reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej
Przyszła mi reszta wyników, mutacja PAI hetero, MTHFR również hetero
Miałam dzis wizytę u reumatologa, liczyłam że skieruje mnie na dalsze badania bądź da mi encorton
Stwierdził że immunologia nie jest przyczyną poronień, że poronienia to przypadki i żeby się nie faszerować lekami bo nic się takiego nie dzieje. Stwierdził że jestem niepoważna że tak szybko robiłam badania (mam na myśli te z test dna) bo są niewiarygodne

Tak się zastanawiam czy na stronach z receptami można zamówić encorton :/

reklama
Ja mam zespolantyfosfolipidowy, trombofilie, MTHFR, PAI, NK, ASA i cytokiny rozjechane :/ tez mi się wydaje, ze powinnam coś brać od owulacji bo inaczej kończę jak Ty wcześniej 3 biochemy, puste jajo i Ciąża pozamaciczna :(
A jak wynik był negatywny to odstawiałam spowrotem leki ? I czekałaś do kolejne owu?
Ja tez miałam zalecenia brać wszystko od testu dopiero i na razie jest ok (7+4). Ja bym koniecznie napisała do prof, ze miałaś biochemiczną, może zmieni zalecenia. Sa dziewczyny, ktore maja leki od owu. Na pai brałam acard do starań i mnie wystarczył. Może accofil się przyda wcześniej.

Hej
Przyszła mi reszta wyników, mutacja PAI hetero, MTHFR również hetero
Miałam dzis wizytę u reumatologa, liczyłam że skieruje mnie na dalsze badania bądź da mi encorton
Stwierdził że immunologia nie jest przyczyną poronień, że poronienia to przypadki i żeby się nie faszerować lekami bo nic się takiego nie dzieje. Stwierdził że jestem niepoważna że tak szybko robiłam badania (mam na myśli te z test dna) bo są niewiarygodne

Tak się zastanawiam czy na stronach z receptami można zamówić encorton :/
Zmień lekarza, bo to jakiś konował. Oczywiście, że immunologia ma wpływ na poronienia. Ciekawe co by u mnie powiedział na 11 poronień, przypadek? Chyba zabiłabym Go tam śmiechem [emoji41] jestem przebadana wzdłuż i wszerz, a poronienia to nie przypadek. O przypadku możemy mówić jakby zdarzyło się to 2, no góra 3 razy [emoji849] powodzenia w szukaniu lekarza [emoji1307] może szukaj Gina, który wypisze steryd

Zmień lekarza, bo to jakiś konował. Oczywiście, że immunologia ma wpływ na poronienia. Ciekawe co by u mnie powiedział na 11 poronień, przypadek? Chyba zabiłabym Go tam śmiechem [emoji41] jestem przebadana wzdłuż i wszerz, a poronienia to nie przypadek. O przypadku możemy mówić jakby zdarzyło się to 2, no góra 3 razy [emoji849] powodzenia w szukaniu lekarza [emoji1307] może szukaj Gina, który wypisze steryd
Powiem Ci ze sie zalamalam, na sam koniec powiedział że pewnie poronilam przez prolaktyne (28ng)...
Wiesz co ja chodzę do dwoch ginow i stwierdzili ze przez koronę boją się dawać sterydów przy staraniach bo to zbyt ryzykowne i dają dopiero przy teście
A z drugiej strony endokrynolog mówiła żeby brać mała dawkę od starań bo może być za późno, trochę czytałam i dziewczyny też już biorą przy staraniach

Ja tez miałam zalecenia brać wszystko od testu dopiero i na razie jest ok (7+4). Ja bym koniecznie napisała do prof, ze miałaś biochemiczną, może zmieni zalecenia. Sa dziewczyny, ktore maja leki od owu. Na pai brałam acard do starań i mnie wystarczył. Może accofil się przyda wcześniej.
Mam wizytę w środę u profesora. Acard biorę cały czas, zobaczę co mi powie.
gratuluje ciąży! Mam nadzieje, ze i mnie się w końcu uda! Trzyma mocno kciuki!

Powiem Ci ze sie zalamalam, na sam koniec powiedział że pewnie poronilam przez prolaktyne (28ng)...
Wiesz co ja chodzę do dwoch ginow i stwierdzili ze przez koronę boją się dawać sterydów przy staraniach bo to zbyt ryzykowne i dają dopiero przy teście
A z drugiej strony endokrynolog mówiła żeby brać mała dawkę od starań bo może być za późno, trochę czytałam i dziewczyny też już biorą przy staraniach
To może próbuj do tego endokrynologa uderzyć o encorton?

To może próbuj do tego endokrynologa uderzyć o encorton?
Zadzownilam do innej ginekolog, powiedziała że da mi receptę pod warunkiem że zrobię u niej badania. Pomyślałam że okej super i czy to będzie immunologia bo resztę mam zrobiona. A ona ze nie bo to bez sensu bo i tak się daje steryd, że zrobi poziomy witamin, morfologie mocz cytologia tarczyca jakieś mutacje i że wyjdzie mnie to 1200 zł. Powiedziałam jej ze mam to robione a ona ze ona akceptuje tylko wyniki że swoich laboratorium
Trudno, postaram się od rodzinnej to wyciągnąć a jak nie to są recepty online dopłaca się ale recepta jest, trudno...

Zadzownilam do innej ginekolog, powiedziała że da mi receptę pod warunkiem że zrobię u niej badania. Pomyślałam że okej super i czy to będzie immunologia bo resztę mam zrobiona. A ona ze nie bo to bez sensu bo i tak się daje steryd, że zrobi poziomy witamin, morfologie mocz cytologia tarczyca jakieś mutacje i że wyjdzie mnie to 1200 zł. Powiedziałam jej ze mam to robione a ona ze ona akceptuje tylko wyniki że swoich laboratorium
Trudno, postaram się od rodzinnej to wyciągnąć a jak nie to są recepty online dopłaca się ale recepta jest, trudno...
Ja pierdziele [emoji849] nawet nie wiedziałam, że teraz taki problem z tym Encortonem [emoji849] no nic, działaj i powodzenia [emoji4]

reklama

Ja bym na własną rękę nie działała. Spróbuj zmienić lekarza a twój gin nie chce dać recepty?

Do góry