@Destino - Kochana nie masz łatwo, ale cieszę się, że mimo tego nie gniewasz się na los i tak bardzo kochasz te swoje łobuzy. Czy lekarze coś mówią nt. Helci i tego braku insyntkowego zachowania? Czy nad tym można jakoś pracować? Oskarek rozwija się lepiej z tego, co rozumiem, a jest z Wami cały czas czy chodzi do żłobka jakiegoś czy coś?
@Oczekujaca123 - Witaj, przepraszam, przeoczyłam Cię. Zdrówka dla Twoich bliźniaków i dużo sił na każdy dzień!
@basiawol - Mi odradził Accofil bo stwierdził, że P. się coś pomyliło z nim przy moich wynikach i, że zaleca się go starszym kobietom albo przy invitro czy coś na lepszą implantację i opisał mi cały mechanizm... Akurat tutaj wydaje mi się, że nie do końca ten lekarz skumał zamysł Paśnika i przedstawił Accofil z zupełnie innego punktu widzenia (on to nazywał konkretnie, ale za cholere Ci tego nie powtorze), w każdym razie wywnioskowałam, że każdy z nich jakby na inną potrzebe używa Accofil w swojej praktyce i może stąd brak nici porozumienia... Mi Paśnik zlecił Accofil, ale pamiętam, że wtedy po wizycie wyszłam z zamysłem, że to tak może trochę na siłę i nie wiem czy to dla mnie. Teraz mam totalnie wymieszane. Nawet napisałam wczoraj do Paśnika, odpisał mi i zaprosił na wizytę żebyśmy pogadali i chyba pojadę jeszcze ten jeden raz... Masz rację Roxie brała Accofil i uważa, że dzięki niemu się udało pewnie. Ja też byłam u Przybycienia!
@roki_1991 - Dziękuję;* Ile Twoja córunia już ma? fajnie, że widać efekty ćwiczeń i dobrze się rozwija, oby tak dalej! Myślicie o drugim?
@Charlotte21 - WOW! Gratuluję, nie wiedziałam o Twojej ciąży. Ależ to już minęło skoro dobijasz do 24tc.
Co to za pomyłkę miałaś na prenatalnych???? :O
@Żana10 - Witaj, na p/c plemnikowe u męża pewnie dostaniecie steryd; Medrol albo Metypred czy jakoś tak.
@dagmarie25 - Dzięki za odpowiedź. Czytałam właśnie o tym Enbrelu i widziałam, że to na różne schorzenia (łuszczyca, zapalenie i sztywnienie kręgosłupa, stawy itd), ale właśnie w opisach odwołują się, że to dziąła immunosupresyjnie na TNF Alfa, że jakoś to TNF usypia czy coś... może to lek dla mnie? Tak jak poczytałam o tym to sobie pomyślałam, że ostatnio mnie ciągle boli kręgosłup więc może faktycznie coś tam się dzieje, mam jakiś stan zapalny i stąd mi tak to TNF alfa wyrzuciło... kto wie. Kojarzysz może ile ten Enbrel kosztuje?
Co do samego planu - myślę nad nim i ciągle się zastanawiam... ale może warto zaufać.
Co do Metypredu - androlog dał mężowi duża dawkę bo ma Metypred 16 mg, ale brać po 4 tabletki dziennie z uwagi na te silne p/c plemnikowe (47 i 70%). Powiedział, że chodzi mu tu też o proces spermatogenezy i że jak będzie to brał przez 3 cykle (czyli np. ma brać 7 dni w lutym, 7 dni w marcu i 7 dni w kwietniu), i ze jak ostatni raz weźmie 2 tyg przed planowanym IUI to będzie to dla niego wystarczająca ochronka i że sperma się też lekko odbuduje i poprawi przez te 3 cykle.
Z tego, co pamiętam Twój mąż brał Medrol 8mg, a mojemu wyjdzie 64mg dziennie... to dużo i może stąd taka strategia... Mowil, ze u niego nie jedna para juz miala taki plan i z powodzeniem sie udalo...
Ale daleko już zaszłaś ;* Gratuluję. Bez schiz chyba się nie obejdzie, ale już jesteś bliżej porodu niż dalej. Szybko zleci