dagmarie25
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi juz jestem trochę spokojniejsza
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pewnie że tak. jak przebijesz żyłkę to potem leci krew mi kiedyś cały czas się saczyla i musiałam z wacikiem chodzićDziewczyny mam pytanko czy zdarzyło się wam zrobić zastrzyk z clexane i po wyjeciu igły wyleciała wam spora ilość krwi ? Martwię się o dawkę leku...a do lekarza nie moge się dodzwonić
Ja sie wystraszyłam że dawka leku za mała będzie ale cóż za pare h kolejny zastrzyk to wytrzymam a Ty dalej w brzuszek robisz zastrzyki ? Ja już w boczki bardziej robie i mam dużo siniakow i mam stosowac lioton 1000 na to z przodu brzuszka juz nie robię. Jak tam kochana Twoja córeczka ? Nadrobiła wagowo ? Tak z ciekawości ile wazyla w 26/27tc ?Pewnie że tak. jak przebijesz żyłkę to potem leci krew mi kiedyś cały czas się saczyla i musiałam z wacikiem chodzić
Ja tak mialam kilka razy przez cala ciążę. Czasami krew dlugo sie saczyla. Mowilam ginowi to stwierdzil ze czasami tak sie zdarza i zebym nie zaprzatala sobie tym głowy.Dziewczyny mam pytanko czy zdarzyło się wam zrobić zastrzyk z clexane i po wyjeciu igły wyleciała wam spora ilość krwi ? Martwię się o dawkę leku...a do lekarza nie moge się dodzwonić
Ja przy większym brzuszku na polecenie lekarza robiłam w udo, tak bardzo wysoko od wewnętrznej części i to było też okJa sie wystraszyłam że dawka leku za mała będzie ale cóż za pare h kolejny zastrzyk to wytrzymam a Ty dalej w brzuszek robisz zastrzyki ? Ja już w boczki bardziej robie i mam dużo siniakow i mam stosowac lioton 1000 na to z przodu brzuszka juz nie robię. Jak tam kochana Twoja córeczka ? Nadrobiła wagowo ? Tak z ciekawości ile wazyla w 26/27tc ?
Dawka nie będzie za mała bo krew poszła A nie płyn. Zresztą dobrze że igła długa to nie tak łatwo aby płyn wypłynął mnie bardziej niż krew po zastrzyku martwi wybrzuszenie po zastrzyku. Mam wrażenie że wtedy nie idzie do organizmuJa sie wystraszyłam że dawka leku za mała będzie ale cóż za pare h kolejny zastrzyk to wytrzymam a Ty dalej w brzuszek robisz zastrzyki ? Ja już w boczki bardziej robie i mam dużo siniakow i mam stosowac lioton 1000 na to z przodu brzuszka juz nie robię. Jak tam kochana Twoja córeczka ? Nadrobiła wagowo ? Tak z ciekawości ile wazyla w 26/27tc ?
Wcale nie malutka. Przecież Helenka w 26+2 urodziła się z wagą 900 g. Normalna. Dziewczynki często są drobniejsze od chłopców, a moja Hela to był kawał baby jak na ten tydzienDawka nie będzie za mała bo krew poszła A nie płyn. Zresztą dobrze że igła długa to nie tak łatwo aby płyn wypłynął [emoji23] mnie bardziej niż krew po zastrzyku martwi wybrzuszenie po zastrzyku. Mam wrażenie że wtedy nie idzie do organizmu [emoji85]
Ja też już bardziej po bokach. Na samym brzuchu za bardzo boli. ;/ po lewej stronie mam wiece siniakow niż po prawej. A jak tobie zastrzyk to Malutka tak się kręci w brzuchu że nie mogę się skupić na zastrzyku. [emoji846]
Co do wagi to niestety nie dostaje kartki co wizytę z waga. Ale 28+1 wazyla 1100 g, więc koło 26+1 miała 830 g, koło 24+1 620 g. Od tych tygodni mi mówili. Ale zawsze była poniżej średniej [emoji848] taka chudzinka. No i ten brzuszek co 2 tygodnie dobrze A co dwa tygodnie za mały. Wiev ide w przyszły czwartek (30+1) na 3 prenatalne. Może bidulka ma coś z jelitami albo brzuszkiem.
Dlatego staram się nie patrzeć na te normy. Programy przy sprawach USG ciągle wyswietlaja normy opaete o centyle. Człowiek się naoglada i oczekuje że wszystko będzie pod linijkę.Wcale nie malutka. Przecież Helenka w 26+2 urodziła się z wagą 900 g. Normalna. Dziewczynki często są drobniejsze od chłopców, a moja Hela to był kawał baby jak na ten tydzien
Wszystkie pary z tym niskim allo maja zbliżone antygeny wiec spokojnie,ja miałam z mezem 3,4% wątpliwe ana3 , jakieś Pcna miałam dodatnie wiec teoretycznie szczepień mieć nie mogłam, potem powtórzyłam i tego już nie miałam wiec niewiem dlaczego były podwyzszone. No ale koniec końców i tak nie chciałam sie szczepić... Po owu dostałam steryd i clexane i Udało się donosić ciąże. Wcześniej dwie ciąże obumarłe