dopłaca się ale recepta jest, trudno...
Ja pierdziele [emoji849] nawet nie wiedziałam, że teraz taki problem z tym Encortonem [emoji849] no nic, działaj i powodzenia [emoji4]

reklama

Ja bym na własną rękę nie działała. Spróbuj zmienić lekarza a twój gin nie chce dać recepty?

Do góry