reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mi się rozjechały :D przd szczepieniami było idealnie po kiepsko ale nie wynikałam w to bo Malina stwierdzil ze najważniejsza jest reakcja organizmu na szczepienie i ze tym mam sie nie martwic to sie nie martwiłam :) myślę ze accofil i encorton załatwią sprawę cytokin

Accofil zalecił mi Paśnik, na ostatniej wizycie (we wrześniu), ale bez widoku tych badan. Je robiłam teraz bo androlog męża (który jest tez immunologiem) je zlecił wraz z tymi limfocytami Tregulowanymi. A z uwagi na jakie głównie wyniki zlecił Ci Malina szczepienia, jak mogę dopytać? :*

reklama
Accofil zalecił mi Paśnik, na ostatniej wizycie (we wrześniu), ale bez widoku tych badan. Je robiłam teraz bo androlog męża (który jest tez immunologiem) je zlecił wraz z tymi limfocytami Tregulowanymi. A z uwagi na jakie głównie wyniki zlecił Ci Malina szczepienia, jak mogę dopytać? :*
Nie powiem Ci kochana bo nie wiem :D ja bardzo chciałam szczepienia i juz na 1 wizycie mówiłam mu ze ja przyjechałam po szczepionki :)

Dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Niech się nam wszystkim spełnią marzenia i starczy siły do walki o nasze szczęście <3

Mam pytanie na temat ANA - wyszło mi ANA 1:320, ENA ujemny, ANA ujemny. Czy na to ANA2 coś się zaleca? Bo mój immunolog oglądając wyniki tylko zasugerowała w przypadku pozytywnego testu HDcz w dawce profilaktycznej (pewnie ze względu na PAI-1). Ale wolę się u was podpytać jak z doświadczenia macie. Widzę że czasem zalecany jest Encorton ale nie wiem czy to w związku z tym czy cos innego?

Dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Niech się nam wszystkim spełnią marzenia i starczy siły do walki o nasze szczęście <3

Mam pytanie na temat ANA - wyszło mi ANA 1:320, ENA ujemny, ANA ujemny. Czy na to ANA2 coś się zaleca? Bo mój immunolog oglądając wyniki tylko zasugerowała w przypadku pozytywnego testu HDcz w dawce profilaktycznej (pewnie ze względu na PAI-1). Ale wolę się u was podpytać jak z doświadczenia macie. Widzę że czasem zalecany jest Encorton ale nie wiem czy to w związku z tym czy cos innego?

Heparyna to nie że względu na a na, tylko raczej pai. A na tak niskie miano pewnie nie zleci nic.a robiłaś może profil ana3?

Hej, tak tak heparyna przez PAI. A ANA3 robiłam i wyszło ujemne. Zastanawiałam się tylko w takim razie skąd się bierze często Encorton tutaj

Encorton jest na problemy immunomogicz, między innymi na ana właśnie. Ale wydaje mi się że przy tak niskim zmianie jakie tobie wyszło i ujemnym panelu ana3 nie będzie powodu do sterydu. Choć wiadomo że decyzja twoja i lekarza ;)

Encorton jest na problemy immunomogicz, między innymi na ana właśnie. Ale wydaje mi się że przy tak niskim zmianie jakie tobie wyszło i ujemnym panelu ana3 nie będzie powodu do sterydu. Choć wiadomo że decyzja twoja i lekarza ;)
Dziękuje @roki_1991 . ostatnim razem niestety do nas należała decyzja z heparyną (bardziej do mnie nawet i poszłam za nową decyzją towarzystwa gin. dotyczącą mutacji bo o reszcie moich problemów genetyczno-immunologicznych wtedy nie miałam pojęcia) i nie wiadomo czy to by coś zmieniło, ale siedzi mi to gdzieś więc teraz wolę się do-edukować zawczasu :)

Hej dziewczyny ;) byłam dzisiaj na Usg. Z Malutka wszystko dobrze. ;) główka, brzuszek, kości, wszystko ok. Szybką zamkniętą na 4 cm. Jedyne co jest na granicy to łożysko. Trochę podobno się obniżyło. Mam zakaz dźwigania i współżycia (którego i tak jeszcze nie było za pozwoleniem ) ;/ ;) miała może któraś z Was taki problem ?

reklama
@Charlotte21 moja siostra w ostatniej ciąży miała łożysko przodujace, nisko ułożone. Urodziła przez cc w 40tc :) oszczędzaj się, duzo odpoczywaj i będzie ok. Ktory masz tc ? :)
Ja już świruje bo 2 tyg bez usg i psychicznie jest dramat.... siedzę cała w stresie.

Do góry