reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kurczę dziewczyny tak czytam te wasze wpisy teraz odnośnie tych szczepień i badań ja jadę na pierwsze szczepienie w środę mam tylko szczepienia od męża a tego badania allo mlr Malinowski mi nie zlecił i teraz nie wiem czy zrobić je na własna rękę czy jak ? Za co odpowiada to badanie jak ten mlr jest zerowy to co to znaczy ze nie idzie zajść w ciąże czy jak bo już się gubię w tym wszystkim.
Pierwsze szczepienie jest zwykle właśnie od męża, niektórym kobietom te wystarczają i po 3 szczepieniach robi się weryfikację i sprawdzacie na jakim poziomie jest allo mlr i jest jest powyżej 30% to dostajecie zielone światło do starań (ja dostałam już po 21%, ale przed staraniami jeszcze raz się doszczepilam samymi pulowanymi). Zaufaj lekarzowi, ja bym na Twoim miejscu teraz allo nie badała, poczekaj na te 3 obowiązkowe serie i zobaczycie jak wygląda u Was sytuacja :)

reklama
Kurczę dziewczyny tak czytam te wasze wpisy teraz odnośnie tych szczepień i badań ja jadę na pierwsze szczepienie w środę mam tylko szczepienia od męża a tego badania allo mlr Malinowski mi nie zlecił i teraz nie wiem czy zrobić je na własna rękę czy jak ? Za co odpowiada to badanie jak ten mlr jest zerowy to co to znaczy ze nie idzie zajść w ciąże czy jak bo już się gubię w tym wszystkim.
Kochana zaufaj profesorowi :)
Nie ma co robić badań na własną rękę. Moim zdaniem szczepienia to nie tylko mlr ale ja to się śmieje że odczulaja na męża ;) co Ci da info ze masz mlr 20 a po szczepieniach bedzie np 0 ? Zdarza sie i tak, grunt to ufac lekarzowi, mlr w koncu urośnie i ja 3mam kciuki zeby u Ciebie to bylo juz po 1 serii :) nie dokladaj sobie stresów robiąc badania na własną rękę :)

W takim razie zrobię dziewczyny tak jak radzicie. Macie racje trzeba w końcu komuś zaufać i być dobrej myśli a nie na zapas się martwić kurde musi się w końcu kiedyś udać [emoji4] bardzo wam dziękuje za odpowiedzi uspokoiłam się przynajmniej [emoji4]

Cześć 😊 Jakiś czas temu pytalam Was do jakiego lekarza się wybrać. I tak zdecydowałam się na Prof Malinowskiego. Wizytę mam 27.02 więc jeszcze troszkę. Od tego czasu Was podczytuje. I mam pytanie a nawet dwa pytania
1. Jestem z Trójmiasta i zastanawiam się jak to jest z drugą wizyta jak są już wyniki badań. Wiem, że na większość czeka się nawet 6 tyg. Ale czy na wizytę znowu będę miała czekać ok 3 miesięcy? Czy takie pacjentki przyjmuje jakoś,, inaczej,, dodatkowo?
2. I tu jeszcze mam takie pytanie z ciekawości do dziewczyn które miały bądź bd miały szczepienia od męża/dawcy czy nie ma szans aby te szczepienia zrobić w mieście w którym się mieszka?

Cześć 😊 Jakiś czas temu pytalam Was do jakiego lekarza się wybrać. I tak zdecydowałam się na Prof Malinowskiego. Wizytę mam 27.02 więc jeszcze troszkę. Od tego czasu Was podczytuje. I mam pytanie a nawet dwa pytania
1. Jestem z Trójmiasta i zastanawiam się jak to jest z drugą wizyta jak są już wyniki badań. Wiem, że na większość czeka się nawet 6 tyg. Ale czy na wizytę znowu będę miała czekać ok 3 miesięcy? Czy takie pacjentki przyjmuje jakoś,, inaczej,, dodatkowo?
2. I tu jeszcze mam takie pytanie z ciekawości do dziewczyn które miały bądź bd miały szczepienia od męża/dawcy czy nie ma szans aby te szczepienia zrobić w mieście w którym się mieszka?
Na wizytę drugą zwykle Profesor umawia około miesiąc od pierwszej a kilka dni wcześniej Panie z rejestracji zadzwonią czy są wszystkie wyniki i termin wizyty aktualny czy trzeba przełożyć np o tydzień.
My dojeżdżaliśmy do Łodzi z podkarpacia 5,5h w jedną stronę więc rozumiem ból dojazdów niestety szczepienia można zrobić tylko i wyłącznie w Klinice u Profesora.

Dziewczyny pliss pomozcie zinterpretowac ten wynik

Załączniki

• cytotoksyczny.jpg
    cytotoksyczny.jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 116
Cześć [emoji4] Jakiś czas temu pytalam Was do jakiego lekarza się wybrać. I tak zdecydowałam się na Prof Malinowskiego. Wizytę mam 27.02 więc jeszcze troszkę. Od tego czasu Was podczytuje. I mam pytanie a nawet dwa pytania

Kochana wszystko ustalacie już na pierwszej wizycie .
Jakieś 4-6 tygodni od badań następna wizyta u profesora . Omówienie wyników i plan działania . od tej wizyty co 2 tygodnie szczepienia ,późnej Mlr ( wyniki Ok 4 tyg ) wizyta i możliwe zielone światło .

Dziękuję bardzo za odpowiedzi 😘
Jeszcze nie wiem jakie leczenie u mnie zastosuje Profesor, bo z wyników które sama robiłam na własną rękę to wyszło, że NK mam za wysokie i ANA (dfs70). Ale nic innego z immunologi nie badalam. Ale tak z ciekawości zapytałam, bo jednak jak czytam tu czy na innych forach to jednak często lekarze zalecają te szczepienia.

reklama
Dziękuję bardzo za odpowiedzi [emoji8]
Jeszcze nie wiem jakie leczenie u mnie zastosuje Profesor, bo z wyników które sama robiłam na własną rękę to wyszło, że NK mam za wysokie i ANA (dfs70). Ale nic innego z immunologi nie badalam. Ale tak z ciekawości zapytałam, bo jednak jak czytam tu czy na innych forach to jednak często lekarze zalecają te szczepienia.

Z tego co się orientuje Malina leczy 95% szczepieniami.

Do góry