reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny może to glupie pytanie ale czy do invimedu może rejestrować się każda czy tylko pary które podchodzą do in vitro.Chcialam się zarejestrować do ginekologa i tylko tam jest dostępny.

reklama
Ja tez mam glupie pytanie.... proszę Was o rade. Mialam iść z mężem na domowke do znajomych bedzie tam okolo 6-7 dzieciaczkow w wieku przedszkolnym. A ja boję sie isc ze wzgledu na infekcje. Boję się ze zarazę się jakaś parwowiroza czy czyms podobnym i zaszkodze małemu. Co wy byście zrobily ?

Ja tez mam glupie pytanie.... proszę Was o rade. Mialam iść z mężem na domowke do znajomych bedzie tam okolo 6-7 dzieciaczkow w wieku przedszkolnym. A ja boję sie isc ze wzgledu na infekcje. Boję się ze zarazę się jakaś parwowiroza czy czyms podobnym i zaszkodze małemu. Co wy byście zrobily ?
Idź na imprezę ja całą ciąże chodzę po przedszkolach , żlobkach itd. Jak masz się zarazić to może stać sie wszędzie w sklepie atpece, kinie u rodziców itd.

Dziewczyny może to glupie pytanie ale czy do invimedu może rejestrować się każda czy tylko pary które podchodzą do in vitro.Chcialam się zarejestrować do ginekologa i tylko tam jest dostępny.
Wszyscy mogą się zapisać gdzie chcą. W klinikach to nie tylko pary od in vitro ale i innych problemach z płodnością

I ja bym oczywiście poszła. Takie izolowanie to nic dobrego, bo zarazki czaja się wszędzie ;)

@dagmarie25 oczywiście, że idź :) Ja do 10 tc zawsze pracowałam wśród dzieci i wśród infekcji, katarów itp. Do tej pory nic nie załapałam. Co innego z moim układem moczowym. Wystarczy, że do galerii pójdę i usiądę na deskę. :)

Mam inne też pytanie do Was dziewczyny. Chodzę do endokrynologa w ciąży i mam taki mały problem, bo nie bardzo moja lekarka wie jak postępować. Płacę 150 zł, aby powiedziała mi, że raczej wszystko w normie.
TSH ciągle mi skacze od 2 do 3. Normę w II trymestrze mam do 2,35. Dzisiaj sobie robiłam badania i znowu przez dwa tygodnie z 2,03 wskoczyło do 2,76 biorąc ciągle te same dawki. Natomiast ft4 spadło...
I teraz jak będę działa zbić TSH większą dawką leku, to ft4 spadnie co też nie jest dobre. Co robić?
Lekarka zaleciła mi Letrox 75, a dwa razy w tygodniu Letrox 88. Ostatnio jak mi się wyniki polepszyły to wydaej mi się, ze czasem się pomyliłam i często brałam większą dawkę częściej.
Pytałam o to, czy wynik TSH około 2 jest prawidłowy, to zapewniła, że tak. Bo norma 1-1,5 jest przy staraniach.
Co sądzicie?

Bierz letrox 75 codziennie rano między godziną 5-7. Jak to nie pomoże to zwiększ dawkę. A ft4 teraz odpuść. Liczy się TSH by było w normie. To normalne że przy modulacji tsh ulega zmianie wartość ft4. Przypomnij jeszcze czy masz niedoczynność czy Hashimoto. Bo jeśli hashi to unikaj witamin z jodem
I jeszcze jedno bierzesz na czczo ok godziny przed jedzeniem i popijasz nie2ielka ilością wody
@dagmarie25 oczywiście, że idź :) Ja do 10 tc zawsze pracowałam wśród dzieci i wśród infekcji, katarów itp. Do tej pory nic nie załapałam. Co innego z moim układem moczowym. Wystarczy, że do galerii pójdę i usiądę na deskę. :)

Mam inne też pytanie do Was dziewczyny. Chodzę do endokrynologa w ciąży i mam taki mały problem, bo nie bardzo moja lekarka wie jak postępować. Płacę 150 zł, aby powiedziała mi, że raczej wszystko w normie.
TSH ciągle mi skacze od 2 do 3. Normę w II trymestrze mam do 2,35. Dzisiaj sobie robiłam badania i znowu przez dwa tygodnie z 2,03 wskoczyło do 2,76 biorąc ciągle te same dawki. Natomiast ft4 spadło...
I teraz jak będę działa zbić TSH większą dawką leku, to ft4 spadnie co też nie jest dobre. Co robić?
Lekarka zaleciła mi Letrox 75, a dwa razy w tygodniu Letrox 88. Ostatnio jak mi się wyniki polepszyły to wydaej mi się, ze czasem się pomyliłam i często brałam większą dawkę częściej.
Pytałam o to, czy wynik TSH około 2 jest prawidłowy, to zapewniła, że tak. Bo norma 1-1,5 jest przy staraniach.
Co sądzicie?

Bierz letrox 75 codziennie rano między godziną 5-7. Jak to nie pomoże to zwiększ dawkę. A ft4 teraz odpuść. Liczy się TSH by było w normie. To normalne że przy modulacji tsh ulega zmianie wartość ft4. Przypomnij jeszcze czy masz niedoczynność czy Hashimoto. Bo jeśli hashi to unikaj witamin z jodem
I jeszcze jedno bierzesz na czczo ok godziny przed jedzeniem i popijasz nie2ielka ilością wody
Biorę właśnie Letrox o 6.30 Rano. Kładę się spać i potem budzę się na 7.30 i biorę Encoeton (bo mi kazali przed 8 brać). Więc na pewno czekam odpowiednio dużo jeżeli chodzi o to. Już leki biorę 3 rok więc nauczyłam się tego pilnować. ;)
Mam niedoczynność tarczycy.
To mi na wizycie kazała zwracać uwagę na ft4 właśnie. ;) ale zwiększa sobie dawkę. Zamiast 2 razy w tygodniu 88 będę brała co drugi dzień i za tydzień sprawdze. Pójdę do mojej poprzedniej endokrynolog. Ona mnie słuchała jak mówiłam jej że mój organizm musi dostać więcej n raz aby ruszył.

@Charlotte21 też mam niedoczynność tarczycy i też mam przeboje z endo moim zdaniem mało jest dobrych fachowców w tej dziedzinie. Ja mam problem bo muszę lezec i nawet nie mam jak zrobić badania krwi a w moim mieście nie ma opcji żeby dojezdzali do domu:/ może poszukaj jakiegoś innego endo który będzie pewien co robic

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pomóżcie które miały krwiaka w ciąży, mam teraz przy sikaniu na papierze ciemne brunatne plamienie czy to może się oczyszcza?

Do góry