reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Z tą nadżerką to ja też miałam od kiedy pamiętam i zawsze mówili, że mała i, że nic z tym nie trzeba robić. W ani jednej, w ani drugiej ciąży nikt o nadżerce nie wspominał posiew z kanału szyjki macicy i cytologia wyszły ok, ale teraz, po tym jak krwawiłam po "przytulaniu" chodzi mi po głowie czy to nie właśnie powrót tej nieszczęsnej nadżerki. W środę miałam znów posiew i cytologię. Wynik posiewu chyba bedzie w pon., a na cytologię trochę poczekam. W każdym razie jak dostanę wynik i propozycje leczenia, to skonsultuje z Tobą Ewa, mojąaLevel Expert ;-)

BabaaJagaa - jeśli chodzi o badanie na obecność HPV, to cytologia jest wiarygodnym badaniem, prawda?

Iris - ja na niskie żelazo, a dokładniej ferrytyne brałam Sorbifer Durules i w dwa miesiace skoczyła z 7 do 60. Piłam też Pokrzywę i Miodokrzew.

reklama
Ja myślę, że w cytologii nie wychodzi nosicielstwo HPV. Nie bez powodu badanie na obecność wirusa kosztuje 250 złotych :-(
Esperanza ja się na leczeniu nie znam, tylko na badaniach :-D Zawsze na bakterie dostawałam antybiotyk, nie było chyba innej alternatywy.

Ostatnia edycja:
Ewa, dobra, dobra, nie bądź taka skromna :-):rofl2: Dopiero 30/04 mam wizytę u lekarza, do którego mam zaufanie i On ma specjalizacje z onkologii również, więc spytam go o wskazania do zrobienia testu HPV, żeby nie wyrzucać 250 zł w błoto. Ten nowy, u którego byłam jak powiedziałam o krwawieniu po "przytulaniu" to od razu zaczął z grubej rury od raka szyjki macicy i dlatego zrobił cytologię, ale nawet nie mam siły, żeby się tym przejmować.

Esperanza86 cytologia to jedno, a badanie na hpv, to inna bajka. Robiłam w ubiegłym roku i wiem, że nie płaciłam nawet 200zł, materiał wysyłali do Invicty. To badanie jest zasadne dopiero u kobiet, które skończyły 30 lat, sama zresztą jestem tego dowodem, pierwszy raz robiłam je jak miałam 23 lata i wyszło pozytywnie a teraz negatywnie.
Myślę, że warto to zrobić dla własnego spokoju, w końcu hpv odpowiada za raka szyjki macicy.

Cześć dziewczyny :-) w sb zobaczyłam dwie kreski... piąty raz.. niestety dopadło mnie przeziębienie i wyskoczyła opryszczka także podchodzę do tego z bardzo dużym dystansem... z objawów mam tylko powiększone piersi. bardzo proszę o modlitwę... pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie :-)

reklama
Dziękuję Wam bardzo..
Iris biorę clexane 0,6, kwas 5mg, magnez, wit D, luteinę, femibion. Dzisiaj przy aplikacji luteiny zauważyłam, że szyjka się obniżyła i mam stresa. Czy Wam też szyjka na początku też tak skakała? Jest niby zamknięta ale jednak nisko :((

Do góry