reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny może to glupie pytanie ale czy do invimedu może rejestrować się każda czy tylko pary które podchodzą do in vitro.Chcialam się zarejestrować do ginekologa i tylko tam jest dostępny.

reklama
Ja tez mam glupie pytanie.... proszę Was o rade. Mialam iść z mężem na domowke do znajomych bedzie tam okolo 6-7 dzieciaczkow w wieku przedszkolnym. A ja boję sie isc ze wzgledu na infekcje. Boję się ze zarazę się jakaś parwowiroza czy czyms podobnym i zaszkodze małemu. Co wy byście zrobily ?

Ja tez mam glupie pytanie.... proszę Was o rade. Mialam iść z mężem na domowke do znajomych bedzie tam okolo 6-7 dzieciaczkow w wieku przedszkolnym. A ja boję sie isc ze wzgledu na infekcje. Boję się ze zarazę się jakaś parwowiroza czy czyms podobnym i zaszkodze małemu. Co wy byście zrobily ?
Idź na imprezę ja całą ciąże chodzę po przedszkolach , żlobkach itd. Jak masz się zarazić to może stać sie wszędzie w sklepie atpece, kinie u rodziców itd.

Dziewczyny może to glupie pytanie ale czy do invimedu może rejestrować się każda czy tylko pary które podchodzą do in vitro.Chcialam się zarejestrować do ginekologa i tylko tam jest dostępny.
Wszyscy mogą się zapisać gdzie chcą. W klinikach to nie tylko pary od in vitro ale i innych problemach z płodnością

I ja bym oczywiście poszła. Takie izolowanie to nic dobrego, bo zarazki czaja się wszędzie ;)

@dagmarie25 oczywiście, że idź :) Ja do 10 tc zawsze pracowałam wśród dzieci i wśród infekcji, katarów itp. Do tej pory nic nie załapałam. Co innego z moim układem moczowym. Wystarczy, że do galerii pójdę i usiądę na deskę. :)

Mam inne też pytanie do Was dziewczyny. Chodzę do endokrynologa w ciąży i mam taki mały problem, bo nie bardzo moja lekarka wie jak postępować. Płacę 150 zł, aby powiedziała mi, że raczej wszystko w normie.
TSH ciągle mi skacze od 2 do 3. Normę w II trymestrze mam do 2,35. Dzisiaj sobie robiłam badania i znowu przez dwa tygodnie z 2,03 wskoczyło do 2,76 biorąc ciągle te same dawki. Natomiast ft4 spadło...
I teraz jak będę działa zbić TSH większą dawką leku, to ft4 spadnie co też nie jest dobre. Co robić?
Lekarka zaleciła mi Letrox 75, a dwa razy w tygodniu Letrox 88. Ostatnio jak mi się wyniki polepszyły to wydaej mi się, ze czasem się pomyliłam i często brałam większą dawkę częściej.
Pytałam o to, czy wynik TSH około 2 jest prawidłowy, to zapewniła, że tak. Bo norma 1-1,5 jest przy staraniach.
Co sądzicie?

Bierz letrox 75 codziennie rano między godziną 5-7. Jak to nie pomoże to zwiększ dawkę. A ft4 teraz odpuść. Liczy się TSH by było w normie. To normalne że przy modulacji tsh ulega zmianie wartość ft4. Przypomnij jeszcze czy masz niedoczynność czy Hashimoto. Bo jeśli hashi to unikaj witamin z jodem
I jeszcze jedno bierzesz na czczo ok godziny przed jedzeniem i popijasz nie2ielka ilością wody
@dagmarie25 oczywiście, że idź :) Ja do 10 tc zawsze pracowałam wśród dzieci i wśród infekcji, katarów itp. Do tej pory nic nie załapałam. Co innego z moim układem moczowym. Wystarczy, że do galerii pójdę i usiądę na deskę. :)

Mam inne też pytanie do Was dziewczyny. Chodzę do endokrynologa w ciąży i mam taki mały problem, bo nie bardzo moja lekarka wie jak postępować. Płacę 150 zł, aby powiedziała mi, że raczej wszystko w normie.
TSH ciągle mi skacze od 2 do 3. Normę w II trymestrze mam do 2,35. Dzisiaj sobie robiłam badania i znowu przez dwa tygodnie z 2,03 wskoczyło do 2,76 biorąc ciągle te same dawki. Natomiast ft4 spadło...
I teraz jak będę działa zbić TSH większą dawką leku, to ft4 spadnie co też nie jest dobre. Co robić?
Lekarka zaleciła mi Letrox 75, a dwa razy w tygodniu Letrox 88. Ostatnio jak mi się wyniki polepszyły to wydaej mi się, ze czasem się pomyliłam i często brałam większą dawkę częściej.
Pytałam o to, czy wynik TSH około 2 jest prawidłowy, to zapewniła, że tak. Bo norma 1-1,5 jest przy staraniach.
Co sądzicie?

Bierz letrox 75 codziennie rano między godziną 5-7. Jak to nie pomoże to zwiększ dawkę. A ft4 teraz odpuść. Liczy się TSH by było w normie. To normalne że przy modulacji tsh ulega zmianie wartość ft4. Przypomnij jeszcze czy masz niedoczynność czy Hashimoto. Bo jeśli hashi to unikaj witamin z jodem
I jeszcze jedno bierzesz na czczo ok godziny przed jedzeniem i popijasz nie2ielka ilością wody
Biorę właśnie Letrox o 6.30 Rano. Kładę się spać i potem budzę się na 7.30 i biorę Encoeton (bo mi kazali przed 8 brać). Więc na pewno czekam odpowiednio dużo jeżeli chodzi o to. Już leki biorę 3 rok więc nauczyłam się tego pilnować. ;)
Mam niedoczynność tarczycy.
To mi na wizycie kazała zwracać uwagę na ft4 właśnie. ;) ale zwiększa sobie dawkę. Zamiast 2 razy w tygodniu 88 będę brała co drugi dzień i za tydzień sprawdze. Pójdę do mojej poprzedniej endokrynolog. Ona mnie słuchała jak mówiłam jej że mój organizm musi dostać więcej n raz aby ruszył.

@Charlotte21 też mam niedoczynność tarczycy i też mam przeboje z endo moim zdaniem mało jest dobrych fachowców w tej dziedzinie. Ja mam problem bo muszę lezec i nawet nie mam jak zrobić badania krwi a w moim mieście nie ma opcji żeby dojezdzali do domu:/ może poszukaj jakiegoś innego endo który będzie pewien co robic

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pomóżcie które miały krwiaka w ciąży, mam teraz przy sikaniu na papierze ciemne brunatne plamienie czy to może się oczyszcza?

Do góry