reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 ból biodra, problemy ze spaniem, ciągnięcia brzuszka :D ot ciąża :) mały kopie wieczorami taki ze az mnie juz momentami boli wcale sie nie dziwie ze macica ma dość i sie napina.
A jak u Ciebie ? Jak Ty sie czujesz ? Jak Twoje dziewczynki? :)
A jeszcze mam pytanko do Ciebie czy cukier 1h po śniadaniu na poziomie 96 nie jest za niski ? :) moje cukry ostatnio jakos nie chcą rosnąć powyzej 100... chyba ze zjem pączka to mam 120 po 1h xD
Kochana biodro mnie bolało w 1 i 2 ciąży od ok 26 tygodnia a ok 32 tygodnia był to ból taki ,że nie mogłam wstać z łóżka . Także współczuję. Jednocześnie moge CI tylko napisać, że w ciąży miałam ból biodra i ciągły katar zatokowy byłam przerażona bo po cc trzeba leżeć płasko ok 12 h bałam się , że się uduszę i ku mojemu zdziwieniu odrazu po cc ból biodra i katar zatokowy ustąpił. Który masz tydzień ?

reklama
Kochana biodro mnie bolało w 1 i 2 ciąży od ok 26 tygodnia a ok 32 tygodnia był to ból taki ,że nie mogłam wstać z łóżka . Także współczuję. Jednocześnie moge CI tylko napisać, że w ciąży miałam ból biodra i ciągły katar zatokowy byłam przerażona bo po cc trzeba leżeć płasko ok 12 h bałam się , że się uduszę i ku mojemu zdziwieniu odrazu po cc ból biodra i katar zatokowy ustąpił. Który masz tydzień ?
Ja juz mam tak ze czasem wstać nie mogę i boli akurat lewe biodro przez co mam problem ze spaniem na lewym boku bo ból straszny jak ucisne to biodro :( do poki nie rozchodze to rano chodzę jak kaczla xD tydzień mam 22 :)
Myślałam żeby kupić poduszke na odlezyny taka z dziura na środku i podkladac pod to biodro, może to jakoś pomoże :)
Kochana a co Twoja diabetolog mówiła o cukrze godzine po posiłku? Czy 96 to nie za nisko ? :)

Ostatnia edycja:
Od poronienia minęło 5 tygodni i 3 dni.

Czy warto jeszcze robić badania na zespół antyfosfolipidowy i w kierunku trombofilii czy już za późno?

10 dni temu bsta hCG wynosiła 17
Badania jest sens robić. Do 6 tyg po poronieniu utrzymują się na ogół hormony ciążowe i może gg właśnie tak że zespół antyfosfolipidowy ujawnia się tylko w ciąży, w tej trzeba brać heparyne w kolejnej ciąży. Heparyna profilaktycznie nie zaszkodzi tylko jak pisze poręczna będzie 100% płatna A cena wysoka bardzo. Co do trombofili polecam zrobić pakiet ze strony testdna.pl to ket badanie genetyczne więc nie ma znaczenia kiedy to zrobisz. Trombofilie to chyba 330 zł k ile się nic nie zmieniło. Zespół antyfosfolipidowy to 5 badań, cena zależy od labu ale myślę że około 250zl

U nas po cc po 6h kazali wstawać już...

Co do bólu biodra mnie bolało też pod koniec jak lezalam na boku i to była masakra. Ale to był typowo bolid zbyt dużego obciążenia i niestety szybko nie minął...

A wgl czemu te badanie musi być wykonane do 6 tygodni po poronieniu? Jeśli wykona się później to nic nie wyjdzie?

Czy coś się stanie jeżeli bez badań itp będę brała zastrzyki z heparyny w kolejnej ciąży?

Mnie lekarz wręcz zalecał przeciwnie-zrobić je po 3 miesiącach. Różne są szkoły. Przy czym zdarza się, ze zespół antyfosfolipidowy występuje tylko w czasie ciąży stad te 6 tygodni.

@Marthi a u Przybycienia bylas na monitoringu
Dziewczyny ktora z was byla ostatnio na monitoringu u Przybycienia???????????????Dalej czekamy w kolejce czy jakos sie zmienilo

@Marthi a u Przybycienia bylas na monitoringu
Dziewczyny ktora z was byla ostatnio na monitoringu u Przybycienia???????????????Dalej czekamy w kolejce czy jakos sie zmienilo
Ja bylam na wizycie u pana doktora przed jego urlopem ale na umówiona godzinę także obyło się bez kolejek ale na forum dziewczyny piszą ze w Tarnowie na monitoring są kolejki wiec pewnie teraz po urlopie tym bardziej nie wiem tylko jak to wyglada w Krakowie bo chodze do Tarnowa do pana dr

Dziewczyny jestem załamana odebrałam wyniki allo mlr po szczepieniach (wyniki w załącznikach )
Wcześniej przed szczepieniami wynosiło 18.4 %
Prosze o pomoc rady

Zdjęcia allo mlr

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 89
  • image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 99
reklama
Kochana a jakie szczepienia miałaś i ile ? Od męża czy maz plus dawca ? Pewnie trzeba będzie sie doszczepić :(
@roki_1991 mi mówili ze to przez relaksyne tak mnie boli to biodro :( mam nadzieje ze po porodzie przejdzie szybko.... gorzej ze mam problem bo to lewe biodro i ciezko spac na lewym boku xD
Tak od męża były szczepienia 2 serie
Jestem załamana

Do góry