reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Z tą nadżerką to ja też miałam od kiedy pamiętam i zawsze mówili, że mała i, że nic z tym nie trzeba robić. W ani jednej, w ani drugiej ciąży nikt o nadżerce nie wspominał posiew z kanału szyjki macicy i cytologia wyszły ok, ale teraz, po tym jak krwawiłam po "przytulaniu" chodzi mi po głowie czy to nie właśnie powrót tej nieszczęsnej nadżerki. W środę miałam znów posiew i cytologię. Wynik posiewu chyba bedzie w pon., a na cytologię trochę poczekam. W każdym razie jak dostanę wynik i propozycje leczenia, to skonsultuje z Tobą Ewa, mojąaLevel Expert ;-)

BabaaJagaa - jeśli chodzi o badanie na obecność HPV, to cytologia jest wiarygodnym badaniem, prawda?

Iris - ja na niskie żelazo, a dokładniej ferrytyne brałam Sorbifer Durules i w dwa miesiace skoczyła z 7 do 60. Piłam też Pokrzywę i Miodokrzew.

reklama
Ja myślę, że w cytologii nie wychodzi nosicielstwo HPV. Nie bez powodu badanie na obecność wirusa kosztuje 250 złotych :-(
Esperanza ja się na leczeniu nie znam, tylko na badaniach :-D Zawsze na bakterie dostawałam antybiotyk, nie było chyba innej alternatywy.

Ostatnia edycja:
Ewa, dobra, dobra, nie bądź taka skromna :-):rofl2: Dopiero 30/04 mam wizytę u lekarza, do którego mam zaufanie i On ma specjalizacje z onkologii również, więc spytam go o wskazania do zrobienia testu HPV, żeby nie wyrzucać 250 zł w błoto. Ten nowy, u którego byłam jak powiedziałam o krwawieniu po "przytulaniu" to od razu zaczął z grubej rury od raka szyjki macicy i dlatego zrobił cytologię, ale nawet nie mam siły, żeby się tym przejmować.

Esperanza86 cytologia to jedno, a badanie na hpv, to inna bajka. Robiłam w ubiegłym roku i wiem, że nie płaciłam nawet 200zł, materiał wysyłali do Invicty. To badanie jest zasadne dopiero u kobiet, które skończyły 30 lat, sama zresztą jestem tego dowodem, pierwszy raz robiłam je jak miałam 23 lata i wyszło pozytywnie a teraz negatywnie.
Myślę, że warto to zrobić dla własnego spokoju, w końcu hpv odpowiada za raka szyjki macicy.

Cześć dziewczyny :-) w sb zobaczyłam dwie kreski... piąty raz.. niestety dopadło mnie przeziębienie i wyskoczyła opryszczka także podchodzę do tego z bardzo dużym dystansem... z objawów mam tylko powiększone piersi. bardzo proszę o modlitwę... pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie :-)

reklama
Dziękuję Wam bardzo..
Iris biorę clexane 0,6, kwas 5mg, magnez, wit D, luteinę, femibion. Dzisiaj przy aplikacji luteiny zauważyłam, że szyjka się obniżyła i mam stresa. Czy Wam też szyjka na początku też tak skakała? Jest niby zamknięta ale jednak nisko :((

Do góry